cs2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

cs2

26.03.2006 | 22:58
Dakle… upalim photoshop cs2, a on mi kaže “serial number expired” i ugasi se. Probao sam izbrisati cijeli cs2 (po uputama od adobea) I instalirati ga ponovo, ali ni to mu nije dosta. Ima li tko kakve ideje?
27.03.2006 | 00:14
Očigledno koristiš ilegalnu kopiju. Moram te upozoriti da su rasprave na tu temu nepoželjne u forumu na Jabučnjaku.
  • Zvonimir
  • Posjetitelj
27.03.2006 | 07:58
dpasaric je napisao:
Očigledno koristiš ilegalnu kopiju. Moram te upozoriti da su rasprave na tu temu nepoželjne u forumu na Jabučnjaku.

Nije samo rijec je li kopija leglna ili nije.
Danasnji komercijalni softwer ide toliko daleko da do neke mjere opako ugrozava prava na privatnost podataka, bez obzira na to gdje korisnici zive. Americke tvrtke (ukljucujuci Adobe, Microsoft, Apple i sl.) imaju kudikamo veca prava u skupljanju osobnih podataka (s racunala) i njihovom komercijalnoj (zlo)uporabi negoli je to dopusteno u EU. To im pravo jamci SAD.
Cijeli CS paket naveliko komunicira s Adobeovim sajtom, i onda kada se aktivira i poslije, a sto sve salje Adobeu, to nitko ne zna.
Instalirajte malecku aplikaciju Little Snitch (dodje 25 dolara -- vrijedi kupiti je!) koja kontrolira internetsku komunikaciju racunala s mrezom, i ona ce vas naprosto zapanjiti svojim izvjescima i signalima za uzbunu.
Samo nakon ponovnog ukljucivanja racunala, vidjet cete da bar 3-4 Appleove aplikacije (ukljucujuci Dock) zele uspostaviti komunikciju s Appleom, Photoshop i ostale CS2 aplikacije svaki puta prilikom pokretanja, MS Office takodjer. Popis tece unedogled. Little Snitch moze prekinuti svaku komunikaciju odredjene aplikacije ako to zelite. Dakako, ovo je savrseno ako zelite suzbiti spyware (tko vise zna sto je danas spyware a sto nije?) ili ako imate komercijalni softwer kojeg testirate na racunalu.
Neki mi vrag sapce da tu nije samo rijec o jednostavnim provjerama treba li aplikaciji kakav update ili sl. ... Americke tvrtke su poznate po maksimalnom iskoristavanju osobnih podataka i da se ne ustrucavaju sakupljati iste svim sredstvima!
27.03.2006 | 18:33
Khm, u konkretnom slučaju je najverovatnije u pitanju to da si instalirao ovaj novi Adobeov security patcher, i onda se desilo ovo što je Zvonimir naveo. Moraću da te obradujem činjenicom da ti sad predstoji formatiranje sistema ako si nameran da i dalje koristiš CS2, a posle toga instalacija sa drugim [khm, khm]...
27.03.2006 | 21:41
Aktivacija i provjera tih serijskih brojeva u CS2 paketu ide u cirkusantski apsurd. Mi u firmi imamo legalne inacice, na nekoliko strojeva, i neka zbog nekog razloga moram ponovno instalrati neku od CS2 aplikacija, ne mogu to uciniti, iako ne instaliramo ni na jedno dodatno racunalo. Onda moras zvati Adobe, pa onda objasnjavati nekoiko dana sto zapravo hoces, onda pitati novi aktivacijski broj na kojeg cekas opet vrijeme, i onda opet registracija, pa ako opet krene nesto naopako ...
Gubljenje vremena.
27.03.2006 | 23:20
Koliko sam video, ima ona Transfer Activation varijanta, što bi - pretpostavljam - trebalo da služi za prebacivanje sa kompa na komp. Nije valjda da slepci nisu ostavili neku varijantu reinstalacije na postojećem sistemu?
30.04.2007 | 04:17
Zašto ponekad Version Cue (CS2) nakon instalacije, ne daje uopće mogućnost podešavanja, kao što su backup ili automatsko pokretanje pri podizanju sistema?
Nema ga ni u menu baru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 5 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO