AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?

29.06.2012 | 14:55
Pozdrav ekipa!
Imam jedan veliki problem pa da vidim dal mi netko moze pomoci.
Potrebno mi je konvertiranje MKV video datoteka u M4V (potrebno je da podrzava ubacivanje subtitle datoteka i AC3 zvuka u M4V)
Do sada je najbolje sto sam uspio sa programom iVI Pro. Jednostavan program, podrzava ubacivanje titlova, skida meta-data sa interneta za svaki film, konvertiranje filma od nekih 120min traje oko 15min, automatski ga ubaci u itunese i sve mogu gledati na appletv i sve to radi super, ali ima jedan problem. Originalni film mi je sa AC3 5.1 Zvukom u nekih 1500kb/s a iVI Pro mi daje na izbor samo 256kb/s za audio mislim da je isto AC3. ehh sada posto imam 5.1 hifi sistem koji i nije bas najjeftiniji i receiver podrzava dekodiranje AC3 5.1 zvuka te mi je jednostavno receno glupo gledati film u 256kb/s kada znam da zvuk moze biti puno kvalitetniji, ja bi htio sve ovo sto moze iVI Pro da napravi ali samo da mi ostane AC3 5.1 zvuk od 1500kb/s.
Dal netko ima nekakav prijedlog ili nesto?
Hvala!
29.06.2012 | 16:47
Primjetio sam da se u postavkama konverzije u iVI Audio bitrate može i upisati, a ne samo izabrati iz padajuće liste, pa probaj upisati željeni bitrate i onda pokrenuti konverziju. Ja osobno nisam još to probao, ali baš me zanima da li bi to moglo funkcionirati.

Inače i ja koristim iVI i do sada još nisam pronašao nešto bolje od njega.
29.06.2012 | 16:54
Mislim da sam uspio bas maloprije rijesiti problem ali nisam jos probao dali video radi na apple tv.
Ima jos jedan dobar program koji sam pronasao a zove se iFlicks.
Probaj njega i za preset stavis iTunes compatible, subtitle stavljas tako da npr ako se film zove avatar.mkv onda u folder sa tim fileom dodas srt koji se zove avatar.hr.srt i kada odvuces mkv u iFlick on ce ti automatski dodati i titl i film ce ti biti spreman za gledanje puno prije nego na iVI Pro s tim da ce ti subtitle kada ga biras pisati bas "Hrvatski" u izboru i koliko sam skuzio zvuk ne dira ama bas nikako jer sam prebacivao video koji ima i AAC Stereo i AC3 5.1 zvuk u 640kb/s i kada sam ga konvertirao imao je opet oba audio izvora na popisu u tocno tom bitrate kao na originalnom fileu.
Probaj pa javi dal radi i jel ti bolje od iVI Pro, a ja kada vidim dal radi na apple tv onda cu javiti.

Ako ovo radi onda je puno bolje od iVI Pro zbog toga sto puno brze to napravi.
29.06.2012 | 18:15
Hvala za iFlicks. Trenutno sam na mjestu gdje mi je internet ograničen, ali svakako ću ga probati čim budem bio u prilici. Ipak, ne piše da podržava Apple TV 3 kao iVI što bi moglo značiti da nema 1080p HD format?

Naravno, brzina konverzije mi je bitna i ako se pokaže brži onda će mi biti jako zanimljiva alternativa iVIu koji baš i nije toliko brz.
05.05.2013 | 15:52
Subler!
05.05.2013 | 17:01
Konverzija MKV u m4v sa AC3 definitivno najbrže ide sa iVI Pro sa uključenom Pass through opcijom jer ionako oba formata koriste h.264 pa se video praktički samo prenese, titlovi se ubace na mehki (soft) način, a jedino audio uzme par minuta.
06.05.2013 | 19:43
Sve konverzije za Apple TV 3rd gen i iPad radim s programom MP4tools.

U besplatnoj verziji ima dva ograničenja tj. nije moguće raditi batch obradu (napraviti listu videozapisa za konverziju) i prije pokretanja same konverzije je potrebno dismissati poruku koja govori o tim ograničenjima (forsirano je 5sec na ekranu).

Jednostavan je za korištenje jer daje jasnu informaciju da li je moguće napraviti pass-through ili je potrebna konverzija, i brz je u kodiranju.
09.07.2013 | 23:03
iFlicks je netko probao, da li ide konverzija, kako brzo? Ako netko može dojmove iznjeti. Možda ima kakva druga ideja.
Hvala
10.07.2013 | 08:42
Ja i dalje koristim iVI Pro jer podržava pass through za video i audio ako je već u formatu prihvatljivom za m4v. Još uvijek podržava titlove, a i automatsko ubacivanje konvertiranog videa u iTunes kao i batch konverziju. Većinu MKV ako su u ispravnom formatu isknovertira za par minuta ili kraće, ovisno da li pored AC3 audia mora dodati stereo verziju, a s neta automatski skine sve meta podatke kao i sliku omota.

Jedini nedostatak je što se encoding za subtitlove mora ručno odabrati jer ga ne prepozna automatski.

Probao sam i RoadMovie, ali nakon par konverzija počeo je raditi ludosti sa veličinom i položajem subtitlova i još nisam otkrio u čemu je problem.

Mogao bih dati priliku i iFlicksu, a i ostati na njemu ako sve radi isto kao iVI Pro, ali je i lakše odrediti encoding za subtitlove.
10.07.2013 | 17:36
Titlovi nisu nikakvi problem. Subler rješava titlove i sliku i opis za ATV3.
Inaće, ATV 3 sam platio u AT u Mediamarktu 99€ (inaće u Apple-ovom dučanu je 109€).
14.07.2013 | 13:45
Samo da javim Subler radi i s MKV datotekama i konvertira ih u M4V. Pošto oba imaju H.264, pa je samo (MKV i M4V) format kontejnera i ne treba se konvertirati.
@stefanjos, +1 još jednom.
15.07.2013 | 00:16
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 12:26
Moze jos jedna pomoc, probao sam taj Subler i stvarno radi odlicno jedino neznam kako povecati slova za subtitl. Ako moze mala pomoc. Igram se sa postavkama titla ali uvijek je krajnji rezultat isti.

Hvala

stefanjos kaže:
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 22:18
e to je i mene malo mucilo, nisam pri macu par dana, ali cu se sada dat u istrazivanje tog problema pa javim
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 1 minute
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO