AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?

29.06.2012 | 14:55
Pozdrav ekipa!
Imam jedan veliki problem pa da vidim dal mi netko moze pomoci.
Potrebno mi je konvertiranje MKV video datoteka u M4V (potrebno je da podrzava ubacivanje subtitle datoteka i AC3 zvuka u M4V)
Do sada je najbolje sto sam uspio sa programom iVI Pro. Jednostavan program, podrzava ubacivanje titlova, skida meta-data sa interneta za svaki film, konvertiranje filma od nekih 120min traje oko 15min, automatski ga ubaci u itunese i sve mogu gledati na appletv i sve to radi super, ali ima jedan problem. Originalni film mi je sa AC3 5.1 Zvukom u nekih 1500kb/s a iVI Pro mi daje na izbor samo 256kb/s za audio mislim da je isto AC3. ehh sada posto imam 5.1 hifi sistem koji i nije bas najjeftiniji i receiver podrzava dekodiranje AC3 5.1 zvuka te mi je jednostavno receno glupo gledati film u 256kb/s kada znam da zvuk moze biti puno kvalitetniji, ja bi htio sve ovo sto moze iVI Pro da napravi ali samo da mi ostane AC3 5.1 zvuk od 1500kb/s.
Dal netko ima nekakav prijedlog ili nesto?
Hvala!
  • Sank
  • Moderator
  • 220
29.06.2012 | 16:47
Primjetio sam da se u postavkama konverzije u iVI Audio bitrate može i upisati, a ne samo izabrati iz padajuće liste, pa probaj upisati željeni bitrate i onda pokrenuti konverziju. Ja osobno nisam još to probao, ali baš me zanima da li bi to moglo funkcionirati.

Inače i ja koristim iVI i do sada još nisam pronašao nešto bolje od njega.
29.06.2012 | 16:54
Mislim da sam uspio bas maloprije rijesiti problem ali nisam jos probao dali video radi na apple tv.
Ima jos jedan dobar program koji sam pronasao a zove se iFlicks.
Probaj njega i za preset stavis iTunes compatible, subtitle stavljas tako da npr ako se film zove avatar.mkv onda u folder sa tim fileom dodas srt koji se zove avatar.hr.srt i kada odvuces mkv u iFlick on ce ti automatski dodati i titl i film ce ti biti spreman za gledanje puno prije nego na iVI Pro s tim da ce ti subtitle kada ga biras pisati bas "Hrvatski" u izboru i koliko sam skuzio zvuk ne dira ama bas nikako jer sam prebacivao video koji ima i AAC Stereo i AC3 5.1 zvuk u 640kb/s i kada sam ga konvertirao imao je opet oba audio izvora na popisu u tocno tom bitrate kao na originalnom fileu.
Probaj pa javi dal radi i jel ti bolje od iVI Pro, a ja kada vidim dal radi na apple tv onda cu javiti.

Ako ovo radi onda je puno bolje od iVI Pro zbog toga sto puno brze to napravi.
  • Sank
  • Moderator
  • 220
29.06.2012 | 18:15
Hvala za iFlicks. Trenutno sam na mjestu gdje mi je internet ograničen, ali svakako ću ga probati čim budem bio u prilici. Ipak, ne piše da podržava Apple TV 3 kao iVI što bi moglo značiti da nema 1080p HD format?

Naravno, brzina konverzije mi je bitna i ako se pokaže brži onda će mi biti jako zanimljiva alternativa iVIu koji baš i nije toliko brz.
05.05.2013 | 15:52
Subler!
  • Sank
  • Moderator
  • 220
05.05.2013 | 17:01
Konverzija MKV u m4v sa AC3 definitivno najbrže ide sa iVI Pro sa uključenom Pass through opcijom jer ionako oba formata koriste h.264 pa se video praktički samo prenese, titlovi se ubace na mehki (soft) način, a jedino audio uzme par minuta.
06.05.2013 | 19:43
Sve konverzije za Apple TV 3rd gen i iPad radim s programom MP4tools.

U besplatnoj verziji ima dva ograničenja tj. nije moguće raditi batch obradu (napraviti listu videozapisa za konverziju) i prije pokretanja same konverzije je potrebno dismissati poruku koja govori o tim ograničenjima (forsirano je 5sec na ekranu).

Jednostavan je za korištenje jer daje jasnu informaciju da li je moguće napraviti pass-through ili je potrebna konverzija, i brz je u kodiranju.
09.07.2013 | 23:03
iFlicks je netko probao, da li ide konverzija, kako brzo? Ako netko može dojmove iznjeti. Možda ima kakva druga ideja.
Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 220
10.07.2013 | 08:42
Ja i dalje koristim iVI Pro jer podržava pass through za video i audio ako je već u formatu prihvatljivom za m4v. Još uvijek podržava titlove, a i automatsko ubacivanje konvertiranog videa u iTunes kao i batch konverziju. Većinu MKV ako su u ispravnom formatu isknovertira za par minuta ili kraće, ovisno da li pored AC3 audia mora dodati stereo verziju, a s neta automatski skine sve meta podatke kao i sliku omota.

Jedini nedostatak je što se encoding za subtitlove mora ručno odabrati jer ga ne prepozna automatski.

Probao sam i RoadMovie, ali nakon par konverzija počeo je raditi ludosti sa veličinom i položajem subtitlova i još nisam otkrio u čemu je problem.

Mogao bih dati priliku i iFlicksu, a i ostati na njemu ako sve radi isto kao iVI Pro, ali je i lakše odrediti encoding za subtitlove.
10.07.2013 | 17:36
Titlovi nisu nikakvi problem. Subler rješava titlove i sliku i opis za ATV3.
Inaće, ATV 3 sam platio u AT u Mediamarktu 99€ (inaće u Apple-ovom dučanu je 109€).
14.07.2013 | 13:45
Samo da javim Subler radi i s MKV datotekama i konvertira ih u M4V. Pošto oba imaju H.264, pa je samo (MKV i M4V) format kontejnera i ne treba se konvertirati.
@stefanjos, +1 još jednom.
15.07.2013 | 00:16
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 12:26
Moze jos jedna pomoc, probao sam taj Subler i stvarno radi odlicno jedino neznam kako povecati slova za subtitl. Ako moze mala pomoc. Igram se sa postavkama titla ali uvijek je krajnji rezultat isti.

Hvala

stefanjos kaže:
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 22:18
e to je i mene malo mucilo, nisam pri macu par dana, ali cu se sada dat u istrazivanje tog problema pa javim
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 50 minuta
  • ZeljkoB: Anketa bi trebala biti multiple choice, osim ako se ne misli sto koristim upravo sada :)
  • Tito: S obzirom na broj glasova... 4 korisnika. Nije neka brojka.
  • drpongrac23: Iznenađuje me u anketi veliki udio Mac Studio korisnika
  • Gjuroo: Ankete na Jabučnjaku su mi oduvijek omiljeni dio. To je dio gdje netko zbilja želi čuti tvoje mišljenje :)
  • Bertone: Bio sam brzoplet i krivo kliknuo,... što sad?
  • Borisone: Nevalja jer je isključiva (samo jedan od ponuđenih izbora).
  • drpongrac23: Napokon nova anketa, nakon 100 godina, ali je zato izvrsna!!!!
  • Zdravac: a možda je car play jedinica bolja opcija
  • Zdravac: trajanje baterije nije bitno, biti će spojen sa punjačem
  • Zdravac: Ima li netko iPad mini viška da mu bezveze stoji? Trebao bih nešto da montiram na motor za navigaciju i da radi continuity funkcija
  • moragd: Mislio sam na atv plus.
  • moragd: Atv sa hrvatskim acountom? Imal neko info jel ce to raditi?
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, baka, Bip, m@xym, MacSlavko, smayoo, Smet, Anonimci (561)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO