Pomoc oko izbora macbooka-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko izbora macbooka-a

11.01.2012 | 22:45
Da mene moja pita kad cemo nabavit novog maca zablokirao bih, tocno na onaj nacin kako windowsi blokiraju. U glavi bi mi se pojavio blue screen of death
11.01.2012 | 22:54
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .
11.01.2012 | 22:58
Meni pali treci put u 8 mjeseci windowsi i onda sam rekao zeni da je crko komp i da je vrijeme za mac-a! Da nisam imao problema s predhodnim mislim da bi mac bio jako daleko od kupovine!
11.01.2012 | 23:06
nbojiccc kaže:
E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .

Imam 3+ godine star MBP u kojem je Intel Core 2 Duo 2,4 GHz. Nikad ni u čemu nisam primjetio da mi je procesor usko grlo.

RAM 4 GB je sasvim dosta ako ne vrtiš istovremeno i virtualne strojeve. Kako ja ponekad moram dići Windowse u virtuali, nedavno sam podebljao RAM na 8 GB. Windowsi dobiju 3, Mac 5 i to je mraq. Više nema swapanja ni štekanja dok se ne podignu i probude Windowsi.

Čak sam jednom za šalu digao još jedan virtualac s Linuxom. Win 3, Lin 2, Mac 3. I sve je letjelo...
11.01.2012 | 23:08
nbojiccc kaže:
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

Kad bi uvjek gledao da li i kad će nešto zastariti, još bi radio na 486-ici i na MS DOS-u (ako znaš o čemu pričam:lol: ). Ali evo kupio novi MacBook pro prije 1 i 1/2 i sad nemam novi procesor, da budem iskren ne osjećam da mi fali (to je razlika između Mac-a i Win.). Ali ako uspijem prevariti ženu kupit ču si Air-a pa makar za 2 dana izašao novi procesor.
11.01.2012 | 23:18
Nemoj se uopce opterecivat tim brojkama i gigahercima. Sve savrseno funkcionira i na miru si sigurno duze vrijeme. Ja imam isto dual core na 2,4 i nemam nikakvih poteskoca i ne primjecujem u nicemu da bi mi trebao jaci.
11.01.2012 | 23:19
tino1 kaže:
Da nemam MBP imao bi razloga kupiti novi Air 13", zato ti zavidim. Sad moram ubijediti ženu da mi je prijeko potreban. To je skoro pa nemoguće, bez da me spuca glavom.

A onda se zamisliš i shvatiš da će 90% novi MacBook 15" biti bez optike i tanak kao Air...
U slijedećih pola godine najvjerojatnije....

A što se žena tiče, one uglavnom imaju svoje bube što se tiče šopinga, tako da se na tu foru da izvući...

@tetanus - ako ti je žena imalo zainteresirana za računala i zna sjediti i surfati na nekom, samo ti odi i uzmi iPad pa joj ga uvali kad krene na net... Biti će oduševljena pa će te i nagraditi, kad shvati koja je to promjena i napredak...
11.01.2012 | 23:25
Stvarno, to bi bilo super. Sa dobrim SSD-om i lagan ko pero?
11.01.2012 | 23:55
a bit ce izgleda, ali mi nekako to nije bas... sta ja znam!
nekako mi onda nije pro ako nije bar malko debeljuckast!
radje bi izadje air 15" a da pro ostane malo "grublji"! ako ne budu znali sto sve staviti u tako debelo kuciste, neka ga slobodno napune baterijom!
12.01.2012 | 00:08
Ideja nije loša. Ali normalno treba ga vidjeti uživo. Imaš pravo nije to MacBookPro ako nije deblji.
12.01.2012 | 00:12
Danasnji 13" Air je vjerojatno u svemu jaci od recimo nekog MBP od prije 2 godine (naravno, osim u ekranu), tako da je za ocekivati da ce 15" Air biti pila i u takvom tankom kucistu
12.01.2012 | 08:35
@Vanjuska
Mozda nisam zavrsio pricu al iPad je odavno kupljen i "zenka" je naravno gle cuda odusevljena
Problem je uvijek kad ja kazem da bi trebalo nesto kupit pa do realizacije. Nakon toga je sve divno i krasno. Nemogu dokucit taj mentalni sklop...
13.01.2012 | 00:42
Uff ok definitivno ste me ubjedili da Ghz i Gb nemaju istu vrijednost na mac-u kao na pc-u ...... Vjerovatno cu u skorije vrijeme da se druzim sa mojim malim-velikim prijateljem air-om.

Ovo sto je neko rekao za pro i meni se nekako cini da je bolje da je pro malo veci robusniji da odaje utisak "bilder" xD ali kao da nas ko sta pita (steta sto nije tako bio bi apple jos bolji da ljudi sa ovog foruma rukovode)

Hvala Svima ljudi, sta bih ja bez vas
13.01.2012 | 08:43
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.
13.01.2012 | 12:08
tino1 kaže:
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 39 minuta
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (612)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO