AppleTV+ u hrvata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV+ u hrvata

18.04.2025 | 16:24
Kako sam sad nakon duuuugooo vremena ponovo na Macu, tako sam si zamislio da si možda priuštim i AppleTV+ pa da zijam malo.

No ono kaj nisam siguran, a to je da ne znam podržava li Apple streaming u Hrvata i kako to ide a da ne kupujem AppleTV...

Tnx svima unaprijed na savjetu i odgovoru...
18.04.2025 | 17:39
Nažalost ne. Osobno imam Netflix, no Apple TV nije službeno podržan u HR.
18.04.2025 | 20:06
Tak sam si nekaj i mislio...
19.04.2025 | 23:36
Apple TV se obično kupuje radi dobro napisanih aplikacija za neke druge servise, npr. Plex na njemu radi odlično, a to je i jedino što bi mene zanimalo jer nisam od pretplata na streaming servise.
20.04.2025 | 05:43
Uz Apple arcade pretplatu to se pretvara u zgodnu konzolu za igranje.
20.04.2025 | 17:05
Upravo zadnja dva navedena slučaja su koja ja koristim ATV. Koristim 4K verziju iz 2017. i nestrpljivo čekam "ovogodišnji" upgrade.
21.04.2025 | 19:36
ATV (bez plus, samo uređaj) za Plex, IPTV, Infuse, Kodi ali i kao hub za Apple Home (razne kamere, svijetla... nešto direktno nešto preko Homebridge). Da, korisni uređaj...
Moja je iz 2022. i ja jedva čekam novi da ovoga zbombam u radnu sobu, a u dnevnu ide taj novi!
22.04.2025 | 08:17
I mene je počeo zanimati Apple TV i čekam navodni ovogodišnji upgrade. Mene najviše zanima jer je Plex zapostavio razvoj Plex klijenta na Samsung i LG smart televizorima.

Klijenti postoje, ali je zadnja verzija loše napisana i vrlo sporog GUI-ija. Nekada je to sve super glatko radilo, a onda su išli dodavati fancy gluposti u interface i sve zeznuli. Korisnici se već dugo žale u službenom Plex forumu, ali nakon prekršenog obećanja da će to popraviti, ništa se ne događa već dvije godine.
22.04.2025 | 16:48
Meni je Apple TV postao beskoristan, Plex klijent mi radi svugdje jednako, vjerojatno pomaze sto TV nije mid/low end, ali cak i na jeftinom Android boxu mi radi dovoljno dobro. Neke druge aplikacije koje koristim i postojie za smart TV i Android uopce ne postoje na Apple TV tako da trentuno uopce ne znam za sto bih ga koristio i bas svaki scenario radi na njemu losije nego drugdje. Neko vrijeme sam imao Apple arcade ali ako imas konzolu tamo nema nista sto vec ne mozes dobiti na konzoli i to u boljem formatu. Apple Home me takodjer ne zanima jer koristim Home Assistant.

Pretpostavljam da je dobar za nekoga tko ima pretplatu na podrzane online servise i zeli biti vezan za Apple servise.
22.04.2025 | 19:58
Riba kaže:
Meni je Apple TV postao beskoristan, Plex klijent mi radi svugdje jednako, vjerojatno pomaze sto TV nije mid/low end, ali cak i na jeftinom Android boxu mi radi dovoljno dobro. Neke druge aplikacije koje koristim i postojie za smart TV i Android uopce ne postoje na Apple TV tako da trentno...

Koja generacija je taj tvoj? Nemamo niti jedan stari Apple TV u muzeju! Sada sam se sjetio da sam jednog poklonio Modriću, sigurno ga ne koristi, baš ću ga pitati da donira za postav!
22.04.2025 | 21:05
Nije bas toliko star, model prije 4k modela. Oni prvi se dijele za saku eura, a svi odreda su i tako dosadni za vidjeti, nije neki izlozak.
23.04.2025 | 11:46
Osim ako se ne spoje na TV i net pa da se vidi razlika u ponudi. Ili da se ponudi da nešto gosti AirPlay/Mirror na njega.

Imam jedan pre-4K pa mi mirroring tj AirPlay štuca jer čak ni 720 HDR snimke sa iPhone 15 se ne "streamaju" kvaliteteno (štuca) jer se AT muči sa obradom zaprimljenog.
Prije je radio ok, jer sam imao stariji mobitel koji nije slao tako "kvalitetan" sadržaj (mislim na video). Na ovom mogu gledati slike i koristiti za Screen Mirroring.
23.04.2025 | 13:10
Ja imam ATV 4K, star 5-6-7 god pojma nemam. Radi odlicno.

Spojen na stari LG TV u spavacoj kojeg je ubilo vrijeme sto se smart os tice, a ima odlican ekran, pa sam mu na taj nacin produljio zivot.

Vrti EON, YouTube, MAX, Plex. Sluzi kao Apple Home hub i ja sam zadovoljan. Daljinski (onaj mali crni glatki) je grozan, ali sluzi svrsi.
23.04.2025 | 15:51
alo prijatelju, objasni mi kako vrti EON?!
ja sam ovde kod nas dosadjivao i po forumima i SBB/UM da naprave EON aplikaciju za AppleTV, kad vec postoji za iOS i android i - nista.
da li koristis neki od onih iptv programa pa onda neke liste i tako to?
veoma sam zainteresovan za ovo.
23.04.2025 | 18:35
Ender kaže:
ja sam ovde kod nas dosadjivao i po forumima i SBB/UM da naprave EON aplikaciju za AppleTV, kad vec postoji za iOS i android i - nista.

Sad sam provjerio. Slagao sam

EON mi je na Philips Android TV u dnevnom. Imam EON i u spavacoj, ali vrtim ga na Telemach android tv boxu.

Isprike...
23.04.2025 | 20:29
Riba kaže:
Nije bas toliko star, model prije 4k modela. Oni prvi se dijele za saku eura, a svi odreda su i tako dosadni za vidjeti, nije neki izlozak.

Pusti ti to, danas je jedan posjetitelj bio oduševljen što imamo AirPort Extreme baznu stanicu! Istina, to je bila ona UFO dizajna pa je možda zato bila toliko zanimljiva.
05.06.2025 | 08:57
Ender kaže:

Ha Ha, lijepo je pročitati da nisam jedini luđak koji je pisao mailove DEveloperima i United Grupi oko EON nativne aplikacije za Apple TV. Za sada je workaround tako da AirPlay-am s iPhone-a iz EON TV aplikacije i radi to dobro i sve ali rađe bi da imam nativnu ap na uređaju. O fluidnosti i brzini rada samog AppleTVa tu nema premca, valjda što sam stariji dao bi više love, da kad neš upalim da mogu počet gledati i koristiti odmah.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 24 minuta
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, IkoIko, jura22, temeljnik, Anonimci (477)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO