prekidi u hd materijalu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prekidi u hd materijalu

15.07.2010 | 16:58
pozdrav svima.
Već dugo radim sa hd materijalom i uvijek se događa da prilikom capturinga sa kamere (sa kazete naravno) materijal puca. od sat vremena dobijem tipa 5 klipova po 20 minuta (ne baš tako ravnomjerno, a nekad i ne pukne uopće). Primjetio sam da se to zna događati kada se kazeta izvadila i vratila na snimanju ili prilikom promjene baterije. to mi je nekako jasno međutim dogodi se i prilikom snimanja bez da je išta prekidano ručno. Već sam se pomirio s tim. jednostavno stavim sve na timenline i exportiram iz fc-a van radi bolje organizacije posla(ionako u tom slučaju nema dodatne kompresije).
Ono što me sad zbunilo je sljedeće. Radio sam uvijek sa Sonyevim kamerama (z5 i z7). Dobio sam nedavno jednu canonicu za treću kameru i kod nje se to na istom događaju u istim uvjetima snimanja na iste kazete nije dogodilo niti jednom.
Jel to neki Sonyev bug ili?
da..radi se o 1440x1080 hdv-u ne o full hd-u naravno..hvala puno
15.07.2010 | 22:35
Pozz,
ne radim sa Sony kamerama, ali da nemaju možda opciju da kamera svakih 20 minuta razdvoji materijal iako nije prekinuto ručno. hmm, znam da neke kamere imaju ali ipak mi se čini da imaju samo one koje snimaju na karticama a ne na miniDV. Jel snimaš događaj ili šta već u jednom komadu ili?
15.07.2010 | 22:42
bok!
nije ništa toga tipa. Nekad prođe bez prekida i po sat vremena dakle cijela kazeta, a nekad jednostavno napravi rez na nekom mjestu gdje nije uopće bilo prekinuto snimanje iako je pojava učestalija ako je snimanje bilo vrlo dinamično.
To se događalo i na pc-u dok sam bio u premieru i sada na macu u fc-u s tom razlikom da fc stane napravi novi clip i super a u adobeu bude sve u jednom klipu sa nekakvim prekidima u videu ali ne i u audiu pa sve do kraja klipa ispadne gadno iz sinka!
15.07.2010 | 23:02
Hmm, moguće da ti kazeta ima dropove znaš. Probaj očistit glavu na kameri sa onom miniDV cleaner.
16.07.2010 | 12:24
jesam ali nije baš pomoglo. kupio ja kazete od 18 kn ili 38 isti vrag. Baš sad gledam malo po netu, prepuni su forumi ove teme ali ništa konkretno odgovora. zanima me ima li netko i sa drugim kamerama ovih iskustava?
16.07.2010 | 20:17
Radim na televiziji i imamo JVC, Sony i Canon kamere, snimamo samo SD na miniDV, ponekad i na velikoj DV, uglavnom imali smo dosta problema s materijalom,... nekad smo znali imat na stotine dropova non-stop, znači 1h materijal bio je sav zdropan, očistili glavu i nešto je pomoglo ali ne za dugo, onda smo dali kameru na servis i dobila je novu glavu, i onda je bilo ok neko vrijeme ali oped se desi dosta često drop vamo drop tamo, ali to je kod nas problem mi se čini što su kamere dosta zastarjele, ali mislim i da odkad je digital zaživio, da su proizvođači miniDV počeli fušarit traku.
18.07.2010 | 11:47
imao sam sličnih problema i moj zaključak je trake, trake su poslate jako loše i pitanje je kako su uskladištene i koliko dugo su stajalu i u koim uvjetina....probaj si naručiti kvalitetniju traku i mislim dasi riješio problem.....
18.07.2010 | 13:03
Problem sa dropovima može se svesti na najmanju moguću mjeru korištenjem kvalitetnijih traka (osobno, koristim isključivo sonijeve DVCAM trake) i OBAVEZNIM premotavanjem trake prije snimanja i capturiranja. Ako se i desi pokoji drop, važno je u User Prefsima (FCP), dečekirati 'Abort capture on drop frames'.
drop.jpg
18.07.2010 | 20:19
nije stvar u trakama. koristio sam i one očajne sonyeve od 18 kn i one tobože hd trake od 40 kn i uvijek se to događa. pitanje je zašto samo na sony kamerama. od one najjednostavnije tipa hc1 preko z5 do z7. a drop sa dv materijalom nisam doživio baš nikada.
04.09.2010 | 14:28
U HDV-u je timecode break poprilično poguban. Ja sam taj problem trajno riješio usnimavanjem koje odmah splita kadrove (na Win-u, HDVSplit). Tako dobijem puno manjih fileova s kojima mi je na kraju krajeva i lakše raditi. Nakon gotove fine montaže reduciram projekt, tj. obrišem sve neiskorišteno.

Najgora kombinacija su timecode breakovi na JVC kamerama. One drugačije bilježe vrijeme i datum, pa programi za splitanje kadrova ne rade. U tom slučaju se može kazeta usnimiti u potpunosti, od početka do kraja, pa pomoću MPEG Streamclipa (koji ja inače savršenstvo ako radite s HDV-om, reautorirate dvd-e i sl.) izvadite kadrove koji vam trebaju. To sve skupa dobro funkcionira. Ako ste kojim slučajem vadili kazetu i napravili timecode breakove na JVC-u - ton će izgubiti sinkronitet kao što je netko ranije rekao. Premiere uopće ne splita HDV koliko ja znam. Zato je možda bolje capturirati s nekim drugim programom. Baš me zanima kako je s Final Cutom ili Avidom...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO