Kupovina rabljenog iMac-a 24'' - može pomoć? :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina rabljenog iMac-a 24'' - može pomoć? :-)

28.10.2010 | 12:35
Bok, ekipa!

Imam priliku kupiti rabljeni 24'' iMac za relativno povoljnu cijenu od malo vise od 6000 kn a primarno koristenje bi bilo za Photoshop i Aperture. Stroj se nece koristiti za video editing, mozda eventualno FC Express...

Konfiguracija je: Intel Core 2 2.4GHz, 2GB 667mHz DDR2, ATI Radeon 2600HD 256MB i 320GB HDD...

Po skromnom misljenju iskusnih - hoce li to biti dovoljno za hendlanje Photoshopa i Aperturea i moze li se sto od tih komponenti updateati (primjerice veci hard ili vise memorije) i koji su potencijalni problemi sa rabljenim Mac-ovima (osim prasine i optickog pogona)?

Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Robi
28.10.2010 | 13:56
2GB RAM-a je malo za PS i Aperture, ali RAM je barem jeftin. Sve drugo je okej i nema nekih posebnih problema, mi još koristimo jedan takav upravo za to i radi super.
28.10.2010 | 15:12
Sasvim dovoljno, samo utrpati rama kao sto i Davor kaze. Ja imam slican stroj ali 20" i to jos na 2.16ghz i 3gb rama i to radi zadovoljavajuce za vecinu poslova. Odi na everymac.com i pogledaj tocno specifikacije stroja da vidis koliko mozes rama ugurati unutra. Hard mozes zamijeniti sam ili dati nekome tko se vise kuzi da ti zamijeni, nije bas user friendly ali nije ni problem ako se malo kuzis.
28.10.2010 | 21:51
Podavno sam kupio isti takav iMac kada sam switchao sa PC i mogu reci da je comp prva liga. Monitor me odusevio. Neko ne voli onaj glossy premaz ali meni je bas super.

Radio sam neko vrijeme na 2GB rama i kasnije nadogradio na 4. Kao da sam novo racunalo kupio Razlike su bile golim okom okom vidjive. Racunalo prodisalo punim plucima

Moja preporuka, mada sam ja vidjao i jeftinije od "malo vise od 6000kn"
29.10.2010 | 09:56
ja bi komentirao "povoljnu cijenu"
ja sam svoj 24" 2.8 sa 4GB rama prije manje od godinu dana prodao za 6000kn. Tak da mislim da ti to bas i nije povoljno

a kaj se performansi tice, ne bi trebalo biti problema.
29.10.2010 | 11:24
Da, slazem se i ja da cijena nije nesto ekstra povoljna. Nije strasna ali da se naci bolji stroj za te novce ili 500tinjak kn vise.
03.11.2010 | 10:07
Puno hvala svima na odgovorima, pregovori u tijeku...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 2 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO