AppleTV+ u hrvata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV+ u hrvata

18.04.2025 | 16:24
Kako sam sad nakon duuuugooo vremena ponovo na Macu, tako sam si zamislio da si možda priuštim i AppleTV+ pa da zijam malo.

No ono kaj nisam siguran, a to je da ne znam podržava li Apple streaming u Hrvata i kako to ide a da ne kupujem AppleTV...

Tnx svima unaprijed na savjetu i odgovoru...
18.04.2025 | 17:39
Nažalost ne. Osobno imam Netflix, no Apple TV nije službeno podržan u HR.
18.04.2025 | 20:06
Tak sam si nekaj i mislio...
19.04.2025 | 23:36
Apple TV se obično kupuje radi dobro napisanih aplikacija za neke druge servise, npr. Plex na njemu radi odlično, a to je i jedino što bi mene zanimalo jer nisam od pretplata na streaming servise.
20.04.2025 | 05:43
Uz Apple arcade pretplatu to se pretvara u zgodnu konzolu za igranje.
20.04.2025 | 17:05
Upravo zadnja dva navedena slučaja su koja ja koristim ATV. Koristim 4K verziju iz 2017. i nestrpljivo čekam "ovogodišnji" upgrade.
21.04.2025 | 19:36
ATV (bez plus, samo uređaj) za Plex, IPTV, Infuse, Kodi ali i kao hub za Apple Home (razne kamere, svijetla... nešto direktno nešto preko Homebridge). Da, korisni uređaj...
Moja je iz 2022. i ja jedva čekam novi da ovoga zbombam u radnu sobu, a u dnevnu ide taj novi!
22.04.2025 | 08:17
I mene je počeo zanimati Apple TV i čekam navodni ovogodišnji upgrade. Mene najviše zanima jer je Plex zapostavio razvoj Plex klijenta na Samsung i LG smart televizorima.

Klijenti postoje, ali je zadnja verzija loše napisana i vrlo sporog GUI-ija. Nekada je to sve super glatko radilo, a onda su išli dodavati fancy gluposti u interface i sve zeznuli. Korisnici se već dugo žale u službenom Plex forumu, ali nakon prekršenog obećanja da će to popraviti, ništa se ne događa već dvije godine.
22.04.2025 | 16:48
Meni je Apple TV postao beskoristan, Plex klijent mi radi svugdje jednako, vjerojatno pomaze sto TV nije mid/low end, ali cak i na jeftinom Android boxu mi radi dovoljno dobro. Neke druge aplikacije koje koristim i postojie za smart TV i Android uopce ne postoje na Apple TV tako da trentuno uopce ne znam za sto bih ga koristio i bas svaki scenario radi na njemu losije nego drugdje. Neko vrijeme sam imao Apple arcade ali ako imas konzolu tamo nema nista sto vec ne mozes dobiti na konzoli i to u boljem formatu. Apple Home me takodjer ne zanima jer koristim Home Assistant.

Pretpostavljam da je dobar za nekoga tko ima pretplatu na podrzane online servise i zeli biti vezan za Apple servise.
22.04.2025 | 19:58
Riba kaže:
Meni je Apple TV postao beskoristan, Plex klijent mi radi svugdje jednako, vjerojatno pomaze sto TV nije mid/low end, ali cak i na jeftinom Android boxu mi radi dovoljno dobro. Neke druge aplikacije koje koristim i postojie za smart TV i Android uopce ne postoje na Apple TV tako da trentno...

Koja generacija je taj tvoj? Nemamo niti jedan stari Apple TV u muzeju! Sada sam se sjetio da sam jednog poklonio Modriću, sigurno ga ne koristi, baš ću ga pitati da donira za postav!
22.04.2025 | 21:05
Nije bas toliko star, model prije 4k modela. Oni prvi se dijele za saku eura, a svi odreda su i tako dosadni za vidjeti, nije neki izlozak.
23.04.2025 | 11:46
Osim ako se ne spoje na TV i net pa da se vidi razlika u ponudi. Ili da se ponudi da nešto gosti AirPlay/Mirror na njega.

Imam jedan pre-4K pa mi mirroring tj AirPlay štuca jer čak ni 720 HDR snimke sa iPhone 15 se ne "streamaju" kvaliteteno (štuca) jer se AT muči sa obradom zaprimljenog.
Prije je radio ok, jer sam imao stariji mobitel koji nije slao tako "kvalitetan" sadržaj (mislim na video). Na ovom mogu gledati slike i koristiti za Screen Mirroring.
23.04.2025 | 13:10
Ja imam ATV 4K, star 5-6-7 god pojma nemam. Radi odlicno.

Spojen na stari LG TV u spavacoj kojeg je ubilo vrijeme sto se smart os tice, a ima odlican ekran, pa sam mu na taj nacin produljio zivot.

Vrti EON, YouTube, MAX, Plex. Sluzi kao Apple Home hub i ja sam zadovoljan. Daljinski (onaj mali crni glatki) je grozan, ali sluzi svrsi.
23.04.2025 | 15:51
alo prijatelju, objasni mi kako vrti EON?!
ja sam ovde kod nas dosadjivao i po forumima i SBB/UM da naprave EON aplikaciju za AppleTV, kad vec postoji za iOS i android i - nista.
da li koristis neki od onih iptv programa pa onda neke liste i tako to?
veoma sam zainteresovan za ovo.
23.04.2025 | 18:35
Ender kaže:
alo prijatelju, objasni mi kako vrti EON?!
ja sam ovde kod nas dosadjivao i po forumima i SBB/UM da naprave EON aplikaciju za AppleTV, kad vec postoji za iOS i android i - nista.
da li koristis neki od onih iptv programa pa onda neke liste i tako to?
veoma sam zainteresovan za ovo.

Sad sam provjerio. Slagao sam

EON mi je na Philips Android TV u dnevnom. Imam EON i u spavacoj, ali vrtim ga na Telemach android tv boxu.

Isprike...
23.04.2025 | 20:29
Riba kaže:
Nije bas toliko star, model prije 4k modela. Oni prvi se dijele za saku eura, a svi odreda su i tako dosadni za vidjeti, nije neki izlozak.

Pusti ti to, danas je jedan posjetitelj bio oduševljen što imamo AirPort Extreme baznu stanicu! Istina, to je bila ona UFO dizajna pa je možda zato bila toliko zanimljiva.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, Anonimci (434)

Novo na Jabučnjaku

Teme