MBA Lion VMWare - SL & SheepShaver + WinXP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBA Lion VMWare - SL & SheepShaver + WinXP

17.12.2011 | 03:29
Ovako,

Ovaj gore naslov je kraća verzija skalamerije koju sam natovario na svoj MacBook Air tako da mogu imati univerzalni terenski stroj za sve što radim - programiranje za Mac OS 9, OS X PPC/Intel i Windows, te iPhone i iPad.

Dakle, emuliram SL i Windowse XP unutar virtualnih strojeva, a unutar SL-a imam i SheepShaver koji mi daje OS 9 emulaciju. SL i Windowsi su full screen mode tako da šetam između njih sa onom forom za Spaces, tj. tri prsta lijevo desno. OS 9 pokrećem po potebi. Unutar SL imam i stariji Xcode 3 instaliran tako da on pokriva 10.4 PPC development koji zadnji Xcode 4 za Lion ne pruža.

Ne računajući Sheep/OS9 koji pokrećem po potrebi, sve ostalo je non stop aktivno i ne čini se da ždere previše procesora, svega po par postotka dok se ništa ne dešava pa mi to ne djeluje da bih se trebao zabrinjavati oko toga. Uz to niti MBA ne gasim već samo spava kad ga poklopim pa je sve odmah dostupno čim ga otvorim. Za sada stvar izgleda kao san snova ali me brine kako će se sve pokazati kroz dulje vrijeme.

Zato me zanima ima li netko drugi ovdje da si je namjestio stroj na sličan način?

Da ipak gasim te virtualke kad ih ne koristim? Da li itko ovdje koristi SheepShaver? Malo me mučio dok nisam sve pohvatao, ali sad radi kako spada. Kombinacija sa boot diskom, drugim diskom na kojem držim sve aplikacije i podatke te trećim diskom koji se dijeli s hostom se pokazala kao vrlo stabilna.

Baš je cool onaj stari Finder i WindowShade na MacBook Airu. To se ne viđa svaki dan.
17.12.2011 | 04:29
Hahaha lud si! Sada još u OS9 digni Amiga emulator, pa u njemu Mac System 6 pod emulacijom, pa u njemu Spectrum emulator i imaš pravu virtualnu akrobaciju!
17.12.2011 | 05:21
Ne smijem baš pretjerivati. Potrošio sam već pola harda, a ništa zapravo još nisam ni stavio na komp.
17.12.2011 | 15:59
što koristiš za virtualizaciju SLa i XPa? Ja imam parallels i iako ne gasim virtualke stavljam ih u suspend mode i nakon toga stroj u sleep. Nemam nikakvih problema pri radu
17.12.2011 | 20:27
VMWare. Nisam ni primjetio Suspend naredbu, do sada bih samo doveo Lion na ekran tako da su ostale stvari u pozadini i poklopio Air. Ali ak se uzme u obzir da XP imam tek par dana, a SL možda tjedan, to baš i nije neko referentno iskustvo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 43 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO