Odvajanje pjesama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odvajanje pjesama

19.10.2013 | 14:55
Dakle, imam par starih CDova gdje su pjesme kao jedna ( 1 track) na cijelom CDu pa bi ih htio sve staviti, odvojiti kao svoju traku 1,2,3 itd. Kako je to najlakše i najbezbolnije napraviti. Može li to iTunes ili trebam neki drugi program? Pitanje za audio znalce.
19.10.2013 | 19:25
Može iTunes, ali se budeš (po men) napatio. Bolje je uzeti GarageBand, ubaciti i isjeckati točno gdje treba. Tada se brišu viškovi, a ono što je korisno snima.
19.10.2013 | 19:31
koji cd je u pitanju? cisto me zanima ali potpisujem zabca
19.10.2013 | 20:01
Tja, to su CDi snimljeni prije 15-20g s kazeta i s radija. Između pjesama ima par sekundi razmaka. Tako jedna kompilacija ima cca 30 minuta i vidi se kao jedna pjesma ili track. Žabac, trebao bi nekakve upute kako to raditi. Imam i GarageBand i Audiacity ali već davno nisam ni s jednim radio. Tražio sam i po netu, ali nisam našao kako to raditi. Na jednom ima oko 20ak pjesama. Treba biti svaka za sebe. Nazive i ostalo upišem sam poslije, samo da ih mogu razdvojiti.
19.10.2013 | 20:51
S Audiacityom je to trivijalno,samo selektiraš dio glazbe pa zatim na File -> Export Selection
19.10.2013 | 21:23
- Odvučeš muziku u GarageBand
- klikneš dolje desno na one škare (malo bolje vidiš i otvori ti se Track Editor, imaš i jedan klizač iznad tih škara, to je kao Zoom in-out)
- nađeš prvu pauzu s klizačem (skužiti ćeš jer je trivijalno)
- Edit>Split narežeš na koliko djelova treba
- snimiš

Sad ide onaj dio prtljenje:
Ako je recimo "pjesma" podjeljena na 5 djelova, tada bi ja brisao 2,3,4,5 i snimio, undu i natrag i brisao 1,3,4,5 i tako do trenutka brisanja 1,2,3,4.
Svaki put kada obrišeš višak pomakni track na početak (isto trivijalno) i onda Share>Export Song to Disk (ovo zadnje nije intuitivno ali daje rezultate).
19.10.2013 | 22:32
žabac, mislim da ću ipak prije probati sa audiacityem jer mi se čini jednostavnije.
20.10.2013 | 00:49
Evo ja sam napravio kratke upute.Možda još nekom zatreba.

1.Kada je već otvoren Audacity, kliknemo na File (1) zatim Import (2) pa onda na Raw Data (3) ako želimo učitati glazbu s CD-a, a ako želimo MP3 ili neki drugi format izaberemo Audio (3a).

2.Zatim se pojavi prozor u kojemu moramo odabrati izvornu datoteku. U ovom primjeru ona se nalazi na Audio CD-u, pa moramo odabrati Device (4), i na kraju odaberemo pjesmu (5) i potvrdimo s pritiskom na gumb OK (6).

3. U ovom slučaju pojavljuje se prozor s opcijama uvoza glazbe s Audio CD-a. Izaberemo pod Encoding (7) Signed 32 bit PCM i kliknemo Import (8).

4.Nakon toga pričekamo da se glazba uveze s Audio CD-a (9).

5.Na Timelineu (10) odaberemo početak i kraj glazbe tako što kliknemo i držimo (11) miš za početak i vučemo do kraja, kada puštamo miš (12).Možemo preslušati odabrani dio tako da kliknemo na ikonu play (13).

6. Nakon što smo selektirali, možemo taj dio izbaciti u neki popularni format - Mp3, tako da kliknemo na File (14) i zatim Export Selection (15).

7.Pojavljuje se prozor u kojemu nas pita gdje želimo izbaciti glazbu. Odaberemo odredište (16), izaberemo Mp3 Files u opciji Format (17), napišemo ime pjesme u polju Save As (18) i na kraju potvrdimo s klikom na gumb Save (19).

8.Zatim se pojavljuje prozor (20) u kojemo možemo ali i ne moramo upisati informacije o glazbenom zapisu. Nakon upisa, potvrdimo s klikom na gumb OK (21).

9.I na kraju nas pita za lociranje Lame biblioteke koja je zaslužna za MP3 kodiranje. Lame biblioteku možete skinuti ovdje lame1.buanzo.com.ar/Lame_Library_v3.98.2..._Audacity_on_OSX.zip.Nakon što se ona skine i otpakira,moramo ju locirati tako da kliknemo na Browse (22) i nađemo libmp3lame.dylib kojeg smo malo prije skinuli, i klknemo OK (23).
20.10.2013 | 00:57
Marine, najljepša ti hvala. Mislim da je to ono šta mi je trebalo.
Sad je malo kasno, pa se sutra upustim u odvajanje. Javim rezultat !
20.10.2013 | 01:19
Drago mi je da sam nekome pomogao. Radim dosta u zadnje vrijeme u Audacityu jer imam neke stare ploče koje bi moja baka voljela čuti na svom CD playeru.
22.10.2013 | 01:28
@ Navkov, počeo sam i završio sa jedne trake. Prekopam po ostalim i da vidim koliko još imam. Audacity je super stvar kad znaš. Hvala još jednom. Ovih dana ću valjda polako posložiti kako bi htio. LP;)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, dpasaric, drpongrac23, iMo, Riba, skunic, Anonimci (671)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO