Crvene oci na fotografiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crvene oci na fotografiji

10.06.2006 | 04:36
Kako da otklonim crvene oci na digitalnoj fotografiji snimljenoj pomocu blica?

Ranije sam u starijoj verziji iPhoto to mogao jednostavno da uradim, a u novoj verziji ako kliknem na ”Red-Eye” pored njega mi se pojavi neka zelena kuglica, a na fotografiji ne mogu da otklonim crvenilo u ocima. Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

Kako se to moze uraditi u Photoshopu?

Imam neke fotografije koje su mi vrlo vazne, pa zelim prije nego sto ih odnesem kod fotografa da skinem to crvenilo u ocima.

Pozdrav,

Laki
10.06.2006 | 05:05
Za iPhoto neznam, ali u Photoshopu selektiraj oko lassom ili neki drugim alatom, i klikni na Image > Adjustments > Desaturate, ili shift+jabuka+U

10.06.2006 | 06:17
Najjednostavniji način je da uzmes kist tj. brush tool. Uzmi kist s mekim obrisima.
Gore na mode padajućem izborniku umjesto normal stavi color.
I samo prođi preko crvenila.
Dobićeš desaturaciju.

Bilo bi poželjno da pritisnes D na tipkovnici tako da postaviš crnu boju kao foreground color.
10.06.2006 | 07:36
mene isto zanima ovo, alli za iPhoto....uopce ne kuzim zasto to u ovoj verziji ne radi...bar onako..\"friendly\"
10.06.2006 | 17:01
Imas sve u iPhoto helpu

To reduce red-eye:

1 Select the photo that contains red-eye.

2 Click the Edit button.

3 Choose None from the Constrain pop-up menu.

4 Position the crosshair pointer at one corner of the subject's eye area, then drag to enclose both eyes.
You can zoom in on the area before selecting it. To do so, drag the size control. To learn more about zooming in and out of a photo, click \"Tell me more.\"

5 Click the Red-Eye icon in the Edit pane.

After reducing red-eye, you can press the Control key to compare the edited photo to its previous version.

If you don't like the changes you've made to a photo, you can undo your most recent change by choosing Undo from the Edit menu. You can also revert to the photo's original version by choosing \"Revert to Original\" from the File menu.
  • Frane
  • Posjetitelj
30.06.2006 | 15:32
Laki je napisao:

E to nije niti malo jednostavno pitanje,ali pokušat će mo dati odgovor.

Crvena boja ima maksimalnu apsorpciju u sebi komplementarnoj cyan boji (i obrnuto).
iPhoto, da bi je neutralizirao, jednostavno napravi simulaciju komplementarnog filtera (zeleno plavog), koje bi trbalo djelovati samo na crvenilo u očima.

Izgleda da to zelenilo zna malo izbiti vani i tamo gdje ne treba.
Što znači da iPhoto nije baš profesionalni program.
To je preglednik i katalog slika sa vrlo oskudnim alatima (koji su i upitni) za korekcije.
30.06.2006 | 15:58
Laki je napisao:

Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

[/quote]

Mislim da bi ti na ovo pitanje konkretan odgovor mogao dati Steve Jobs i njegovi inžinjeri kolorimetrije
02.07.2006 | 19:02
Laki je napisao:

Crvenilo/obljesak nastaje stoga sto se svjetlo iz bljeskalice odbija u ocima natrag prema kameri. Da bi to izbjegao, i dobio kudikamo ljepse portrete, posegni nekoj naprednijoj fotografskoj tehnici.

Nabavi kameru koja dobro suradjuje s bljeskalicom ili postavi bljeskalicu izvan filmske/ccd osi. Ako to ne mozes, onda upotrijebi opciju s predbljeskom (preflash): predbljesak neutralizira crvenilo u zjenicama tako da ih stisne pomocu nekoliko kratkih bljeskova prije onog glavnog bljeska koji osvjetli film/ccd.

Drugi, meni drazi, jest bezicno osvjetljavanje (wireless flash). Za to ti treba dodatna bljeskalica, koju postavis negdje sastrane i uperis u strop. Bljeskalica na kameri komunicira s vanjskom bljeskalicom serijom ultrakratkih signala i zajedno osvjetljavaju objekt. Rezultat? Fenomenalno, trodimenzionalno, suptilno osvjetljavanje idealno za portretnu fotografiju. Mozes eksperimentirati do besvjesti.

Dakako, Photoshop je krajnje rjesenje otklanjanja \"crvenih zjenica\", ali koje nece pomoci ako si fotku sprzio prejakim izravnim bljeskom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 10 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO