Uskoro iTunes kod nas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uskoro iTunes kod nas

23.04.2013 | 17:44
Naletio na ovaj text: EU court upholds rules that promote pan-European music licensing

Ovaj dio: "But in 2008, the European Commission ruled that agencies must stop negotiating agreements that restricted them to a single territory, opening the door to pan-European licensing. Now, the General Court has supported that decision, though it rejected the Commission's assertion that companies had run afoul of anti-trust laws."

www.theverge.com/2013/4/12/4217510/eu-co...pean-music-licensing

Dakle, iTunes muzika u Hrvatskoj za koji mjesec?!

Izvinjavam se IgorD kreatoru teme na brisanju njegove i otvaranje nove
23.04.2013 | 19:06
Auuuuuu, tko će sad rekonstruirati sve što je bilo izbrisano?
23.04.2013 | 19:44
Ako netko pokuša, opet ćemo sve izbrisati.
23.04.2013 | 20:34
Ma bas je bilo veselo , zanimljivije nego Itunes.
23.04.2013 | 21:17
smayoo kaže:
Ako netko pokuša, opet ćemo sve izbrisati.

eraser.jpg
23.04.2013 | 21:45
a neeeee....
vidim na poslu da je napisano jos brdo toga i fino si isplaniram da cu navecer doma uz caj lagano sve procitati!
njah
23.04.2013 | 22:34
Je, bilo je napisano još brdo toga, ali ništa vrijedno čitanja, nažalost.
23.04.2013 | 23:59
Ja stvarno ne kontam koji ce vam urac itunes? to ce hrvati kupovati pjesme i placati filmove poerd torrenta? hahahahahahahaha
24.04.2013 | 00:11
scarface, pazi, sklisko je...
24.04.2013 | 00:16
nista ja nisam rekao ni preporucio. samo to je tako. pored krize, da neko daje pare za neku pjesmu. ili film?
24.04.2013 | 00:34
evo ja cu dati a nemam para na bacanje!
pogotovo ako bude domacih izvodjaca koje slusam.
24.04.2013 | 00:37
ja sam novi i apsolutno sam za iTunes u Hr ..... konačno više!!!
24.04.2013 | 00:41
znam ja da je to prestiz imati u hr itunes. kinsif ne znam sta slusas ali dosta nasih izvodjaca i sad ima. nema mate bulica jedino.
24.04.2013 | 00:43
scarface32 kaže:
znam ja da je to prestiz imati u hr itunes. kinsif ne znam sta slusas ali dosta nasih izvodjaca i sad ima. nema mate bulica jedino.

e jbg, bas mate bulica slusam i prestiz mi je kupiti ga na itunesima!
nista onda... ako ga nece biti na itunesu i poslje 1.7. prodajem sve apple proizvode!
24.04.2013 | 00:49
scarface32 kaže:
nista ja nisam rekao ni preporucio. samo to je tako. pored krize, da neko daje pare za neku pjesmu. ili film?

Slažem se... Ja sam odrastao na torrentima... Hoćeš filmove, muziku, programe, igre... Skidao sam ih sve... Pa sad nek hapsi tko hoće...
A vidi sad... Došao u neke "pozne" godine, i počeo cijeniti neku svoju komociju...
Dođem kući umoran, ne pada mi uopće na pamet koji je to novi film "In", šta bi to uopće tražio... Nemam nikakav IPTV sa videotekom, snimalicom i inim stvarima...
I onda shvatim da uz malo informiranja i nešto plaćanja mogu gledati Netflix i sve druge programe iz zemalja "trulog kapitalizma"... I to na svim platformama... Mac, Pc, Playstation, iPad, iPhone... Ovo zadnje nebi preporučio, ekran je ipak premali... Ili su to moje "pozne" godine...
I to plaćam... Isto kao netko tko se nalazi u UK ili USA... Znači po punoj cijeni...
E sad, zašto misliš da ne bi platio kada bi takvi sadržaji bili dostupni normalno u Hrvatskoj, bez dodatnog troška od pet dolara mjesečno za VPN uslugu koja će me zemljopisno smjestiti u "truli kapitalizam"?
Sa ponudom, što se tiče kupovine i iznajmljivanja, medijskih sadržaja na iTunesu, te cijenom istih i nisam predobro upoznat, pa nemogu reći jesu li skupi ili ne, ali samo kažem, dok nema ponude, nemožeš ni znati tko bi kupio...
Iako se, kao što sam na početku rekao, slažem da će torrenti još dugo ostati glavni izvor zabave...
24.04.2013 | 05:21
Ameri koji samnom rade (uzorak 100 komada) ima cca 10K pjesama u iTunes (nekakav prosjek). Platili su okruglo nijednu.

A radi se o ljudima cija je prosjecna godisnja placa milion kuna (tax free).

Zasto bi me onda cudilo da jako puno ljudi iz Hrvatske nece legalno kupovati glazbu u HR iTunes Store.

Mada, vrijeme ce pokazati. Sve vise korisnika legalno kupuje i Apps, tako da nista nije iskljuceno

Sve ovisi o ponudi, cijenama i ekonomskoj situaciji u zemlji...

Ja se veselim dolasku Appstore, cisto da budemo u toku sa svjetskim trendovima (pogotovo ako bude usluga iTunes Match za domacu glazbu)
24.04.2013 | 10:12
drlovric kaže:
Ameri koji samnom rade (uzorak 100 komada) ima cca 10K pjesama u iTunes (nekakav prosjek). Platili su okruglo nijednu.

A radi se o ljudima cija je prosjecna godisnja placa milion kuna (tax free).

Zasto bi me onda cudilo da jako puno ljudi iz Hrvatske nece legalno kupovati glazbu u HR iTunes Store.

Imam prilično jasan odgovor na ovo, ali ne želim ga napisati da ne krenemo opet... Zato samo još jednom upozoravam. Taman da je na svijetu 7.000.000.000 lopova i razbojnika, to i dalje ne znači da je to dobro, poželjno ili prihvatljivo. Ako sam u manjini, ne znači da nisam u pravu.

"Svi to rade" nije opravdanje. Tek izgovor.
24.04.2013 | 11:03
Pa nisam ja ni napisao da je OK nesto krasti, niti da je to pohvalno, nego sam htio reci da ni u bogatijim zemljama to nije nista nepoznato, pa me iz tog razloga i ne cudi da je tako i kod nas.

Vrlo dobro se zna udio legalno/piratsko u nasim krajevima.

Mislim da ukupno gledajuci (multimedijalni sadrzaji cak i vise nego software) da je udio legalno placenog sadrzaja jos uvijek ispod 20% (filmovi, serije, dokumentarci, crtani, glazba).

Medjutim, cak i uz toliki piratski udio, iTunes Store generira Apple basnoslovne cifre i nije ni cudo da forsiraju otvaranje lokalnih ducana.

Ja svoju muzicku kolekciju vec imam. Niti imam potrebu nesto novo kupovati (a sta bi i kupio sa domace estrade ), niti krasti

Uzet cu samo Match uslugu da dobijem upgrade na kvalitetniji format audio zapisa.
24.04.2013 | 17:52
Od kad mi se pruzila mogucnost da kupujem muziku za 7kn na UK iTuinesima mislim da nisam 2 stvari ilegalno daunlodao...
Imam vec playlistu preko 200 pjesama kupljenih na iTunesima. Ako je dobro zasto ne...

+ na ebay.co.uk ima maaaasu polovnih CDa koji sa postarinom za Hrvatsku dodju 3£. I u super su stanju.

A ako vi pricate o domacoj muzici onda nemam komentara
24.04.2013 | 18:23
Ako nekom treba muzike ima kod mene,puno jeftinije nego na Ebay-u
DSCN1979.JPG
24.04.2013 | 18:23
I malo LP-a

Imam par metara ploca i cca 2000 CD-a ide sve u kompletu i dobra je cijena.

IMG_0150.JPG
24.04.2013 | 18:27
Jeste mi svi neki intelektualni snobovi... Što fali domaćoj (ili susjednoj) glazbi?

TBF
Dubioza kolektiv
Elemental
Majke
Hladno pivo
Nola

To je ono što se meni sviđa od aktualne domaće i susjedne glazbe. I vjerojatno sam još ponešto zaboravio.

Sad, što tko voli slušati, u smislu afiniteta prema glazbenom stilu i žanru, to je, jasno, individualna stvar. Ali ako netko misli da ovdje nema kvalitetnih glazbenika, onda pak ja na to nemam komentara...
24.04.2013 | 18:29
Rambo Amadeus, naravno da sam još toga zaboravio...
  • campo
  • Posjetitelj
24.04.2013 | 19:54
Kvalitetne glazbe ima koliko hočeš svih žanrova,..isto tako i one druge. Činjenica je da se ona manje kvalitetna uvjek bolje prodaje.
24.04.2013 | 20:19
@saint
Svaka čast što si pobrisa sve.
Ipak je bila tema o iTunesima a ne preseravanjima van teme.
Ćestitke
24.04.2013 | 20:27
Zašto nebi kupija film na iTunes?
Ionako je neupitna kvaliteta pa onda još i prijevodi koje ne moram sam skidat i zaj.... jel u 24 fp ili 25, jel srt ili ne.
Inače drago mi zbog aplikacija koje kad skinem imam uvijek i imam normalan update a ne čekat kad će se ukazat na cydii.
Ne kažem da nemam ništa skinuto s torrenta, ali to je uglavnom ono šta mi fali od glazbe.
Sve drugo mi nije napreto, a jedino šta mi fali je par cd od Rolling Stonesa i nešto malo od Beatlesa, jer sam njihov fan.

Živija iTunes u HR

@drlovric
Isprika zbog onog sta san ti napisa bija, nadam se da si razumija, jer nemogu podnit da ništa, ama baš ništa ne valja u Splitu ili nekom drugom mistu.
Sićan se ja i vremena kad su se dica u školi grijali na šporetu s drvima... a danas je ipak novo, novo , novo vrijeme rekli bi Buldozer
24.04.2013 | 20:29
saint kaže:
I malo LP-a

Imam par metara ploca i cca 2000 CD-a ide sve u kompletu i dobra je cijena.

Imaš li od Azre "Balkanska rapsodija"
Udavi me nećak iz Šanjolske.
24.04.2013 | 21:10
imao sam i ja nekad oko 300 ploca, sve odnijeli braca preko drine. ostalo mi je 20, skupljaju prasinu na tavanu. ako ima ko zainteresovan, sve je domaca muzika ili glazba. azra, ekv, josipa lisac, drugi nacin, idoli, poslljednja igra leptira, elvis j kurtovic, zabranjeno pusenje......
24.04.2013 | 21:26
Ako su dobro očuvane, ja sam zainteresiran. Kako ih prodaješ? Jel preko HR iTunesa ili holandskog?
24.04.2013 | 21:29
Je li kasnim, ja bi Azru i Josipu!?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 25 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi