Pomoc oko izbora macbooka-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko izbora macbooka-a

11.01.2012 | 22:45
Da mene moja pita kad cemo nabavit novog maca zablokirao bih, tocno na onaj nacin kako windowsi blokiraju. U glavi bi mi se pojavio blue screen of death
11.01.2012 | 22:54
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .
11.01.2012 | 22:58
Meni pali treci put u 8 mjeseci windowsi i onda sam rekao zeni da je crko komp i da je vrijeme za mac-a! Da nisam imao problema s predhodnim mislim da bi mac bio jako daleko od kupovine!
11.01.2012 | 23:06
nbojiccc kaže:
E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .

Imam 3+ godine star MBP u kojem je Intel Core 2 Duo 2,4 GHz. Nikad ni u čemu nisam primjetio da mi je procesor usko grlo.

RAM 4 GB je sasvim dosta ako ne vrtiš istovremeno i virtualne strojeve. Kako ja ponekad moram dići Windowse u virtuali, nedavno sam podebljao RAM na 8 GB. Windowsi dobiju 3, Mac 5 i to je mraq. Više nema swapanja ni štekanja dok se ne podignu i probude Windowsi.

Čak sam jednom za šalu digao još jedan virtualac s Linuxom. Win 3, Lin 2, Mac 3. I sve je letjelo...
11.01.2012 | 23:08
nbojiccc kaže:
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

Kad bi uvjek gledao da li i kad će nešto zastariti, još bi radio na 486-ici i na MS DOS-u (ako znaš o čemu pričam:lol: ). Ali evo kupio novi MacBook pro prije 1 i 1/2 i sad nemam novi procesor, da budem iskren ne osjećam da mi fali (to je razlika između Mac-a i Win.). Ali ako uspijem prevariti ženu kupit ču si Air-a pa makar za 2 dana izašao novi procesor.
11.01.2012 | 23:18
Nemoj se uopce opterecivat tim brojkama i gigahercima. Sve savrseno funkcionira i na miru si sigurno duze vrijeme. Ja imam isto dual core na 2,4 i nemam nikakvih poteskoca i ne primjecujem u nicemu da bi mi trebao jaci.
11.01.2012 | 23:19
tino1 kaže:
Da nemam MBP imao bi razloga kupiti novi Air 13", zato ti zavidim. Sad moram ubijediti ženu da mi je prijeko potreban. To je skoro pa nemoguće, bez da me spuca glavom.

A onda se zamisliš i shvatiš da će 90% novi MacBook 15" biti bez optike i tanak kao Air...
U slijedećih pola godine najvjerojatnije....

A što se žena tiče, one uglavnom imaju svoje bube što se tiče šopinga, tako da se na tu foru da izvući...

@tetanus - ako ti je žena imalo zainteresirana za računala i zna sjediti i surfati na nekom, samo ti odi i uzmi iPad pa joj ga uvali kad krene na net... Biti će oduševljena pa će te i nagraditi, kad shvati koja je to promjena i napredak...
11.01.2012 | 23:25
Stvarno, to bi bilo super. Sa dobrim SSD-om i lagan ko pero?
11.01.2012 | 23:55
a bit ce izgleda, ali mi nekako to nije bas... sta ja znam!
nekako mi onda nije pro ako nije bar malko debeljuckast!
radje bi izadje air 15" a da pro ostane malo "grublji"! ako ne budu znali sto sve staviti u tako debelo kuciste, neka ga slobodno napune baterijom!
12.01.2012 | 00:08
Ideja nije loša. Ali normalno treba ga vidjeti uživo. Imaš pravo nije to MacBookPro ako nije deblji.
12.01.2012 | 00:12
Danasnji 13" Air je vjerojatno u svemu jaci od recimo nekog MBP od prije 2 godine (naravno, osim u ekranu), tako da je za ocekivati da ce 15" Air biti pila i u takvom tankom kucistu
12.01.2012 | 08:35
@Vanjuska
Mozda nisam zavrsio pricu al iPad je odavno kupljen i "zenka" je naravno gle cuda odusevljena
Problem je uvijek kad ja kazem da bi trebalo nesto kupit pa do realizacije. Nakon toga je sve divno i krasno. Nemogu dokucit taj mentalni sklop...
13.01.2012 | 00:42
Uff ok definitivno ste me ubjedili da Ghz i Gb nemaju istu vrijednost na mac-u kao na pc-u ...... Vjerovatno cu u skorije vrijeme da se druzim sa mojim malim-velikim prijateljem air-om.

Ovo sto je neko rekao za pro i meni se nekako cini da je bolje da je pro malo veci robusniji da odaje utisak "bilder" xD ali kao da nas ko sta pita (steta sto nije tako bio bi apple jos bolji da ljudi sa ovog foruma rukovode)

Hvala Svima ljudi, sta bih ja bez vas
13.01.2012 | 08:43
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.
13.01.2012 | 12:08
tino1 kaže:
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 11 minuta
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Maxxy, Riba, robee, Anonimci (530)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO