Opticki prikljucak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opticki prikljucak

10.10.2012 | 17:27
Misterija !!! Da li neko zna mozda da li se optika deli na neku jacinu ? Zasto to pitam ... Imam zvucnike Z5500 koji imaju opticki ulaz , Sony PS3 , Apple TV , kablovski receiver , iMac i preklopnik koji ima jedan izlaz a 3 ulaza za uredjaje . Kada pojedinacno prikljucujem uredjaje sve radi , kada prikljucim TV Receiver radi preko preklopnika na sva 3 polja preko bilo kog kabla a kada prikljucim Sony ili Apple TV preko preklopnika nema zvuka ni na jednom polju ?!?! Da li mozda neko zna sta se desava ??? I jos jedan podatak , kada prikljucim Sony PS3 preko preklopnika i pustim igricu , zvucnici reaguju tako sto traze DTS signal, ( Igrica ima DTS zvuk ) ali zvuka nema , samo reaguju na signal tako sto prebacuje lampicu na Stereo na DTS i obrnuto i cuje se pucketanje ! Hvala unapred !
10.10.2012 | 20:16
Pretpostavljam da kod priključivanja npr. Apple TV na zvučnike direktno (to radi, zar ne?) i kod priključivanja Apple TV preko preklopnika koristiš jedan te isti optički kabel od Apple TV? Isto i za PS?

Nemam iskustva sa SP-DIF, ne znam da li postoje neke podvrste i podvarijante, ali pretpostavljam da je moguće, s obzirom da se radi o digitalnom signalu, da ATV i PS imaju neki format tog signala kojeg preklopnik ne podržava.
10.10.2012 | 20:26
Očigledno je problem u tom "preklopniku". Koristim optiku, ali bez preklopnika i sve radi super. Ima li link na taj uređaj da vidimo o čemu se radi?
11.10.2012 | 00:21
Da da , sve posebno radi tj kada prikljucim direktno , ali ono sto je cudno receiver radi na preklopniku sa svim kablovima na svim poljima ali apple tv i sony jok ! Nemam ni sliku ni link jer sam ga uzeo kod tipa koji prodaje kablove , dzekove i sve moguce za elektroniku , "SILKEN" u Bgd-u . Jedino sto mi je palo na pamet je danisu mozda apple tv i sony osetljiviji , da imaju slabiji opticki izlaz , odakle znam .Totalna misterija ! Kada sam zvao tog tipa iz Silkena , on kaze da tu nema nikakve filozofile i da taj preklopnik ima samo neke prizmice (ogledala ) koja prebacuju svetlost od optike , tj , prosta je stvar !
11.10.2012 | 09:47
Da čudno u najmanju ruku,pa probaj pitati tog što ti je prodao,da ti da neki drugi razdjelnik na probu...nikad neznaš?
11.10.2012 | 21:11
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?
11.10.2012 | 21:32
danijelr15 kaže:
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?

Ne može jel ima kablovski receiver,znači ne onaj klasični AV reciver s hrpom ulaza.
12.10.2012 | 02:26
Tacno tako , imam kablovski receiver ! Danas sam bio kod tipa da zamenim i opet isto ! Uopste ne razumem zasto nece da radi a sa kablovskim receiverom radi u svim varijantama sa bilo kojim kablom i na bilo kom ulazu ?!?!
Da li neko zna da li postoji negde da se kupi neki "firmirani" preklopnik ili bilo sta drugo da mogu da spojim 3 opticka izlaza na jedan ulaz posto ovo kako stoje stvari nece proraditi a ne zna niko zasto ! Hvala u svakom slucaju na pomoci !
12.10.2012 | 09:37
Malo sam proučavao standard za TOSLINK i moja je pretpostavka da je problem na relaciji staklo-plastika. Naime, standard dozvoljava korištenje valne duljine za staklenu optičku nit, ili za plastičnu optičku nit. Ako je spojni kabel dovoljno kratak (što u ovim situacijama uvijek jest tako), onda će plastična nit uredno prenijeti i valnu duljinu namijenjenu staklenoj niti (jer su optički interconnectioni za SPDIF gotovo uvijek plastični).

Međutim, ako ubaciš neke prizme koje pokušavaju lomiti svjetlost i na taj način birati signal između više izvora, onda postaje bitno da li su te prizme staklene ili plastične. Pretpostavljam da je u tome problem. Ako je moja pretpostavka točna, nema jeftinog 3/1 optičkog preklopnika koji će ti raditi. Ono što bi te eventualno zadovoljilo bila bi neka svojevrsna (ako takvo što postoji) optička audio-mikseta. Dakle da primi sve ulazne signale, dekodira ih, eventualno izmiksa (ili ne), i onda ponovno enkodira u digitalni izlaz za poslati na aktivni zvučnik. Sumnjam da bi ti se to isplatilo...

Ali, možda griješim. Možda nije u tome problem.
18.10.2012 | 00:44
Da nije bilo malo pre pitanje coveka kako da spoji digitalni audio od macbook-a na receiver ja ne bih saznao da meni uopste ne treba preklopnik da bih povezao 3 digitalna zvuka na jedne zvucnike ! Odgovor je TELEVIZOR !!!
Ja uopste nisam znao da ce HDMI preneti digitalni zvuk u TV a da ce on onda sa optikom pustiti u zvucnike ! U svakom slucaju HVALA svim dobrim ljudima koji su pokusali da mi pomognu ! Predpostavljam da su svi trazili resenje za moj preklopnik zato sto nisam bas naj bolje objasnio sta mi treba a to je da nije akcenat na preklopniku nego kako da povezem sva tri uredjaja da zvuk radi ! Hvala jos jednom !
18.10.2012 | 09:33
ko me je vukao za jezik...
18.10.2012 | 12:53
Definitivno ti imas najvecu zahvalnost ali ja ne volim da izdvajam ljude u ovoj maloj zajednici
Pozdrav !
18.10.2012 | 15:09
ma salim se.....ja sam bas tako resio moje uredjaje,pa mi je jos sveze.....
Uzivaj
18.10.2012 | 16:16
A mora se ulici "crvenih lampiona" za ovo kresnuti jedna karma
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 39 minuta
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO