Crvene oci na fotografiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crvene oci na fotografiji

10.06.2006 | 04:36
Kako da otklonim crvene oci na digitalnoj fotografiji snimljenoj pomocu blica?

Ranije sam u starijoj verziji iPhoto to mogao jednostavno da uradim, a u novoj verziji ako kliknem na ”Red-Eye” pored njega mi se pojavi neka zelena kuglica, a na fotografiji ne mogu da otklonim crvenilo u ocima. Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

Kako se to moze uraditi u Photoshopu?

Imam neke fotografije koje su mi vrlo vazne, pa zelim prije nego sto ih odnesem kod fotografa da skinem to crvenilo u ocima.

Pozdrav,

Laki
10.06.2006 | 05:05
Za iPhoto neznam, ali u Photoshopu selektiraj oko lassom ili neki drugim alatom, i klikni na Image > Adjustments > Desaturate, ili shift+jabuka+U

10.06.2006 | 06:17
Najjednostavniji način je da uzmes kist tj. brush tool. Uzmi kist s mekim obrisima.
Gore na mode padajućem izborniku umjesto normal stavi color.
I samo prođi preko crvenila.
Dobićeš desaturaciju.

Bilo bi poželjno da pritisnes D na tipkovnici tako da postaviš crnu boju kao foreground color.
10.06.2006 | 07:36
mene isto zanima ovo, alli za iPhoto....uopce ne kuzim zasto to u ovoj verziji ne radi...bar onako..\"friendly\"
10.06.2006 | 17:01
Imas sve u iPhoto helpu

To reduce red-eye:

1 Select the photo that contains red-eye.

2 Click the Edit button.

3 Choose None from the Constrain pop-up menu.

4 Position the crosshair pointer at one corner of the subject's eye area, then drag to enclose both eyes.
You can zoom in on the area before selecting it. To do so, drag the size control. To learn more about zooming in and out of a photo, click \"Tell me more.\"

5 Click the Red-Eye icon in the Edit pane.

After reducing red-eye, you can press the Control key to compare the edited photo to its previous version.

If you don't like the changes you've made to a photo, you can undo your most recent change by choosing Undo from the Edit menu. You can also revert to the photo's original version by choosing \"Revert to Original\" from the File menu.
  • Frane
  • Posjetitelj
30.06.2006 | 15:32
Laki je napisao:

E to nije niti malo jednostavno pitanje,ali pokušat će mo dati odgovor.

Crvena boja ima maksimalnu apsorpciju u sebi komplementarnoj cyan boji (i obrnuto).
iPhoto, da bi je neutralizirao, jednostavno napravi simulaciju komplementarnog filtera (zeleno plavog), koje bi trbalo djelovati samo na crvenilo u očima.

Izgleda da to zelenilo zna malo izbiti vani i tamo gdje ne treba.
Što znači da iPhoto nije baš profesionalni program.
To je preglednik i katalog slika sa vrlo oskudnim alatima (koji su i upitni) za korekcije.
30.06.2006 | 15:58
Laki je napisao:

Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

[/quote]

Mislim da bi ti na ovo pitanje konkretan odgovor mogao dati Steve Jobs i njegovi inžinjeri kolorimetrije
02.07.2006 | 19:02
Laki je napisao:

Crvenilo/obljesak nastaje stoga sto se svjetlo iz bljeskalice odbija u ocima natrag prema kameri. Da bi to izbjegao, i dobio kudikamo ljepse portrete, posegni nekoj naprednijoj fotografskoj tehnici.

Nabavi kameru koja dobro suradjuje s bljeskalicom ili postavi bljeskalicu izvan filmske/ccd osi. Ako to ne mozes, onda upotrijebi opciju s predbljeskom (preflash): predbljesak neutralizira crvenilo u zjenicama tako da ih stisne pomocu nekoliko kratkih bljeskova prije onog glavnog bljeska koji osvjetli film/ccd.

Drugi, meni drazi, jest bezicno osvjetljavanje (wireless flash). Za to ti treba dodatna bljeskalica, koju postavis negdje sastrane i uperis u strop. Bljeskalica na kameri komunicira s vanjskom bljeskalicom serijom ultrakratkih signala i zajedno osvjetljavaju objekt. Rezultat? Fenomenalno, trodimenzionalno, suptilno osvjetljavanje idealno za portretnu fotografiju. Mozes eksperimentirati do besvjesti.

Dakako, Photoshop je krajnje rjesenje otklanjanja \"crvenih zjenica\", ali koje nece pomoci ako si fotku sprzio prejakim izravnim bljeskom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 55 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

bah, baka, Bertone, IgorD, Jedro, marioart, Maxxy, Riba, Anonimci (460)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO