Korekcija boje u FCE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Korekcija boje u FCE

23.12.2013 | 10:19
Dobar dan,
Trebam u Final Cut Expressu 4 posvijetliti video kojeg sam snimio na klizanju na Velesajmu u dvorani za cca 2 blende. Imam još par obrnutih situacija gdje video trebam potamniti (video s mora).
Malo sam tražio na Internetu i našao na www.kenstone.net/fcp_homepage/cheating_fce_color_seth.html, no s korekcijom boje imam problema. Jednom mi se pojavljuje Effects > Video Filters > Color Correction > Color Corrector, a drugi puta ga nema (u Filterima u Viewer prozoru)?
Da li netko zna kako točno trebam ići i posvijetliti odnosno potamniti video?
Da li trebam posvijetliti video clip po clip ili mogu to napraviti odjednom na videu koji traje sat vremena?
26.12.2013 | 20:07
Pa mozes i jedno i drugo stim da preporucam ovo prvo, fino clip po clip i onda si siguran da si korekciju napravio na svima kako treba biti. ja za to koristim LEVELS u fcp7 pro.
26.12.2013 | 20:11
EFFECTS>VIDEO FILTERS>IMAGE CONTROL>Levels

video clip u timelineu mora bit odabran
26.12.2013 | 21:21
Malo sam se igrao s FCE i uredio sve clipove na Timelineu. Nisam još pokušao ništa napraviti s Image Control > Levels, ali budem.
Meni ne treba potpuno profesionalno uređivanje clip po klip. Meni je dovoljno blago posvjetljivanje videa koje će snimku napraviti gledljivijom.
Nažalost nisam uspio selektirati 30 clipova u FCE i posvjetliti ih u Color Correctoru. Jednostavno to nisam znao urediti.
26.12.2013 | 21:55
Ovak, stavis filter(color corector,levels) na prvi clip i namjestis ga kako ti odgovara, desni klik na taj clip COPY, selektiras sve klipove na koje zelis zaljepiti filter sa prvog clipa i PASTE ATTRIBUTES, otvori ti prozor i pita koje atribute zelis odaberes FILTERS i to je to.
26.12.2013 | 22:03
Hvala ti na informacijama. Znao sam ih davno prije, ali sam ih zaboravio. Pokušati ću sutra popodne odraditi par clipova i javim ti kako je prošlo. Moram si sve uredno zapisati da mi ostane...
26.12.2013 | 22:04
nema na cemu, samo pitaj ako zapne;)
28.12.2013 | 10:59
Sada sam probao sve što si mi bio napisao i sve super radi. Upravo to sam bio tražio.
Sada mogu sve clipove koji su presvijetljeni ili podsvijetljeni brzo popraviti.
Hvala ti na pomoći. Ako budem trebao neku sitnicu, potražiti ću je od tebe.
31.01.2014 | 18:01
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

01-130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.jpg
31.01.2014 | 18:03
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?
02.jpg
02.02.2014 | 16:00
diplodocusIII kaže:
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

poigraj se onim slajderima u color corectoru WHITES,MIDS,BLACKS..sigurno ju mozes malo srediti, ja bi odma spustio whites jer trava i ona stabla nasjecena iza su presvjetljena i onda se malo poigrao sa BLACKS da vidis kolko detalja mozes izvuci na djecijim kolicima.
02.02.2014 | 16:03
diplodocusIII kaže:
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?

nazalost zaista neznam za sto se koristi taj dio, mozda netko iskusniji jer to bi i mene zanimalo.informacija nikad na odmet;)
02.02.2014 | 16:29
Ovo na brzinu sa iPhoto, a osjetno je bolje.
iphoto.jpg
02.02.2014 | 17:02
Da li mi možeš napisati kako da podesim Final Cut Express da video bude podsvijetljen za tri blende?
02.02.2014 | 17:54
Hehe, imam samo iPhoto i ne koristim ništa drugo. FCP nisam nikad ni imao. Za moje potrebe je ovo dosta.
Pardon, poslije sam vidio da trebaš za video.
03.02.2014 | 06:46
Ovako sam dobio sa LEVELS, igraj se sa slajderom GAMA
Sequence_1.png
03.02.2014 | 06:53
a ovako sa color corectorom
01_130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.png
03.02.2014 | 10:03
Napravio sam najbolje što sam mogao. Puno bolje je nego na početku i obojici veeeeliko hvala na pomoći.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi