Legalni fontovi - kako ih najlakse kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Legalni fontovi - kako ih najlakse kupiti?

31.08.2003 | 15:12
Malo sam pretrazivala na Googleu arhivu hr.comp.mac grupe, i uglavnom se, kada je rijec o fontovima, bavilo pitanjima kako sto funkcionira, a gotovo nikako legalno kupljenim fontovima. Mene zanima ima li tko kakva iskustva s domacim dilerima (postoje li takvi?) ili je pametnije komplete kupovati od npr. Linotypea (vidjela sam neke osnovne komplete na par CD-a)? (Ovdje je Lynotype primjer ljevaonice koja bi trebala imati hr-znakove.)

Naime, imam prilican broj fontova koje vucem vec godinama, ali nisu sve familije kompletne, gomila ih je kompilirana od-tko-zna-kuda, a imam zelje i kupovati neke nove setove. Zelim urediti arhive i, koliko je god to moguce, sve imati legalno kupljeno.

Ne radi se nuzno o najrasprostranjenijim fontovima (npr. Futura) ali bi me zanimala bilo kakva informacija o mozebitnim HR-prodavacima.
01.09.2003 | 15:11
Melina, nemoj shvatiti kao reklamu (nije mi to namjera) nego možebina pomoć.
Mi imamo za prodat CD pod nazivom "1000 hrvatskih fontova" svi su PS i TT i rade na roman tastaturi i na njima je copyright. Ako ti bilo kako mogu pomoć, javi se
01.09.2003 | 17:35
Sve me zanima! Za pocetak daj neki link na sajt za pregledavanje ili otkrij svoju adresu. Ili mi napisi sto prodajete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Hvala!
03.09.2003 | 10:07
I ja sam zainteresiran. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
03.09.2003 | 12:40
Ok, mail je Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , ili nazovite 01/3644-190 ili 01/3647-657
03.09.2003 | 13:00
A kaj je sa HR fontovima za OS X? Da rade i u Carbon i u Cocoa aplikacijama (ili bar da postoje dvije verzije fonta koje se isto zovu...).
04.09.2003 | 15:35
....e sad.....
04.09.2003 | 22:36
Mene bi s druge strane znaimali opentype fontovi, unicode. Nudi li se sto takvo?
06.09.2003 | 23:52
Mene bi s druge strane znaimali opentype fontovi, unicode. Nudi li se sto takvo?

To zanima i mene. Nesto sitno imam, nije bas velika kolekcija ali covjeka veseli.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
11.09.2003 | 17:25
Imam hrpu legalnih fontova. Imam i novu Adobeovu Fontfolio kolekciju u OpenType formatu -- dobili je FedExom. Radi ka puska, InDesign i Illustrator cvatu od srece.
Tko zeli nabaviti legalno, moze mi se javit: cijena zaprzenog CDa je jedno pivce, eto
  • zvonimir
  • Posjetitelj
11.09.2003 | 17:27
... A Melina moze dobiti CD besplatno, ako je nece zbog toga gristi savjest...
  • miomika
  • Posjetitelj
11.09.2003 | 17:30
super sad ne kužim dal mi je to udarac po savjesti ili......
Za tvoju informaciju....ja ih samo preprodajem, a to znači da ih moram KUPITI da bi ih mogao prodati
11.09.2003 | 21:15
... A Melina moze dobiti CD besplatno

Hvala ti na ponudi, ali ocigledno nisam bila jasna. Ja vec imam gomilu fontova, ali hocu, kao svaki dizajnerski studio koji zeli biti ozbiljan, kupiti fontove od nekoga tko zastupa neku od ljevaonica i tko ce me moci i dalje opskrbljivati fontovima i rjesavati sve eventualne probleme.

Utopija?
  • zvonimir
  • Posjetitelj
12.09.2003 | 03:29
Utopija?
Nema frke. Mozs dobiti i Utopiju... krasan font
No dobro. Jest, u pravu si. Mislim da bi bilo jako lijepo kad bi netko podrzao Adobeovu digitalnu ljevaonicu u Hrvata.
Ima li netko dovoljno entuzijastican i ocajan?
16.09.2003 | 21:45
Netko mi je rekao da je kod domaceg dilera nabavio neke fontove koji mu ne rade kako spada. E sad me razapnite ako znam ko i gdje.
16.09.2003 | 22:14
Tko zeli nabaviti legalno, moze mi se javit: cijena zaprzenog CDa je jedno pivce, eto

Evo ja sam zainteresiran... javi mi se na mail da se dogovorimo glede ispijanja pivca
16.09.2003 | 22:41
Nije tebi do fontova nego do pive!
17.09.2003 | 09:41
I ja hocu! I fontove i pivu.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
21.09.2003 | 08:29
Ok, nije greda, fontove mogu poslat na CDu, ali imaju jednu kvaku -- to su Linotype Gold Kolekcije, Adobe, Emigre i sl. biblioteke bez Hr kvaka i crtica.
Daklem, khmmm ...
Problemi sa Hr znakovljem postojat ce jos bar 10 godina, dok se ne ustali Unicode i primjena OS X kod nasih dizajnera (pa sve i da se jednom za svagda rijese tranzicijski problemi upravo sad!), pa jos dok se sve sto valja od digitalnih pisama ne prilagodi tome...
No kome sve to ne smeta, neka mi posalje email, i dobit ce sve sto imam. Istinabog, jest da ce me postarina malko doci vise, jerbo zivim u drugom kvadrantu, ali mogu poslat 1 CD nekome od vas, a vi to lijepo umnozite i radijelite braci siromasnoj
Zvucim bas biblijski
21.09.2003 | 13:22
Steta.

I ja mogu doci do bilo kojeg fonta bez hrvatskih znakova. I mo's mislit kak su mi interesantni.

Hvala na ponudi.
12.02.2004 | 23:29
Da li netko zna kada izlazi freehand sa podrskom unicode.
13.02.2004 | 14:43
I ja mogu doci do bilo kojeg fonta bez hrvatskih znakova. I mo's mislit kak su mi interesantni.
Zar nije jasno kako ću ih ja odomaćiti iz početka. Meni nije tlaka: usput puno naučim o stvarima koje bi bilo pain-in-the-ass učiti iz knjiga...

Da li netko zna kada izlazi freehand sa podrskom unicode.

2004?
14.02.2004 | 09:02
Ako vas stvarno zanimaju legalni fontovi sa podrškom svim (čžšđ) znakovima, koji rade i u roman i u Unicode načinu, povoljno rješenje je www.urw.de/english/schrift/cdcollects-set.htm u "deželi" to je več standard... pa ako treba možete jih kupiti u SLO ili kod nekog dealera u HR!
27.06.2004 | 14:01
milos mitrovic
Poznaš kakvog dilera u Hr?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 38 minuta
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, IgorD, Riba, tino1, Anonimci (746)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO