RealVideo pretvoriti u nešto normalno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

RealVideo pretvoriti u nešto normalno

06.01.2012 | 18:51
Trebalo mi je danas neki .rm filmić koji sam našao na netu i htio ga iskoristiti u jednom predavanju pretvoriti u neki normalan format kojeg Keynote (QuickTime) može bez problema otvoriti i prikazati u slideu.

Nakon kraćeg googlanja, naišao sam na ovo:

http://hints.macworld.com/article.php?story=20060906153448633

Download ffmpegx. Also download the mencoder and mplayer binaries, as well as the mpeg2enc binary, all from the same web site.
Follow the installation instructions exactly.
Download the free Real Player from real.com and install.
Create a new folder on your desktop named reallib.
Go to your Applications folder, control-click on Real Player and choose Show Package Contents from the pop-up menu.
Navigate into Contents -> Frameworks -> HXClientKit.framework -> Helix Plugins -> Codecs. Inside the Codecs folder should be 14 items. Copy all of them and paste them into the reallib folder you created on the desktop.
Move the reallib folder into the /Library/Application Support/ffmpegX folder.
You're now ready to convert audio and video files.

RM audio files:
I've found that downloaded rm audio files often have the following name -- filename.rm.ram. Remove the ram and add a wav, so it reads filename.rm.wav. Make sure you do that whether or not the ram extension is there. For some reason, if you drop an rm audio file onto ffpmegx, it freezes the application -- so make sure you add .wav to the end first.
Launch ffmpegx, which should be in your Applications folder.
Drop filename.rm.wav into the slot next to Open. In the Target Format side of the window, choose Audio file to MP3. It's toward the bottom of the list.
Press Encode, give the app a minute to do its work, and you're done. You now have an MP3 file.
RM video files:
For video files, make sure they have an rm extension, i.e. filename.rm.
Launch ffmpegx.
Drop filename.rm into the slot next to Open. Click on the Video tab and there choose MPEG4 [.AVI](mencoder). Make sure you check the Encode Video Button.
Click Encode and give the app a minute to do its work. You now have a video file that you can play in QuickTime, on your iPod, in Front Row, etc. (assuming quality is OK).

Dakle, iz app packagea besplatnog RealPlayera izvadi se codece i stavi ih se u Application Support podfolder od ffmpegx i nakon toga ffmpeg x vrlo uspješno barata .rm formatom.

Jedino što se RealPlayer za Mac više ne može naći na real.com (izgleda da je napušten), ali našao sam neki na real.co.uk

Pa evo, za slučaj da jednom nekome zatreba...
06.01.2012 | 21:43
Za nešto “zelenbaća“ možeš neki .rm filmić pretvoriti u neki normalan format kojeg Keynote (QuickTime) može bez problema otvoriti i prikazati u slideu:
MacX Video Converter Pro
www.macxdvd.com/mac-video-converter-pro/
MacX_Video_Converter_Pro.jpg
06.01.2012 | 22:12
smayoo kaže:
Dakle, iz app packagea besplatnog RealPlayera izvadi se codece i stavi ih se u Application Support podfolder od ffmpegx i nakon toga ffmpeg x vrlo uspješno barata .rm formatom.

Mislis da bi ista stvar upalila i sa .ra formatom? Imam neke prastare snimke, pa bi si ih konvertirao

EDIT: zaboravi, nisam procitao sve
06.01.2012 | 22:25
$35 nije baš zanemarivo "zelenbaća" za nešto što se uz malo muke može mukte.
  • campo
  • Posjetitelj
07.01.2012 | 08:25
MPEG streamclip free solution
08.01.2012 | 22:20
Ne radi s RM.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 43 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi