VJ-ing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VJ-ing?

23.01.2005 | 23:11
Pitanjce, novi sam Mac user (G5).
Trebao bi odradit neki video zid na jednom kocertu.
Namjeravam poslozit neke grafikice u afterima, to mi nije problem, no kako je najbolje to pustati van na projektor? Jel postoji neka mogucnost da ja imam neki player s playlistom tih pozadina na svom monitoru, a na drugi izlaz pucam to direktno na projektor?
23.01.2005 | 23:47
Do sada sam naletio na 4-5 specijaliziranih VJ programa za Mac, ali kako mi nisu trebali nikada ih nisam ozbiljno pogledao. Dakle, sigurno postoji to što ti treba, samo malo proguglaj. Običnih playera s playlistom imaš gomilu... možda probaj za početak Celulo.
23.01.2005 | 23:54
Pitaj Gandalfa.. on ima iskustva s Video-zidom....
24.01.2005 | 00:09
Bilo koji video signal. Za ono na trgu smo pustali obican composite video signal BNC-om.
24.01.2005 | 09:49
A prog koji koristis?
24.01.2005 | 10:52
Zar je bitno? Napravis movie, powerpoint, vrtis s DVDa, iTunes vizuali... sto god ti odgovara, samo da je PAL reza.
18.09.2006 | 00:40
do sad sam za VJ-ing koristio Resolume (verzija 4 PC) no u koliko bi koristio Aplle (G4 1,42 1Gb RAM) koji program koristiti. nadalje, na G4 nema klasičnog S izlaza pa je pitanje kako napraviti dual screen. jeli MNac bolji za VJ-anje ili ostati na PC-u
thnx unaprijed
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 01:23
Probaj Modul8... Nisam VJ al znam ljude koji se time bave. Osobno sam probao i resolume i modul8 u demo verzijama i kao amateru mi se modul8 vise svidja (resolume je za PC a modul8 za PowerPC Macove, dakle radit ce ti na G4). Recimo, u resolumeu mozes vrtit samo 3 clipa odjednom koliko znam, a u modul8 mozes 5 clipova i jos imas dodatnih 5 clipova na koje kasnije mos napravit prijelaz i sl. Ja sam ga digao na intel Macu pod emulacijom i takodjer radi odlicno, al nisam spajao na projektore ni nista. Samo sam probavao te programe i sad ih vise nemam jer ipak preferiram audio

http://www.garagecube.com/modul8/
  • EuCryL
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 03:04
Modul 8 je jako dobar.. (imam educational verziju pa sam ga cijelog provario)

Grid pro je jako dobar.. probao sam ga u demu..

AVmixer pro mi se činio kao najobećavajući komad softa pa sam za njega platio licencu i nisam zažalio..

Svi su manje više istih mogućnosti, vremena učenja. jedino cijenom odskače ovaj zadnji koji, jelte, nije skup za naše pojmove..

ak ti treba samo playlista, nemoj se zamarat proučavanjem ovih softa jer nema smisla.. staviš u player filmiće, pustiš ih i odeš na kavu..

ak se želiš zabavljat onda ti preporučujem da se poigraš sa AVmixerom jer ti daje 15 dana ful trial tako da imaš vemena i poigrat se i odradit VJing na koncertu..

sretno!
18.09.2006 | 03:09
ma da, i ja i sva ekipa radi na Resolumeu pa sam na njihovom sajtu gledao (po forumu) te mi administrator predlaže da uzmem iMac s intel procesorom i stavim dual boot (WinXP/MacOSX) i onda na win stavim Resolume.
kako u opće rade novi procesori i ima li smisla windoze stavljati na Mac-a
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 04:34
Ja ti bez obzira oces windowse ili ne preporucujem Maca s intelom. Razlike su uistinu velike u odnosu na G4 ako koristis Universal aplikacije, a i programi poput Modul8-a se izvrsavaju bez problema pod emulacijom PowerPC-a, a i pitanje je vremena kad ce izdat universal verziju. Ja osobno nemam potrebu za Windowsima jer sve sta trebam imam na Mac OS-u, a vjerujem da ni tebi windowsi nece trebat samo se trebas malo potrudit ili raspitat ovdje da bi nasao to sta trazis.
16.03.2007 | 02:43
puno hvala na svim informacijama...nije me bilo dulje vrijeme. sad smo uzeli PowerBook pa mi je ponovno interesantna spika oko prelaza na Mac aplikacije. možeš li mi još reći ima li adapter za s digitalnog video outa na S-video?
thnx. M
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2007 | 06:51
Ovisi o modelu powerbooka.. moj npr ima s-video u sebi što olakšava bilokakvo povezivanje s raznoraznim rupama gdje ljudi koriste projektore..

Vidim da nismo spomenuli ArkaosVJ.. pc i mac verzije postoje tako ako si se možda igrao sa njime prije, lako možeš i PBu krenut u pljuckanje slike na zid..
17.03.2007 | 12:59
a nismo spomenuli ni Motion Dive - Tokyo....
19.03.2007 | 00:42
stavio sam Modul8 no trazi me ser.num. tako da ne mogu dalje, provjeriti ću ove ostale sftw koje ste preporucili.
takodjer mi ne radi i 4.5 kojeg imam na G4. pokusat cu danas s verzijom 5
19.03.2007 | 07:16
ArKaos - najbolji za tu svrhu
19.03.2007 | 21:56
stavio sam jucer Modul8 i bas mi nije pregledan...doduse nisam probao VJ-ati s klipovima (btw ne radi s Xvid .avi-jima).
vidjeti ću danas s Arkaosom...thnx anyway
28.03.2007 | 03:21
isprobavam Arkkaos i ima neke fazone slicne kao Resolume, da malo se rtreba još poraditi ali izgleda dosta dobar (skoro kao Resolume)
D
18.02.2011 | 13:36
Radio sam na Modul8 i moram reći da je killer, bolji od resolumea, ima više efekata i troši manje resursa, odličan program, skroz profesionalan, možda je sučelje spartanskije nego kod ušminkanog Resoluma Avenue.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 7 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?