Pomoc oko izbora macbooka-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko izbora macbooka-a

11.01.2012 | 22:45
Da mene moja pita kad cemo nabavit novog maca zablokirao bih, tocno na onaj nacin kako windowsi blokiraju. U glavi bi mi se pojavio blue screen of death
11.01.2012 | 22:54
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .
11.01.2012 | 22:58
Meni pali treci put u 8 mjeseci windowsi i onda sam rekao zeni da je crko komp i da je vrijeme za mac-a! Da nisam imao problema s predhodnim mislim da bi mac bio jako daleko od kupovine!
11.01.2012 | 23:06
nbojiccc kaže:
E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .

Imam 3+ godine star MBP u kojem je Intel Core 2 Duo 2,4 GHz. Nikad ni u čemu nisam primjetio da mi je procesor usko grlo.

RAM 4 GB je sasvim dosta ako ne vrtiš istovremeno i virtualne strojeve. Kako ja ponekad moram dići Windowse u virtuali, nedavno sam podebljao RAM na 8 GB. Windowsi dobiju 3, Mac 5 i to je mraq. Više nema swapanja ni štekanja dok se ne podignu i probude Windowsi.

Čak sam jednom za šalu digao još jedan virtualac s Linuxom. Win 3, Lin 2, Mac 3. I sve je letjelo...
11.01.2012 | 23:08
nbojiccc kaže:
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

Kad bi uvjek gledao da li i kad će nešto zastariti, još bi radio na 486-ici i na MS DOS-u (ako znaš o čemu pričam:lol: ). Ali evo kupio novi MacBook pro prije 1 i 1/2 i sad nemam novi procesor, da budem iskren ne osjećam da mi fali (to je razlika između Mac-a i Win.). Ali ako uspijem prevariti ženu kupit ču si Air-a pa makar za 2 dana izašao novi procesor.
11.01.2012 | 23:18
Nemoj se uopce opterecivat tim brojkama i gigahercima. Sve savrseno funkcionira i na miru si sigurno duze vrijeme. Ja imam isto dual core na 2,4 i nemam nikakvih poteskoca i ne primjecujem u nicemu da bi mi trebao jaci.
11.01.2012 | 23:19
tino1 kaže:
Da nemam MBP imao bi razloga kupiti novi Air 13", zato ti zavidim. Sad moram ubijediti ženu da mi je prijeko potreban. To je skoro pa nemoguće, bez da me spuca glavom.

A onda se zamisliš i shvatiš da će 90% novi MacBook 15" biti bez optike i tanak kao Air...
U slijedećih pola godine najvjerojatnije....

A što se žena tiče, one uglavnom imaju svoje bube što se tiče šopinga, tako da se na tu foru da izvući...

@tetanus - ako ti je žena imalo zainteresirana za računala i zna sjediti i surfati na nekom, samo ti odi i uzmi iPad pa joj ga uvali kad krene na net... Biti će oduševljena pa će te i nagraditi, kad shvati koja je to promjena i napredak...
11.01.2012 | 23:25
Stvarno, to bi bilo super. Sa dobrim SSD-om i lagan ko pero?
11.01.2012 | 23:55
a bit ce izgleda, ali mi nekako to nije bas... sta ja znam!
nekako mi onda nije pro ako nije bar malko debeljuckast!
radje bi izadje air 15" a da pro ostane malo "grublji"! ako ne budu znali sto sve staviti u tako debelo kuciste, neka ga slobodno napune baterijom!
12.01.2012 | 00:08
Ideja nije loša. Ali normalno treba ga vidjeti uživo. Imaš pravo nije to MacBookPro ako nije deblji.
12.01.2012 | 00:12
Danasnji 13" Air je vjerojatno u svemu jaci od recimo nekog MBP od prije 2 godine (naravno, osim u ekranu), tako da je za ocekivati da ce 15" Air biti pila i u takvom tankom kucistu
12.01.2012 | 08:35
@Vanjuska
Mozda nisam zavrsio pricu al iPad je odavno kupljen i "zenka" je naravno gle cuda odusevljena
Problem je uvijek kad ja kazem da bi trebalo nesto kupit pa do realizacije. Nakon toga je sve divno i krasno. Nemogu dokucit taj mentalni sklop...
13.01.2012 | 00:42
Uff ok definitivno ste me ubjedili da Ghz i Gb nemaju istu vrijednost na mac-u kao na pc-u ...... Vjerovatno cu u skorije vrijeme da se druzim sa mojim malim-velikim prijateljem air-om.

Ovo sto je neko rekao za pro i meni se nekako cini da je bolje da je pro malo veci robusniji da odaje utisak "bilder" xD ali kao da nas ko sta pita (steta sto nije tako bio bi apple jos bolji da ljudi sa ovog foruma rukovode)

Hvala Svima ljudi, sta bih ja bez vas
13.01.2012 | 08:43
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.
13.01.2012 | 12:08
tino1 kaže:
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 50 minuta
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO