Airpods 2 - problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airpods 2 - problem


21.08.2022 | 07:06
Pozdrav,

Znači posjedujem airpods 2 s kutijicom za bežićno punjenje. Stare su sad 9 mjeseci i već sam 3 (!) puta slao na servis pod jamstvom jer mi otkazao ili je problem sa mikrofonom na desnoj slušalici.

Prvo je zvuk bio valovit (malo su me čuli malo nisu), pa je otkazivala, pa je bilo da me prvih 5 sekundi ne čuje se prilikom poziva, pa se čulo jedino kad bi jako vikao...itd itd.

Paralelno, lijeva radi perfetkno. Zvuk je perfetktan, a pošto imam posao kakav imam koristim ih razdvojeno (malo lijevu, malo desnu)

Najgore mi je to da svaki put su kao slali i vraćali i pisali da su zamjenili slušalicu pa bude okej par tjedana i opet i opet... Mislim da zapravo novu nisu nikad poslali.

Slušalice kupljene u HGSPOT-u i s tom trgovinom nemam nikakvih problema, to se šalje u istyle.

Sad, nakon 3. put sam jasno i glavno izrazio da želim sve novo i zapakirano, na što imam i pravo, ali opet se prave ludi i grbavi s pisanjem kako nisam spojio slušalice, da je sve u redu itd itd. Čak smo i snimali snimku i slali im iz trgovine na diktafon di se jasno i glavno vidi da se ne čuje dobro i da slušalica nije dobra.


Znam da je sve to samo velika proizvodnja i da su problemi mogući, posjedujem iphone 12 pro i apple watch se i nemam nikakvih problema pa tako ne želim blatiti apple, ali ovi iz istylea.... Jednostavno ne mogu vjerovati da se tolko blamiraju radi jednih slušalica.

S druge strane, kolega u Njemačkoj imao neki problem s slušalicom, došao dali mu novo zapakirano bez da su i gledali što je i tamo očito apple drugačije funkcionira.

Najgore mi je da daš za nešto 1500 kn i od 9 mjeseci korištenja 2 i pol ih nisam imao jer su na servisu i još uvijek nije složeno i pitanje je što će sad opet poslat.


Imao netko slična iskustva s njima?
21.08.2022 | 09:54
Naravno da Apple u Njemačkoj drugačije funkcionira, oni su tamo direktno prisutni, a Apple je kod nas tek "treća ruka", tj. ovlašteni zastupnici mađarskog distributera za južnu Europu.

Sam servis nema nikakav interes tebe zakinuti, dapače, plaćeni su po intervenciji i svaki popravak ili zamjena idu na Appleov trošak. Znači, to sigurno nije neka zla namjera u pitanju.

Ono što može biti u pitanju je da redovna servisna procedura za detekciju kvara koju definira Apple u njihovom testu nije dala rezultat za koji Apple odobrava zamjenu i onda je servis u problemu jer im Apple to ne bi platio.

Jesi li zapisao točan serijski broj lijeve i desne slušalice (imaju različite) i provjerio jesi li dobio istu nazad? Uostalom, traži zamjenu opet, ali zapiši serijski broj ili fizički označi spornu slušalicu da izbjegneš nedoumice.
21.08.2022 | 10:54
Mislim da se one niti ne mogu servisirati. Sve je zaliveno i jedino ako se osteti moze se otvoriti.
21.08.2022 | 12:01
dpasaric kaže:
sigurno nije neka zla namjera u pitanju.

Slažem se, nije zla namjera, nego je lijenost, nesposobnost i indolencija.
  • Daddo
  • Posjetitelj
21.08.2022 | 12:10
Domaći Apple preprodavači su ekvivalent malo boljim “šoderašima” u svijetu rabljenih vozila.

Lager je nepostojeći. Rok isporuke nepoznat. Plaćanje je avansno. A “dostupne” količine - minimalne.

Postprodajna podrška - nikakva ili takva da je bolje da i nisi pitao.

O servisu ne valja trošiti riječi. Ovlašteni preprodavači javno preporučaju kvalitetne 3rd party servise kao bolji izbor.

I to je “krema domaćeg tržišta”. Ni u PC svijetu nije ništa bolja situacija, samo što je veća količina robe i organizacija je manje rigidna.
21.08.2022 | 13:35
Izbaci hgspot iz price, proseci se malo dalje do istylea u arena centru.
21.08.2022 | 15:36
Pa izgleda da ću morati sam, samo nisam iz Zagreba nego iz Varaždina pa mi nije baš usput, ali očito ću morati sam.

Pustit im neću nikako, uredno sam platio i ne baš malo, tako da želim i uredan proizvod, barem dokle je garancije....


Hvala na odgovorima, jedino normalno objašnjenje mi je to da nemaju rezervnih dijelova i prodaju maglu jer moraju. Ali to nije moj/naš problem. Svi uređaji im imaju najviše cijene, smatra se i najbolja kvaliteta i podrška. K tome i na sve daju najmanju garanciju, pa onda me ispoštuj u tih 12 mjeseci. Ne vjerujem iskreno u nestručnost ili lijenost...

Samo neznam zakon na koji se mogu pozvat, jer mislim da postoji nekaj u obliku "3 put kvar u garanciji i pravo na novi proizvod", možda i zato odugovlače.

Ali ako ne pošalju novo onda idem sam, i tako dugo ću im biti dosadan i testirat slušalicu im pred očima dok ne popuste.

Mislim, na koncu konceva, zar nije to žalosno i smiješno, od jednog Applea?
21.08.2022 | 17:24
Kako je @ jura22 rekao, nema popravka, samo zamjena. Morat ćeš do ZGa i traži zamjenu.
21.08.2022 | 17:58
Lennon12 kaže:
Mislim, na koncu konceva, zar nije to žalosno i smiješno, od jednog Applea?


Opet, nije to Apple. Apple ne zanimaju tržišta čija je sveukupna prodaja na razini jednog njihovog Apple Storea u nekom zapadnom gradu srednje veličine. Radi se o zastupniku zastupnika i oni nemaju mogućnosti da se ponašaju kao Apple jer ih Apple ne stavlja u takvu poziciju, neću reći da se ponaša maćehinski, ali nije niti daleko.

Odnesi to pod jamstvom i traži ispravno.
21.08.2022 | 18:37
Lennon12 kaže:
Samo neznam zakon na koji se mogu pozvat, jer mislim da postoji nekaj u obliku "3 put kvar u garanciji i pravo na novi proizvod", možda i zato odugovlače.


gov.hr/hr/jamstvo-za-ispravnost-prodane-stvari-garancija/546

Kaže ovako:

Zamjenu neispravnog proizvoda ispravnim proizvodom možete zahtijevati ako prodavatelj odnosno proizvođač ne popravi proizvod u razumnom roku.

Što se smatra razumnim rokom za popravak proizvoda određuje se u svakom konkretnom slučaju prema okolnostima toga slučaja.


pa onda...

Svoja prava u svezi s proizvodom za koji je dano jamstvo ostvarujete od trgovca od kojeg ste kupili proizvod, a ne od ovlaštenog servisa.

Trgovac je dužan neispravnosti stvari koje se pojave u tijeku jamstvenog roka popraviti u razumnom roku, a ako to nije moguće, predati vam proizvod koji je ispravan.

Ako popravak nije obavljen u razumnom roku, možete tražiti ispravan proizvod.


i na koncu:

Informacije o pravima potrošača ili zahtjev za inspekcijski nadzor možete uputiti i putem aplikacije Centralni informacijski sustav za zaštitu potrošača.

Nakon ispunjavanja i slanja jednostavnog obrasca, sustav će vaš predmet automatski proslijediti Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja ili Državnom inspektoratu, a vama poslati PIN uz pomoć kojega možete pratiti stanje podnesenog predmeta.
21.08.2022 | 19:38
Hvala ti puno.

Svakako će mi biti od velike koristi.
21.08.2022 | 19:53
Nema na čemu. Žao mi je što imaš toliko problema.
21.08.2022 | 21:32
Inace jamstvo je 24 mjeseca. 12 ti daje Apple, a 12 uvoznik.
31.08.2022 | 13:26
Kratki update :

Nakon mjesec dana slušalice su došle u HGspot u Varaždin i kad smo isprobali slušalica opet ne radi kako treba.

Naveli su da pod svim njihovim dijagnostikama slušalice su u redu.

Krenemo smimat na diktafon desnu slušalicu ( na trgovčev iphone) i čuješ na brojalici od 1-10 - broj 1, pa sve tiho, pa 5, pa 8….


Iskreno dođe mi da stavim svu jabuku na njuškalo koju imam i nikad više apple al opet ko je spušio - ja!



I HGspot naravno mi ne može dati druge slušalice iako vide da nisu dobre. Danas smo poslali još nekom serviseru ovlaštenom (nije istyle) i naveli točne probleme i sad opet čekaj.


U 9 mjeseci kolko ih imam 3 mjeseci su na servisu.

Jednostavno nemogu vjerovat koji blam applea i istylea.
31.08.2022 | 13:59
Čekaj da se opet vrate (pretpostavljam iz agram servisa), pa ako ne rade slobodno ih tu prijavi

prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp

Ubrzo će te kontaktirati, riješit će se u tvoju korist.

I ovo je appleova greška, nije prvi put da se s servisa vraćaju poluispravni zvučnici/mikrofon na njihovim modelima.
31.08.2022 | 16:32
Ali ja ne razumijem kakav servis se može napravii na slušalicama koje se ne mogu servisirati.
Davor ti je rekao da vidiš serijski broj.
01.09.2022 | 05:33
A neznam, očito ne žele mijenjat slušalice. Ja iskreno neznam dal se daju servisirat ili ne....

Sad gledam serijski broj slušalica (u iphoneu mi ostalo još) i piše jamstvo do 29.09. a kupio sam ih krajem 11 mjeseca...


Ma neznam više što napraviti, sad kad se vrate i ako neće biti dobro javit ću se tamo za zaštitu potrošaća i prijaviti ih.

Neću im iz principa pustit te slušalice
01.09.2022 | 08:25
Ajde, saberi se i čitaj pažljivo.
Davor ti je rekao da zapišeš serijski broj slušalica koje daješ na servis, i koje ti vrate, da se uvjeriš da su zaista zamijenjene. Jesi li to napravio?

To što ti piše datum do kad vrijedi jamstvo kraći nego što treba biti - nije bitno jer (ako) imaš račun. Na računu se vidi datum i to je jedino relevantno.
01.09.2022 | 09:00
Zakon o obaveznim odnosima. Članak 425. stavak 2)
»(2) Međutim, kad je izvršena zamjena stvari ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene odnosno od vraćanja popravljene stvari.«.

Imaš Zakon na stranicama Narodnih Novina. Dopune i izmjene zakona su u NN 126/21.

Kad predaš slušalice zatraži kopiju radnog naloga na kojoj je napisan prigovor, tj. neispravnost i POTVRDA od strane trgovca da su navodi stranke potvrđeni. I to je to. Nakon toga samo reci Zakon o obaveznim odnosim, članak 425. Svi znaju za njega.
Samo zatraži tu potvrdu o primitku uređaja i potvrdu neispravnosti. Imaš dokaz i datum tak da nema izmotavanja poslije.
02.09.2022 | 14:31
A nisam to napravio jer naravno da nisam znao da imaju serijski broj - svaka svoj.

Sad već mjesec dana nemam doma ništa, ni slušalice ni kutiju - ništa pa nit neznam serijski broj ...

Vidjet ću idući tjedan šta će odgovoriti...
  • Dijete
  • Posjetitelj
02.09.2022 | 19:56
Lennon12 kaže:
A nisam to napravio jer naravno da nisam znao da imaju serijski broj - svaka svoj.

Sad već mjesec dana nemam doma ništa, ni slušalice ni kutiju - ništa pa nit neznam serijski broj ...

Vidjet ću idući tjedan šta će odgovoriti...


Na telefonu s kojim si ih imao uparene, odi u settings - bluetooth - pa klikni na “i” pokraj svojih slusalica …. Na sljedecem ekranu kad klikces na serijski broj, naizmjence polazuje serijski zasebnih slusalica i punjaca… pa si ili zapisi ili screenshotaj…
03.09.2022 | 07:04
Lennon12 kaže:
A nisam to napravio jer naravno da nisam znao da imaju serijski broj - svaka svoj.

Sad već mjesec dana nemam doma ništa, ni slušalice ni kutiju - ništa pa nit neznam serijski broj ...

Vidjet ću idući tjedan šta će odgovoriti...


Prouči Zakon o obaveznim odnosima. Imaju 45 dana da poprave uređaj...
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.09.2022 | 07:44
@Djuro… može info otkud si “izvadio” 45 dana?
03.09.2022 | 07:54
Mislim da pise primjereni rok a ne 45 dana.
Nekako se usralilo tih 45 dana.
03.09.2022 | 12:51
Da, imaš pravo, sad je razuman rok. U svakom slučaju, preporučam da se prouči Zakon na stranicama Narodnih novina. Sasvim sigurno imaš pravo na novi jamstveni rok od dvije godine nakon što ti i poprave ili daju nove slušalice.
03.09.2022 | 13:48
Imaš dva zakona:
Zakon o zaštiti potrošaća:
www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-za%C5%A1titi-potro%C5%A1a%C4%8Da
Zakon o obveznim odnosima:
www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obveznim-odnosima

Kod prvog zakona imaš i EU direktive, pa malo proući.
eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/P...999L0044&from=ET
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.09.2022 | 17:01
Djuro genijalac kaže:
Da, imaš pravo, sad je razuman rok. U svakom slučaju, preporučam da se prouči Zakon na stranicama Narodnih novina. Sasvim sigurno imaš pravo na novi jamstveni rok od dvije godine nakon što ti i poprave ili daju nove slušalice.



Super mi je ovo. Sad opet pitam - otkud si izvadio pravo na novi jamstveni rok u slučaju popravka?
03.09.2022 | 17:14
Daddo kaže:
Djuro genijalac kaže:
Da, imaš pravo, sad je razuman rok. U svakom slučaju, preporučam da se prouči Zakon na stranicama Narodnih novina. Sasvim sigurno imaš pravo na novi jamstveni rok od dvije godine nakon što ti i poprave ili daju nove slušalice.



Super mi je ovo. Sad opet pitam - otkud si izvadio pravo na novi jamstveni rok u slučaju popravka?


Zakon o obaveznim odnosima. Članak 425. stavak 2)
»(2) Međutim, kad je izvršena zamjena stvari ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene odnosno od vraćanja popravljene stvari.«. -> ovo je c/p iz NN.

Imaš Zakon na stranicama Narodnih Novina. Dopune i izmjene zakona su u NN 126/21.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.09.2022 | 17:36
Imaš sve navedeno uz sve aktualne izmjene i na zakon.hr (izvučeno iz NN). Zato i pitam po kojoj osnovi bi “popravljen” proizvod ako nije zamijenjen (a nije) imao novo jamstvo. Naime, kod popravljenih proizvoda se jamstvo produljuje za rok koji je proizvod proveo izvan upotrebe.

Kako ovlašteni servis očito nije utvrdio neispravnost (o čemu bi morao postojati službeni dokument ovlaštenog servisa) a prodavatelj se “pravi grbav”, ostaje ili prijava nadležnom
Inspektoratu ili pozivanje na skriveni nedostatak (teret dokaza je na kupcu, proizvod je duže od 6 mjeseci u rukama kupca).
03.09.2022 | 19:22
Pa dobro, jel ti čitaš stavak zakona gore?

Zakon o obaveznim odnosima. Članak 425. stavak 2)
»(2) Međutim, kad je izvršena zamjena stvari ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene odnosno od vraćanja popravljene stvari.«. -> ovo je c/p iz NN.

Ako stvar ne radi uopće, a desna slušalica ne radi (ili koja već), mislim da je to bitan popravak?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 46 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO