Rockbox za iPod?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rockbox za iPod?

28.07.2020 | 13:02
Poštovano mnoštvo,

U potrazi za ponovnim smislom posjedovanja iPoda classic (4th gen) u kojem je HD od 250 GB, naletjeh na ovo:
www.rockbox.org/

Ima li netko da je to koristio? Razlog za ugradnju: podržan je FLAC
Nisam uspio shvatiti, kaže da se disk formatira kao FAT32 što znači da je maksimalno na raspolaganju 32 GB?

Ideja koja me privukla k ovom je mogućnost da se u iPod ugradi SD kartica što ga ubrza. Da stoji u autu i svira, bilo bi ok.

Dakle, ako netko ima bilo kakva iskustva s ovim...?

Falim unaprijed,
28.07.2020 | 13:18
Mislis da FLAC i auto idu zajedno?
Cemu kamijati i Apple ima visko rezolutni audio format.
28.07.2020 | 14:27
Idu, kako ne, osobito iz perspektive da skladištim glazbu u nekomprimiranom formatu (a imam dosta toga dobivenog u FLAC-u) pa ne trebam raditi ponovna formatiranja itd...

Inače, glazbu u autu shvaćam ozbiljno pa su mi oba auta izdampirana, imaju custom smještaj visokotonaca naprijed itd... NIkad ne bude koncertna dvorana, ali se osjeti razlika.
29.07.2020 | 16:39
@Djuro genijalac,

Samo Windowsi 10 imaju limit od 32 GB za veličinu particije na FAT32 formatu, jer format sam po sebi dozvoljava veličine particija od 2 to 16 TB (ovisno o veličini sektora). Vjerojatno sa linuxom ne bi bio problem iskoristiti punu veličinu diska, a možda i sam uređaj za reprodukciju ima opciju formatiranja diska (na punu veličinu).
29.07.2020 | 19:00
Od kuda sas to? FAT32 ima ogranicenje po particiji od 32GB.
Daj primjer gdje to nije tako.
30.07.2020 | 00:42
Ma otkud vam to za 32GB limit, Microsoft kaze da je 2TB. Za 10-ku stvarno nemam pojma, jer nisam nikad ni pokusava, ali jako dobro se sicam da sam nekad davno davno imao prvu kopiju jos XP-a na disku od 80 GB formatiranom na FAT32 (mislim da je bilo oko Bozica 2001, taman kraj srednje sam bia kad su nam starci kupili prvi komp).
Izricito se sicam da je bio FAT32 jer je lik sto nam je proda komp i sve instalira tvrdio da je NTFS jos "novo i neprovjereno i da on to ne zeli instalirati".
Ja sam osobno radio convert na NTFS jer je XP ima tu mogucnost bez formatiranja diska.
30.07.2020 | 01:15
FAT32 nema limit od 32GB na veličinu particije, nego limit od (čini mi se) 2 GB na veličinu jedne DATOTEKE.
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.07.2020 | 10:09
Ogranicenja FAT32 su 2TB na velicinu particije i 4gb na velicinu fajla..
30.07.2020 | 10:19
Imate pravo, win ima to ogranicenje.
FAT 32 dozvoljava 2,2 terabajta i velicinu sektora od 512 bajta ili 17,6 terabajta ali uz sektor od 4 kilobajta.
  • kupus
  • Posjetitelj
12.02.2023 | 15:53
3 godine prekasno, jesi li uspio?

Radi, flac također, najveća prednost je što nema više posla s itunesom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 2 minuta
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO