prekidi u hd materijalu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prekidi u hd materijalu

15.07.2010 | 16:58
pozdrav svima.
Već dugo radim sa hd materijalom i uvijek se događa da prilikom capturinga sa kamere (sa kazete naravno) materijal puca. od sat vremena dobijem tipa 5 klipova po 20 minuta (ne baš tako ravnomjerno, a nekad i ne pukne uopće). Primjetio sam da se to zna događati kada se kazeta izvadila i vratila na snimanju ili prilikom promjene baterije. to mi je nekako jasno međutim dogodi se i prilikom snimanja bez da je išta prekidano ručno. Već sam se pomirio s tim. jednostavno stavim sve na timenline i exportiram iz fc-a van radi bolje organizacije posla(ionako u tom slučaju nema dodatne kompresije).
Ono što me sad zbunilo je sljedeće. Radio sam uvijek sa Sonyevim kamerama (z5 i z7). Dobio sam nedavno jednu canonicu za treću kameru i kod nje se to na istom događaju u istim uvjetima snimanja na iste kazete nije dogodilo niti jednom.
Jel to neki Sonyev bug ili?
da..radi se o 1440x1080 hdv-u ne o full hd-u naravno..hvala puno
15.07.2010 | 22:35
Pozz,
ne radim sa Sony kamerama, ali da nemaju možda opciju da kamera svakih 20 minuta razdvoji materijal iako nije prekinuto ručno. hmm, znam da neke kamere imaju ali ipak mi se čini da imaju samo one koje snimaju na karticama a ne na miniDV. Jel snimaš događaj ili šta već u jednom komadu ili?
15.07.2010 | 22:42
bok!
nije ništa toga tipa. Nekad prođe bez prekida i po sat vremena dakle cijela kazeta, a nekad jednostavno napravi rez na nekom mjestu gdje nije uopće bilo prekinuto snimanje iako je pojava učestalija ako je snimanje bilo vrlo dinamično.
To se događalo i na pc-u dok sam bio u premieru i sada na macu u fc-u s tom razlikom da fc stane napravi novi clip i super a u adobeu bude sve u jednom klipu sa nekakvim prekidima u videu ali ne i u audiu pa sve do kraja klipa ispadne gadno iz sinka!
15.07.2010 | 23:02
Hmm, moguće da ti kazeta ima dropove znaš. Probaj očistit glavu na kameri sa onom miniDV cleaner.
16.07.2010 | 12:24
jesam ali nije baš pomoglo. kupio ja kazete od 18 kn ili 38 isti vrag. Baš sad gledam malo po netu, prepuni su forumi ove teme ali ništa konkretno odgovora. zanima me ima li netko i sa drugim kamerama ovih iskustava?
16.07.2010 | 20:17
Radim na televiziji i imamo JVC, Sony i Canon kamere, snimamo samo SD na miniDV, ponekad i na velikoj DV, uglavnom imali smo dosta problema s materijalom,... nekad smo znali imat na stotine dropova non-stop, znači 1h materijal bio je sav zdropan, očistili glavu i nešto je pomoglo ali ne za dugo, onda smo dali kameru na servis i dobila je novu glavu, i onda je bilo ok neko vrijeme ali oped se desi dosta često drop vamo drop tamo, ali to je kod nas problem mi se čini što su kamere dosta zastarjele, ali mislim i da odkad je digital zaživio, da su proizvođači miniDV počeli fušarit traku.
18.07.2010 | 11:47
imao sam sličnih problema i moj zaključak je trake, trake su poslate jako loše i pitanje je kako su uskladištene i koliko dugo su stajalu i u koim uvjetina....probaj si naručiti kvalitetniju traku i mislim dasi riješio problem.....
18.07.2010 | 13:03
Problem sa dropovima može se svesti na najmanju moguću mjeru korištenjem kvalitetnijih traka (osobno, koristim isključivo sonijeve DVCAM trake) i OBAVEZNIM premotavanjem trake prije snimanja i capturiranja. Ako se i desi pokoji drop, važno je u User Prefsima (FCP), dečekirati 'Abort capture on drop frames'.
drop.jpg
18.07.2010 | 20:19
nije stvar u trakama. koristio sam i one očajne sonyeve od 18 kn i one tobože hd trake od 40 kn i uvijek se to događa. pitanje je zašto samo na sony kamerama. od one najjednostavnije tipa hc1 preko z5 do z7. a drop sa dv materijalom nisam doživio baš nikada.
04.09.2010 | 14:28
U HDV-u je timecode break poprilično poguban. Ja sam taj problem trajno riješio usnimavanjem koje odmah splita kadrove (na Win-u, HDVSplit). Tako dobijem puno manjih fileova s kojima mi je na kraju krajeva i lakše raditi. Nakon gotove fine montaže reduciram projekt, tj. obrišem sve neiskorišteno.

Najgora kombinacija su timecode breakovi na JVC kamerama. One drugačije bilježe vrijeme i datum, pa programi za splitanje kadrova ne rade. U tom slučaju se može kazeta usnimiti u potpunosti, od početka do kraja, pa pomoću MPEG Streamclipa (koji ja inače savršenstvo ako radite s HDV-om, reautorirate dvd-e i sl.) izvadite kadrove koji vam trebaju. To sve skupa dobro funkcionira. Ako ste kojim slučajem vadili kazetu i napravili timecode breakove na JVC-u - ton će izgubiti sinkronitet kao što je netko ranije rekao. Premiere uopće ne splita HDV koliko ja znam. Zato je možda bolje capturirati s nekim drugim programom. Baš me zanima kako je s Final Cutom ili Avidom...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 28 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Damirst, Riba, rusty, Anonimci (1198)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO