Opticki prikljucak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opticki prikljucak

10.10.2012 | 17:27
Misterija !!! Da li neko zna mozda da li se optika deli na neku jacinu ? Zasto to pitam ... Imam zvucnike Z5500 koji imaju opticki ulaz , Sony PS3 , Apple TV , kablovski receiver , iMac i preklopnik koji ima jedan izlaz a 3 ulaza za uredjaje . Kada pojedinacno prikljucujem uredjaje sve radi , kada prikljucim TV Receiver radi preko preklopnika na sva 3 polja preko bilo kog kabla a kada prikljucim Sony ili Apple TV preko preklopnika nema zvuka ni na jednom polju ?!?! Da li mozda neko zna sta se desava ??? I jos jedan podatak , kada prikljucim Sony PS3 preko preklopnika i pustim igricu , zvucnici reaguju tako sto traze DTS signal, ( Igrica ima DTS zvuk ) ali zvuka nema , samo reaguju na signal tako sto prebacuje lampicu na Stereo na DTS i obrnuto i cuje se pucketanje ! Hvala unapred !
10.10.2012 | 20:16
Pretpostavljam da kod priključivanja npr. Apple TV na zvučnike direktno (to radi, zar ne?) i kod priključivanja Apple TV preko preklopnika koristiš jedan te isti optički kabel od Apple TV? Isto i za PS?

Nemam iskustva sa SP-DIF, ne znam da li postoje neke podvrste i podvarijante, ali pretpostavljam da je moguće, s obzirom da se radi o digitalnom signalu, da ATV i PS imaju neki format tog signala kojeg preklopnik ne podržava.
10.10.2012 | 20:26
Očigledno je problem u tom "preklopniku". Koristim optiku, ali bez preklopnika i sve radi super. Ima li link na taj uređaj da vidimo o čemu se radi?
11.10.2012 | 00:21
Da da , sve posebno radi tj kada prikljucim direktno , ali ono sto je cudno receiver radi na preklopniku sa svim kablovima na svim poljima ali apple tv i sony jok ! Nemam ni sliku ni link jer sam ga uzeo kod tipa koji prodaje kablove , dzekove i sve moguce za elektroniku , "SILKEN" u Bgd-u . Jedino sto mi je palo na pamet je danisu mozda apple tv i sony osetljiviji , da imaju slabiji opticki izlaz , odakle znam .Totalna misterija ! Kada sam zvao tog tipa iz Silkena , on kaze da tu nema nikakve filozofile i da taj preklopnik ima samo neke prizmice (ogledala ) koja prebacuju svetlost od optike , tj , prosta je stvar !
11.10.2012 | 09:47
Da čudno u najmanju ruku,pa probaj pitati tog što ti je prodao,da ti da neki drugi razdjelnik na probu...nikad neznaš?
11.10.2012 | 21:11
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?
11.10.2012 | 21:32
danijelr15 kaže:
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?

Ne može jel ima kablovski receiver,znači ne onaj klasični AV reciver s hrpom ulaza.
12.10.2012 | 02:26
Tacno tako , imam kablovski receiver ! Danas sam bio kod tipa da zamenim i opet isto ! Uopste ne razumem zasto nece da radi a sa kablovskim receiverom radi u svim varijantama sa bilo kojim kablom i na bilo kom ulazu ?!?!
Da li neko zna da li postoji negde da se kupi neki "firmirani" preklopnik ili bilo sta drugo da mogu da spojim 3 opticka izlaza na jedan ulaz posto ovo kako stoje stvari nece proraditi a ne zna niko zasto ! Hvala u svakom slucaju na pomoci !
12.10.2012 | 09:37
Malo sam proučavao standard za TOSLINK i moja je pretpostavka da je problem na relaciji staklo-plastika. Naime, standard dozvoljava korištenje valne duljine za staklenu optičku nit, ili za plastičnu optičku nit. Ako je spojni kabel dovoljno kratak (što u ovim situacijama uvijek jest tako), onda će plastična nit uredno prenijeti i valnu duljinu namijenjenu staklenoj niti (jer su optički interconnectioni za SPDIF gotovo uvijek plastični).

Međutim, ako ubaciš neke prizme koje pokušavaju lomiti svjetlost i na taj način birati signal između više izvora, onda postaje bitno da li su te prizme staklene ili plastične. Pretpostavljam da je u tome problem. Ako je moja pretpostavka točna, nema jeftinog 3/1 optičkog preklopnika koji će ti raditi. Ono što bi te eventualno zadovoljilo bila bi neka svojevrsna (ako takvo što postoji) optička audio-mikseta. Dakle da primi sve ulazne signale, dekodira ih, eventualno izmiksa (ili ne), i onda ponovno enkodira u digitalni izlaz za poslati na aktivni zvučnik. Sumnjam da bi ti se to isplatilo...

Ali, možda griješim. Možda nije u tome problem.
18.10.2012 | 00:44
Da nije bilo malo pre pitanje coveka kako da spoji digitalni audio od macbook-a na receiver ja ne bih saznao da meni uopste ne treba preklopnik da bih povezao 3 digitalna zvuka na jedne zvucnike ! Odgovor je TELEVIZOR !!!
Ja uopste nisam znao da ce HDMI preneti digitalni zvuk u TV a da ce on onda sa optikom pustiti u zvucnike ! U svakom slucaju HVALA svim dobrim ljudima koji su pokusali da mi pomognu ! Predpostavljam da su svi trazili resenje za moj preklopnik zato sto nisam bas naj bolje objasnio sta mi treba a to je da nije akcenat na preklopniku nego kako da povezem sva tri uredjaja da zvuk radi ! Hvala jos jednom !
18.10.2012 | 09:33
ko me je vukao za jezik...
18.10.2012 | 12:53
Definitivno ti imas najvecu zahvalnost ali ja ne volim da izdvajam ljude u ovoj maloj zajednici
Pozdrav !
18.10.2012 | 15:09
ma salim se.....ja sam bas tako resio moje uredjaje,pa mi je jos sveze.....
Uzivaj
18.10.2012 | 16:16
A mora se ulici "crvenih lampiona" za ovo kresnuti jedna karma
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, dpasaric, drpongrac23, iMo, Riba, skunic, Anonimci (684)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO