VJ-ing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VJ-ing?

23.01.2005 | 23:11
Pitanjce, novi sam Mac user (G5).
Trebao bi odradit neki video zid na jednom kocertu.
Namjeravam poslozit neke grafikice u afterima, to mi nije problem, no kako je najbolje to pustati van na projektor? Jel postoji neka mogucnost da ja imam neki player s playlistom tih pozadina na svom monitoru, a na drugi izlaz pucam to direktno na projektor?
23.01.2005 | 23:47
Do sada sam naletio na 4-5 specijaliziranih VJ programa za Mac, ali kako mi nisu trebali nikada ih nisam ozbiljno pogledao. Dakle, sigurno postoji to što ti treba, samo malo proguglaj. Običnih playera s playlistom imaš gomilu... možda probaj za početak Celulo.
23.01.2005 | 23:54
Pitaj Gandalfa.. on ima iskustva s Video-zidom....
24.01.2005 | 00:09
Bilo koji video signal. Za ono na trgu smo pustali obican composite video signal BNC-om.
24.01.2005 | 09:49
A prog koji koristis?
24.01.2005 | 10:52
Zar je bitno? Napravis movie, powerpoint, vrtis s DVDa, iTunes vizuali... sto god ti odgovara, samo da je PAL reza.
18.09.2006 | 00:40
do sad sam za VJ-ing koristio Resolume (verzija 4 PC) no u koliko bi koristio Aplle (G4 1,42 1Gb RAM) koji program koristiti. nadalje, na G4 nema klasičnog S izlaza pa je pitanje kako napraviti dual screen. jeli MNac bolji za VJ-anje ili ostati na PC-u
thnx unaprijed
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 01:23
Probaj Modul8... Nisam VJ al znam ljude koji se time bave. Osobno sam probao i resolume i modul8 u demo verzijama i kao amateru mi se modul8 vise svidja (resolume je za PC a modul8 za PowerPC Macove, dakle radit ce ti na G4). Recimo, u resolumeu mozes vrtit samo 3 clipa odjednom koliko znam, a u modul8 mozes 5 clipova i jos imas dodatnih 5 clipova na koje kasnije mos napravit prijelaz i sl. Ja sam ga digao na intel Macu pod emulacijom i takodjer radi odlicno, al nisam spajao na projektore ni nista. Samo sam probavao te programe i sad ih vise nemam jer ipak preferiram audio

http://www.garagecube.com/modul8/
  • EuCryL
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 03:04
Modul 8 je jako dobar.. (imam educational verziju pa sam ga cijelog provario)

Grid pro je jako dobar.. probao sam ga u demu..

AVmixer pro mi se činio kao najobećavajući komad softa pa sam za njega platio licencu i nisam zažalio..

Svi su manje više istih mogućnosti, vremena učenja. jedino cijenom odskače ovaj zadnji koji, jelte, nije skup za naše pojmove..

ak ti treba samo playlista, nemoj se zamarat proučavanjem ovih softa jer nema smisla.. staviš u player filmiće, pustiš ih i odeš na kavu..

ak se želiš zabavljat onda ti preporučujem da se poigraš sa AVmixerom jer ti daje 15 dana ful trial tako da imaš vemena i poigrat se i odradit VJing na koncertu..

sretno!
18.09.2006 | 03:09
ma da, i ja i sva ekipa radi na Resolumeu pa sam na njihovom sajtu gledao (po forumu) te mi administrator predlaže da uzmem iMac s intel procesorom i stavim dual boot (WinXP/MacOSX) i onda na win stavim Resolume.
kako u opće rade novi procesori i ima li smisla windoze stavljati na Mac-a
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 04:34
Ja ti bez obzira oces windowse ili ne preporucujem Maca s intelom. Razlike su uistinu velike u odnosu na G4 ako koristis Universal aplikacije, a i programi poput Modul8-a se izvrsavaju bez problema pod emulacijom PowerPC-a, a i pitanje je vremena kad ce izdat universal verziju. Ja osobno nemam potrebu za Windowsima jer sve sta trebam imam na Mac OS-u, a vjerujem da ni tebi windowsi nece trebat samo se trebas malo potrudit ili raspitat ovdje da bi nasao to sta trazis.
16.03.2007 | 02:43
puno hvala na svim informacijama...nije me bilo dulje vrijeme. sad smo uzeli PowerBook pa mi je ponovno interesantna spika oko prelaza na Mac aplikacije. možeš li mi još reći ima li adapter za s digitalnog video outa na S-video?
thnx. M
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2007 | 06:51
Ovisi o modelu powerbooka.. moj npr ima s-video u sebi što olakšava bilokakvo povezivanje s raznoraznim rupama gdje ljudi koriste projektore..

Vidim da nismo spomenuli ArkaosVJ.. pc i mac verzije postoje tako ako si se možda igrao sa njime prije, lako možeš i PBu krenut u pljuckanje slike na zid..
17.03.2007 | 12:59
a nismo spomenuli ni Motion Dive - Tokyo....
19.03.2007 | 00:42
stavio sam Modul8 no trazi me ser.num. tako da ne mogu dalje, provjeriti ću ove ostale sftw koje ste preporucili.
takodjer mi ne radi i 4.5 kojeg imam na G4. pokusat cu danas s verzijom 5
19.03.2007 | 07:16
ArKaos - najbolji za tu svrhu
19.03.2007 | 21:56
stavio sam jucer Modul8 i bas mi nije pregledan...doduse nisam probao VJ-ati s klipovima (btw ne radi s Xvid .avi-jima).
vidjeti ću danas s Arkaosom...thnx anyway
28.03.2007 | 03:21
isprobavam Arkkaos i ima neke fazone slicne kao Resolume, da malo se rtreba još poraditi ali izgleda dosta dobar (skoro kao Resolume)
D
18.02.2011 | 13:36
Radio sam na Modul8 i moram reći da je killer, bolji od resolumea, ima više efekata i troši manje resursa, odličan program, skroz profesionalan, možda je sučelje spartanskije nego kod ušminkanog Resoluma Avenue.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Bip, Ender, Gjuroo, Jedro, Riba, VanjusOS, Anonimci (899)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO