Airpods 4 izgubljene/ukradene
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airpods 4 izgubljene/ukradene

10.06.2026 | 05:58
Pozz,

pokušavam saznat zadnju lokaciju na kojoj su mi bile pa ako netko ima ideju? Bile su u Find My cijelo vrijeme, na bar 2 uređaja.
Prilozi:
10.06.2026 | 07:23
Kao prvo jesi li 100% siguran da si imao uključeno da su slušalice u FindMy Networku?
I meni se dešavalo da ne znam gdje su a doma su i uopće ih ne mogu pronaći putem te aplikacije. Našao sam ih pomoću mozga i oka to jest tražio sam ih po stanu.
Zaista mi nije jasno zašto ponekad to funkcionira a ponekad je totalno beskorisno.
IMG_7580.png
10.06.2026 | 09:37
Nisam ih nikad dodao u Find My sam (iz nekog razloga, valjda se nisam sjetio), pa ne znam. Al to je screenshot iz Find My.

I, by the way, nemam pojma gdje je ovaj meni koji si ti slikao, jer moje su AP 4, pa se ne sjećam da imaju takav meni u iPhoneu.

Cheers
10.06.2026 | 11:31
To je meni iz Settingsa, kada ih otvoriš (slušalice) onda se u Settingsima pojavi novi sub-meni i tamo su postavke za slušalice.

Ako nisu nikada dodane u FindMy onda loše vijesti.

Po defaultu su dodane u FindMy (kada se podešavaju/uparuju po prvi put) osim ako nisi to preskočio kod setupiranja. Ako si tapnuo/rekao "Ne sada/skip/later" onda...

p.s. kako to da imaš No SIM na screenshotu?
10.06.2026 | 12:06
zbunio si me

Kako misliš da nisu u FindMy ako je moj screenshot iz FindMy? Kao, jesu, ali su izgubile lokaciju ili zato što su ostale bez baterije ili zato što ih je netko resetirao.

p.s. igrom slučaja sam formatirao glavni mob u trenu nestanka slušalica, pa FindMy tamo uopće ne vidi njih, nego moram na starom.
10.06.2026 | 15:18
user kaže:
Kao, jesu, ali su izgubile lokaciju ili zato što su ostale bez baterije ili zato što ih je netko resetirao.

Mislim da nije ni jedno ni drugo. AirPods nemaju niti GPS niti internet, sva komunikacija je kroz bt. Uredjaj s kojim su bile povezane zadnji put je taj koji salje last known lokaciju u trenutku kad se AirPods disconnectaju. Ako ih netko makne i onda neki drugi iPhone dodje u domet bt, taj drugi iPhone ce poslati lokaciju i serijski broj (ili neki drugi skriveni unique identifier) u FindMy network, a taj identifier je vezan uz tvoj AppleID pa samo ti mozes viditi tu lokaciju.

Drugim rijecima, i da nije nikoji drugi apple uredjaj dosao u domet, zadnja lokacija mora biti poslana s tvog uredjaja kad su se AirPods disconnectale. Znaci da, ili ti je iPhone nije imao lokaciju kad si odspojio AirPods (location service iskljucen ili slicno) ili si zapravo nekako maknuo te AirPods sa svog accounta kad si resetirao taj glavni telefon.
10.06.2026 | 15:24
Ili imas false AirPods, pa piggybacking ne radi kroz druge apple uredjaje nego samo tvoj telefon salje lokaciju kad se disconnectaju AirPods, a to je onda nekako vjerojatno izgubljeno kad si resetirao taj telefon.
10.06.2026 | 15:29
Ja imam false AirPods i jako je tesko uopce prepoznati da su false.
Jedini znakovi su sto je Find My network iskljucen i sto ne mozes iskljuciti zvucni signal kad stavis kuciste puniti na Qi punjac.
IMG_8808.jpeg

I btw. ne bi ih nikad mijenjao za original. Zvuk je 10 puta bolji za skoro desetinu cijene
10.06.2026 | 18:27
Ovako izgleda to sa originalnim slusalicama. Screenshot sa mog iPhone.

Screenshot2026-06-10at19.25.49.png
10.06.2026 | 21:43
Ahaaaa Dragan a ne doktor Lovrić ))))
10.06.2026 | 22:37
songoku kaže:
I btw. ne bi ih nikad mijenjao za original. Zvuk je 10 puta bolji za skoro desetinu cijene

Slazem se. Apple nikad nije znao napraviti dobre slusalice za razliku od elektronike u njima.
Ja imam 1st model i jedina vrijednost je sto kad telefon zazvoni i kad izvadim slusalicu iz kutije i stavim u uho one se spoje na telefon.
11.06.2026 | 07:17
Molim te, nemoj generalizirati.
To što tebi ne odgovaraju ne znači da svima ne odgovaraju.
Ja svoje APPro2 ne bih mijenjao (osim možda za Bose/Sony).
11.06.2026 | 07:45
Ne generaliziram.
Ne dobijes ono sto platis. Za taj novac se dobiju bolje slusalice.
11.06.2026 | 10:27
jura22 kaže:
songoku kaže:

Slazem se. Apple nikad nije znao napraviti dobre slusalice za razliku od elektronike u njima.
Ja imam 1st model i jedina vrijednost je sto kad telefon zazvoni i kad izvadim slusalicu iz kutije i stavim u uho one se spoje na telefon.

Žabac, sa čime se slažeš? Da fejk slušalice zvuče bolje nego original? Jesi imao baš te njegove false/fejk Airpodsice u ušima i usporedio sa svojima? Ili se slažeš u cijeni? Što onda ne kupiš još jedne kad su ti ove očigledno overkill, daj ih pokloni nekome iz rodbine. Nedorečen si.

Drugo, kažeš da je jedina vrijednost u njima što se spoje, pa to rade svake BT slušalice. Što si ih onda kupovao?

"Ne dobiješ ono što platiš"? Ja, u mom slučaju, dobijem sve što sam platio za svoje APP2. Za svaki njihov feature. To što je tebi jedino bitno da se spoje na telefon i možeš nastaviti razgovor na njima, e pa to je tvoj problem, tvoj stav, tvoje mišljenje. I onda govoriš kako "Apple nikad nije znao napraviti dobre slusalice za razliku od elektronike u njima" a ta elektronika nije dio slušalice? Na što onda misliš, na dizajn, na zvuk, na UI/UX, što? (Baš ga kakiš.)

Stavi svoje 1st model u kutijicu ili baci u smeće ili pokloni i kupi si alternativu za 1/10 cijene koliko si tada platio svoje 1st model (i uopće ne znam o kojem modelu pričaš).
Ako ti te "1st model" još rade i koristiš ih, nađi mi za tu 1/10 cijene neke slušalice koje će ti trajati 8-9-10 godina, ovisno kad si ih kupio.
(Baš si nezreo.)

Za taj novac dobiješ bolje slušalice? Da, kao što rekoh, Bose, Sony ili možda čak Technics, ovisno što preferiraš, ANC, zvuk ili bateriju, što ti je primarnije. Meni su moje odlične i tek kada krepaju, ću dooobro razmisliti postoji li im alternativa. (Baš si čangrizav boomer.)
11.06.2026 | 12:27
songoku kaže:
Ja imam false AirPods i jako je tesko uopce prepoznati da su false.
Jedini znakovi su sto je Find My network iskljucen i sto ne mozes iskljuciti zvucni signal kad stavis kuciste puniti na Qi punjac.
IMG_8808.jpeg

Ovo i ja imam (sam imao) al sam vidio na Yonkisovoj slici neke dodatne opcije pa nisam skužio odmah da je to jer su njegove ANC, a moje obične.

EDIT:
ummm, imam još iPad na kojem je FindMy i istu poruku daje kao i ovaj iPhone čiji sam screenshot stavio. Slušalice su kupljene u Store-ovom dućanu u ZG.

songoku kaže:
user kaže:
Kao, jesu, ali su izgubile lokaciju ili zato što su ostale bez baterije ili zato što ih je netko resetirao.

Mislim da nije ni jedno ni drugo. AirPods nemaju niti GPS niti internet, sva komunikacija je kroz bt. Uredjaj s kojim su bile povezane zadnji put je taj koji salje last known lokaciju u trenutku kad se AirPods disconnectaju. Ako ih netko makne i onda neki drugi iPhone dodje u domet bt, taj drugi iPhone ce poslati lokaciju i serijski broj (ili neki drugi skriveni unique identifier) u FindMy network, a taj identifier je vezan uz tvoj AppleID pa samo ti mozes viditi tu lokaciju.

Drugim rijecima, i da nije nikoji drugi apple uredjaj dosao u domet, zadnja lokacija mora biti poslana s tvog uredjaja kad su se AirPods disconnectale. Znaci da, ili ti je iPhone nije imao lokaciju kad si odspojio AirPods (location service iskljucen ili slicno) ili si zapravo nekako maknuo te AirPods sa svog accounta kad si resetirao taj glavni telefon.

Ali u FindMy se uredno nalazi iPad s lokacijom.

Ne znam kako sam ih mogao maknuti, mislim, ja sam u srijedu formatirao macbook, u četvrtak mobitel i na oba sam stavio novi apple account. Stari mob i ipad su ostali sa starim accountom. Slušalice sam primijetio da ih nema u petak, a moguće da su nestale u utorak, ne znam više.
11.06.2026 | 13:22
Glavna greška je taj reset + prelazak na novi Apple ID bez da si prije toga provjerio/ostavio AirPodsice vezane na starom računu (ili ih barem privremeno ostavio na starom iPhoneu). To je najčešći razlog zašto AirPodsice odjednom nestanu iz Find My mreže.
Šanse da ih nađeš preko Find My su sada jako male.

Ako sam dobro sve povezao a ti me ispravi(?):
Formatirao si glavni iPhone (i MacBook) i prešao na novi Apple ID upravo u vrijeme kad su APodsice nestale (ili neposredno prije).

U srijedu si formatirao MacBook, u četvrtak iPhone → na oba stavio novi Apple ID.
Stari mobitel i iPad ostali su na starom Apple ID-u.

AirPods su se vjerojatno "odjavili" ili izgubili vezu s accountom prilikom tog resetiranja/setupa.
11.06.2026 | 13:29
Nešto me zanima, ako vi maknete svoje slušalice izvan dometa Find My, jel vidite location uknonw kao ja ili vidite posljednju lokaciju?
11.06.2026 | 14:18
Ok, postavim ti pitanje a ti imaš drugo pitanje.
Koji iPhone imaš?
Jesi li ovo proučio? support.apple.com/guide/airpods/find-you...ods-dev8e8b93d71/web
11.06.2026 | 15:36
@Yonkis
Ne pratiš.
Imao sam Audio-Tehnica BT slušalice koje su zvučale bolje od ovih koje sad imam a bile so 60% cjene AirPdd 1st. Poklonio sam ih jer im je trebalo duže da se spoje s telefonom iz kutije. Za muziku su bile odlične. Poklonio sam ih i uzeo od Apple-a.
Zašto sam ih kupio? Da se javim n atelefon ali nisam spreman nositi ih stalno u uhu.

Recimo Sony WF-1000XM5 koštaju 220eur, AirPods Pro 2 imaju sličnu cijenu.
Nothing Ear ove su isto top a za manje novaca.
11.06.2026 | 15:38
user kaže:
Nešto me zanima, ako vi maknete svoje slušalice izvan dometa Find My, jel vidite location uknonw kao ja ili vidite posljednju lokaciju?

Vidi se zadnja lokacija gdje su koristene i uparene s nekim od ueđaja koji imaju mogućnost bilježenja lokacije (prijenosnik, mobitel ili tablet).
11.06.2026 | 15:56
Yonkis kaže:
Ok, postavim ti pitanje a ti imaš drugo pitanje.
Koji iPhone imaš?
Jesi li ovo proučio? support.apple.com/guide/airpods/find-you...ods-dev8e8b93d71/web

eeej, sorry

hvala na linku jer tu sve piše:

If your AirPods are out of range or need to charge, you might see their last known location, “No location found,” or “Offline” in Find My. If they come back online, you get a notification on devices you paired with them.

da ti odgovorim i na prethodno pitanje, da, u srijedu/četvrtak sam formatirao laptop i mobitel i stavio novi apple account usput na njih, a na ovo ostalo je ostao stari acc. U petak sam skužio za slušalice tek.
11.06.2026 | 18:34
Za ljude koji vole da imaju slusalice stalno u usima, ne postoje bolji Transparency mode od Apple. Niti u jednom cjenovnom rangu!

Jednostavno zaboravis da su tu, a sve oko sebe sasvim normalno cujes. Testirao sam razne modele i niti jedan ne zvuci tako prirodno.

Ja glazbu skoro nikada ne slusam sa Airpods Pro pa taj dio necu komentirati, ali za telefonske pozive, slusanje podcast i audio materijala dok nabijam korake poslije posla su idealne
11.06.2026 | 19:14
meni su AP4 neudobne.

in-ear ne volim.

in-ear su zapravo udobne? ali nekako neprirodne? ne znam.
12.06.2026 | 14:16
erm

nakon točno tjedan dana, nakon što sam zvao security da provjere kamere od 3 **** dana jel mi tko ulazio u sobu, nakon što sam provjerio svaku moguću lokaciju na kojoj sam bio, nakon što sam probao svaki Find My na mobu/ipadu/webu, nakon što sam se već pozdravio s njima...

bile su cijelo vrijeme tu, u džepu od freaking hlača, sa punom baterijom (a hlače su u sobi, 2 metra od moba, ipada...)

dakle holy **** ali kako taj mrtvi FindMy ne može locirati to!?

I evo tek sad kad ih otvorim i izvadim slušalicu ih locira.

Molim?
12.06.2026 | 14:44
Ako su ti bile u kutijici za beskontaktno punjenje, naravno da ih ne može locirati kad su u elektromagnetskom polju punjača koje zaguši elektromagnetsko polje bluetooth signala.
12.06.2026 | 22:08
smayoo kaže:
Ako su ti bile u kutijici za beskontaktno punjenje, naravno da ih ne može locirati kad su u elektromagnetskom polju punjača koje zaguši elektromagnetsko polje bluetooth signala.

zapravo, na FindMy piše kad zatvoriš kutijicu "Last seen 13 minutes ago at XXXXX". I tako stoji određeno vrijeme dok se broj minuta/sati povećava. Ako duže vrijeme ne koristiš slušalice (kao što ja nisam), onda očito dođe ovo što dođe "No location found" i možeš se slikat.
12.06.2026 | 22:56
Taj sustav lociranja uređaja ima nekakav periodički reset. Kad se nešto "ne javlja" neko dulje vrijeme, sustav to miče iz aktivnog prikaza, logično. Da nije tako, tamo bi ti stajali svi uređaji koje si ikad imao, koji su u međuvremenu krepali ili što god, a ti ih nisi maknuo iz sustava lociranja. A na globalnoj razini, njima bi baza podaka imala "memory leak".
12.06.2026 | 23:02
user kaže:
erm

nakon točno tjedan dana, nakon što sam zvao security da provjere kamere od 3 **** dana jel mi tko ulazio u sobu, nakon što sam provjerio svaku moguću lokaciju na kojoj sam bio, nakon što sam probao svaki Find My na mobu/ipadu/webu, nakon što sam se već pozdravio s njima...

bile su cijelo vrijeme tu, u džepu od freaking hlača, sa punom baterijom (a hlače su u sobi, 2 metra od moba, ipada...)

dakle holy **** ali kako taj mrtvi FindMy ne može locirati to!?

I evo tek sad kad ih otvorim i izvadim slušalicu ih locira.

Molim?

Kao što sam odmah napisao u prvoj poruci: “ I meni se dešavalo da ne znam gdje su a doma su i uopće ih ne mogu pronaći putem te aplikacije. Našao sam ih pomoću mozga i oka to jest tražio sam ih po stanu.
Zaista mi nije jasno zašto ponekad to funkcionira a ponekad je totalno beskorisno.”
13.06.2026 | 09:16
smayoo kaže:

Koja je to kutijica za beskontaktno punjenje? Misliš kutijica od samih slušalica? Pa u njima je kontakt za punjenje slušalica. A kutijica/kućište osim što se može puniti preko Qi punjača može i na žicu. U oba slučaja se mogu locirati. Ako su već na nekom Qi punjaču onda si ti sigurno u vidnom polju (ne držiš valjda takav punjač u ladici ili sakriven, možda).
13.06.2026 | 11:07
Ne koristim takve slušalice pa ne znam sad taj detalj koji mi objašnjavaš. Kćeri imaju takve slušalice i znam da u njihovoj kutijici nije kontaktno, nego beskontaktno punjenje, a sama kutijica se puni na kabel. Ali ne mogu sad ovaj čas uzeti u ruke nijedan set pa provjeriti jer mi kćeri nisu doma.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 7 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO