Crvene oci na fotografiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crvene oci na fotografiji

10.06.2006 | 04:36
Kako da otklonim crvene oci na digitalnoj fotografiji snimljenoj pomocu blica?

Ranije sam u starijoj verziji iPhoto to mogao jednostavno da uradim, a u novoj verziji ako kliknem na ”Red-Eye” pored njega mi se pojavi neka zelena kuglica, a na fotografiji ne mogu da otklonim crvenilo u ocima. Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

Kako se to moze uraditi u Photoshopu?

Imam neke fotografije koje su mi vrlo vazne, pa zelim prije nego sto ih odnesem kod fotografa da skinem to crvenilo u ocima.

Pozdrav,

Laki
10.06.2006 | 05:05
Za iPhoto neznam, ali u Photoshopu selektiraj oko lassom ili neki drugim alatom, i klikni na Image > Adjustments > Desaturate, ili shift+jabuka+U

10.06.2006 | 06:17
Najjednostavniji način je da uzmes kist tj. brush tool. Uzmi kist s mekim obrisima.
Gore na mode padajućem izborniku umjesto normal stavi color.
I samo prođi preko crvenila.
Dobićeš desaturaciju.

Bilo bi poželjno da pritisnes D na tipkovnici tako da postaviš crnu boju kao foreground color.
10.06.2006 | 07:36
mene isto zanima ovo, alli za iPhoto....uopce ne kuzim zasto to u ovoj verziji ne radi...bar onako..\"friendly\"
10.06.2006 | 17:01
Imas sve u iPhoto helpu

To reduce red-eye:

1 Select the photo that contains red-eye.

2 Click the Edit button.

3 Choose None from the Constrain pop-up menu.

4 Position the crosshair pointer at one corner of the subject's eye area, then drag to enclose both eyes.
You can zoom in on the area before selecting it. To do so, drag the size control. To learn more about zooming in and out of a photo, click \"Tell me more.\"

5 Click the Red-Eye icon in the Edit pane.

After reducing red-eye, you can press the Control key to compare the edited photo to its previous version.

If you don't like the changes you've made to a photo, you can undo your most recent change by choosing Undo from the Edit menu. You can also revert to the photo's original version by choosing \"Revert to Original\" from the File menu.
  • Frane
  • Posjetitelj
30.06.2006 | 15:32
Laki je napisao:

E to nije niti malo jednostavno pitanje,ali pokušat će mo dati odgovor.

Crvena boja ima maksimalnu apsorpciju u sebi komplementarnoj cyan boji (i obrnuto).
iPhoto, da bi je neutralizirao, jednostavno napravi simulaciju komplementarnog filtera (zeleno plavog), koje bi trbalo djelovati samo na crvenilo u očima.

Izgleda da to zelenilo zna malo izbiti vani i tamo gdje ne treba.
Što znači da iPhoto nije baš profesionalni program.
To je preglednik i katalog slika sa vrlo oskudnim alatima (koji su i upitni) za korekcije.
30.06.2006 | 15:58
Laki je napisao:

Pored toga, na samoj fotografiji negdje na licu mi se pojavi mala zelena mrlja!!! Zbog cega?

[/quote]

Mislim da bi ti na ovo pitanje konkretan odgovor mogao dati Steve Jobs i njegovi inžinjeri kolorimetrije
02.07.2006 | 19:02
Laki je napisao:

Crvenilo/obljesak nastaje stoga sto se svjetlo iz bljeskalice odbija u ocima natrag prema kameri. Da bi to izbjegao, i dobio kudikamo ljepse portrete, posegni nekoj naprednijoj fotografskoj tehnici.

Nabavi kameru koja dobro suradjuje s bljeskalicom ili postavi bljeskalicu izvan filmske/ccd osi. Ako to ne mozes, onda upotrijebi opciju s predbljeskom (preflash): predbljesak neutralizira crvenilo u zjenicama tako da ih stisne pomocu nekoliko kratkih bljeskova prije onog glavnog bljeska koji osvjetli film/ccd.

Drugi, meni drazi, jest bezicno osvjetljavanje (wireless flash). Za to ti treba dodatna bljeskalica, koju postavis negdje sastrane i uperis u strop. Bljeskalica na kameri komunicira s vanjskom bljeskalicom serijom ultrakratkih signala i zajedno osvjetljavaju objekt. Rezultat? Fenomenalno, trodimenzionalno, suptilno osvjetljavanje idealno za portretnu fotografiju. Mozes eksperimentirati do besvjesti.

Dakako, Photoshop je krajnje rjesenje otklanjanja \"crvenih zjenica\", ali koje nece pomoci ako si fotku sprzio prejakim izravnim bljeskom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO