Korekcija boje u FCE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Korekcija boje u FCE

23.12.2013 | 10:19
Dobar dan,
Trebam u Final Cut Expressu 4 posvijetliti video kojeg sam snimio na klizanju na Velesajmu u dvorani za cca 2 blende. Imam još par obrnutih situacija gdje video trebam potamniti (video s mora).
Malo sam tražio na Internetu i našao na www.kenstone.net/fcp_homepage/cheating_fce_color_seth.html, no s korekcijom boje imam problema. Jednom mi se pojavljuje Effects > Video Filters > Color Correction > Color Corrector, a drugi puta ga nema (u Filterima u Viewer prozoru)?
Da li netko zna kako točno trebam ići i posvijetliti odnosno potamniti video?
Da li trebam posvijetliti video clip po clip ili mogu to napraviti odjednom na videu koji traje sat vremena?
26.12.2013 | 20:07
Pa mozes i jedno i drugo stim da preporucam ovo prvo, fino clip po clip i onda si siguran da si korekciju napravio na svima kako treba biti. ja za to koristim LEVELS u fcp7 pro.
26.12.2013 | 20:11
EFFECTS>VIDEO FILTERS>IMAGE CONTROL>Levels

video clip u timelineu mora bit odabran
26.12.2013 | 21:21
Malo sam se igrao s FCE i uredio sve clipove na Timelineu. Nisam još pokušao ništa napraviti s Image Control > Levels, ali budem.
Meni ne treba potpuno profesionalno uređivanje clip po klip. Meni je dovoljno blago posvjetljivanje videa koje će snimku napraviti gledljivijom.
Nažalost nisam uspio selektirati 30 clipova u FCE i posvjetliti ih u Color Correctoru. Jednostavno to nisam znao urediti.
26.12.2013 | 21:55
Ovak, stavis filter(color corector,levels) na prvi clip i namjestis ga kako ti odgovara, desni klik na taj clip COPY, selektiras sve klipove na koje zelis zaljepiti filter sa prvog clipa i PASTE ATTRIBUTES, otvori ti prozor i pita koje atribute zelis odaberes FILTERS i to je to.
26.12.2013 | 22:03
Hvala ti na informacijama. Znao sam ih davno prije, ali sam ih zaboravio. Pokušati ću sutra popodne odraditi par clipova i javim ti kako je prošlo. Moram si sve uredno zapisati da mi ostane...
26.12.2013 | 22:04
nema na cemu, samo pitaj ako zapne;)
28.12.2013 | 10:59
Sada sam probao sve što si mi bio napisao i sve super radi. Upravo to sam bio tražio.
Sada mogu sve clipove koji su presvijetljeni ili podsvijetljeni brzo popraviti.
Hvala ti na pomoći. Ako budem trebao neku sitnicu, potražiti ću je od tebe.
31.01.2014 | 18:01
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

01-130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.jpg
31.01.2014 | 18:03
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?
02.jpg
02.02.2014 | 16:00
diplodocusIII kaže:
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

poigraj se onim slajderima u color corectoru WHITES,MIDS,BLACKS..sigurno ju mozes malo srediti, ja bi odma spustio whites jer trava i ona stabla nasjecena iza su presvjetljena i onda se malo poigrao sa BLACKS da vidis kolko detalja mozes izvuci na djecijim kolicima.
02.02.2014 | 16:03
diplodocusIII kaže:
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?

nazalost zaista neznam za sto se koristi taj dio, mozda netko iskusniji jer to bi i mene zanimalo.informacija nikad na odmet;)
02.02.2014 | 16:29
Ovo na brzinu sa iPhoto, a osjetno je bolje.
iphoto.jpg
02.02.2014 | 17:02
Da li mi možeš napisati kako da podesim Final Cut Express da video bude podsvijetljen za tri blende?
02.02.2014 | 17:54
Hehe, imam samo iPhoto i ne koristim ništa drugo. FCP nisam nikad ni imao. Za moje potrebe je ovo dosta.
Pardon, poslije sam vidio da trebaš za video.
03.02.2014 | 06:46
Ovako sam dobio sa LEVELS, igraj se sa slajderom GAMA
Sequence_1.png
03.02.2014 | 06:53
a ovako sa color corectorom
01_130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.png
03.02.2014 | 10:03
Napravio sam najbolje što sam mogao. Puno bolje je nego na početku i obojici veeeeliko hvala na pomoći.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 34 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?