Nedoumica potencijalnog switchera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nedoumica potencijalnog switchera

12.11.2010 | 13:30
Pozdrav jabučari!

Evo ovako... studentica sam računarstva na FESB-u u Splitu i namjeravam kupit MacBook Pro. Koliko toga ću ja morat radit na Win? Ima iko iskustva?

I dvoumim se između ove dvi konfiguracije...

Imam priliku dobit onaj entry level MacBook Pro 13" iz SAD-a po cijeni od1200 USD (cca 6000kn) i imam priliku odma danas imat ovaj prijateljev

www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...8-unibody-specs.html

po cijeni od 7300kn (uz mjesečnu otplatu). Pošto sam studentica nisam baš pri lovi jel i jako mi je važno da znam omjer svega što dobijem za cijenu. Od tih dvoje koji je bolji deal? Hvala unaprid!
12.11.2010 | 13:41
Pozdrav i tebi. Prvo je pitanje postoje li nekakvi specifični programi koje ćeš morati koristiti a nisu dostupni osim za Windowse? Ako ima, možeš uvijek dignuti windowse, ili će uz malo sreće raditi preko virtualizacije u samom OS X-u.
Do sada sam an poslu izmjenio nekoliko 15" modela i mje je osobno mišljenje da je i to preveliko. Idealna kombinacija je 13" za nositi okolo u kombinaciji sa velikim stolnim monitorom na koji ga spojiš kada radiš dok si kod kuće. Idući lapto će mi sigurno biti manji od 15". Iznimka je ako si često "on the road" i moraš rješavati istovremeno poslove, što je rijetko slučaj.
12.11.2010 | 13:42
Da dodam, ako je taj 15" od prijatelja model koji je, kako piše na linku, izašao krajem 2008 godine, onda mu je vrlo vjerojatno istekla garancija, pa je odluka jasna.
12.11.2010 | 13:44
Da, 99% je istekla garancija. Da li će mi ode u HR važit garancija na Mac kupljen u SAD-u? I na koliko procjenjuješ onaj od 15"?
12.11.2010 | 15:09
Svi prenosnici i Mac Mini imaju međunarodnu garanciju, dakle vrijediti će.
Procjenu ne znam jer nemam pojma. Neki koriste www.mac2sell.net za to.
13.11.2010 | 15:26
Bez prevelikog razmišljanja uzmi 13.3" iz SAD-a.
Dobit ćeš najnoviju tehnologiju za manje para, a jednake (čak i bolje) tehničke
karakteristike u manjim dimenzijama (13.3" je taman, čak sam razmišljao o Airu od 11.6").
Novi ti ima garanciju, izdržljiviju bateriju, možeš ga proširti s 8gb RAMa(starog do 6gb) i k tome ima bolju grafiku.
Samo provjeri , nisam ti siguran , jel na cijenu od 1200$ svaka savezna država SAD-a dodaje svoj porez kolko sam čuo.
Za garanciju nemaš beda, internacionalna je i moraju ti priznat.
14.11.2010 | 01:15
Hvala na odgovoru, 99% sam sigurna da uzimam toga. Cijena je na Amazonu 1150$ bez poreza i free shipping pa tu uzmem. Još da se skupi 6000 kn i samo da se naša draga kuna održi naspram dolara.
14.11.2010 | 11:52
Taj free shipping ti se odnosi na slanje unutar US.
14.11.2010 | 13:10
Sigurno plaćaš DHL ili FedEx ili UPS, pa onda naši carinici to pregledavaju i procijenjuju, pa onda špedicija koja mora napraviti carinsku deklaraciju.

Siguran sam da ćeš jeftinije proći kad ga kupiš kod nas. Isplati se samo otići u USA i kupiti ga tamo i pršvercati ga.
Isplatilo bi se otići u Sloveniju i kupiti ga tamo, jer pri izvozu imaš pravo na povrat PDV-a.
14.11.2010 | 13:33
Znam da je shipping samo unutar SAD-a, ne namjeravam ni u ludilu riskirat s našim carinicima, fedexom i sličnim stvarima. Imam nekoga ko će mi ga tamo kupit i osobno uvest u hr.
14.11.2010 | 13:39
Super, onda gas. Čestitam i dobro došla u Mac obitelj.
15.11.2010 | 19:01
Lostie, jel ovo slučajno tvoj oglas?

www.njuskalo.hr/macintosh/apple-macbook-...unibody-oglas-769385
15.11.2010 | 20:12
Moj oglas ali prijateljev Mac. Amerikanac je koji živi ode i nije mu hrvatski tako dobar pa sam mu ja postavila oglase, uključujući i ode na jabučnjaku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, IgorD, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (2040)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO