prozori i alatne trake
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prozori i alatne trake

02.01.2009 | 20:39
Realativno sam nov korisnik mac os.
Sve normalno radi, no ponekad, kad kliknem na neku aplikaciju na docku (pr.ichat),
prikaže se samo gornja alatna traka na kojoj piše i chat a prozora nema.
To mi se ponekad zna dogoditi i sa firefoxom i system pref.
U cemu je problem!
Hvala
02.01.2009 | 21:30
Za neke je aplikacije to normalno (ako si pokrenuo aplikaciju a ona nema definirano što radi kad joj nije zadan ulazni dokument). Onda ideš na File / Open pa dalje pa se pojavi prozor.

Ali za ove koje si nabrojao baš i nije.

Koji OS (točna verzija), koji stroj? Klikni na Jabučicu gore lijevo pa odaberi "About this Mac".
02.01.2009 | 22:44
"Klikni na Jabučicu gore lijevo pa odaberi "About this Mac". "
HAHAHHA
10.5.6
03.01.2009 | 12:19
Što - HAHAHA? Misliš da svi to znaju? Rekao si da si novi korisnik.

Koji stroj?

Jesi probao repair permissions?
03.01.2009 | 17:38
Po onome o čemu pričaš mislim da mogu biti dva problema. Oba su banalna, najvjerovatnije si pokrenuo iChat, a nisi ga konfigurirao do kreja, sada ti se otvara, ali nema ništa na radnom stolu. Pokreni ga ponovo i primjeti dali se u vrhu findera otvaraju naredba od iChat-a (iChat, File, Edit i slično) zatim iz naredbe File, postavi postavake kako treba.
Za ove dvije druge aplikacije može biti da nehotice stisneš crveni gumb iz prozora koji ti zatvori prozor ali ostavi apliakciju aktivnu, ponovo naredba Edit, pa dalje new i slično. Obrati pozornost da crveni, žuti i zeleni gumb reagiraju samo na prozor aplikacije, ne gase je, nego samo prozor zatvore, pa naredbu moraš ponoviti.
03.01.2009 | 23:14
Aco ne moze u sysprefsima nikako zatvoriti samo prozor tako da definitivno nesto nije OK
Treba za pocetak probati repairat permissione, izvrtit Onyx i te standardne troubleshooting metode
05.01.2009 | 01:58
Ma kužim ja to što ti kažeš, ali u 90% slučajeva kod "novih" korisnika vrlo banalni problemi rade paniku. Ovako kako je on to opisao može biti svašta pa i to da mu popravka premisa ništa ne pomogne, onda je možda bolje da krene od testa cijelog stroja, ali ponovo kažem iz iskustva, načešće je to neka greška kod korišćenja uredjaja. Na svu sreću, pa i da je teži kvar, koliko mi se čini novi je korisnik pa predpostavljam da je i stroj nov, znači da su otvorene mogućnosti riješavanj i najvećih kvarova putem servisa.
Znači bez panike, malo više informacija o samom stroju i OS-u, pa da krenemo u pomoć
05.01.2009 | 14:55
alen.alf je napisao:
Realativno sam nov korisnik mac os.
Sve normalno radi, no ponekad, kad kliknem na neku aplikaciju na docku (pr.ichat),
prikaže se samo gornja alatna traka na kojoj piše i chat a prozora nema.

Meni se to dešava kada mi pcjaši čaćkaju po kompu i umjesto da ugase aplikaciju (apple+Q) oni samo zatvore prozor (apple+W).

Znači kad otvoriš aplikaciju i nema prozora, klikni na window i izaberi prozor buddy list za ichat.

Nemoj klikat na crveni gumbić već apple+Q.
06.01.2009 | 23:08
Rijesio sam problem. Sad me je sram, ali opet sam ja novi korisnik.
Jedino mi jos nije jasna ikona aplikacije koju otvorim.
Recimo, upalim firefox, a na desktopu se pojavi ikona firefoxa (bijeli hard na kojemu je ikona firefoxa) koja se makne tek nakon sto zatvorim aplikaciju.
06.01.2009 | 23:33
Hah ovako...nisi "instalirao" Firefox. Dakle, dobar dio aplikacija se isporucuje u obliku .dmg filea. .dmg file je Disk Image file, i klikom na njega on se automatski mounta. Ti mozes aplikaciju onda pokrenuti izravno s njega (sto u ovom slucaju cini mi se i radis), ali ispravni nacin je da iskopiras tu instalaciju negdje na hard disk, ejectas dmg file i obrises ga. Nakon toga aplikaciju pokreces sa hard diska.
Nadam se da je ovo pomoglo.
07.01.2009 | 00:22
Uobičajeno je aplikaciju iz DMG-a prekopirati u Applications folder. Dosta DMGova je tako i složeno da kad ih otvoriš u njima imaš ikonu aplikacije i ikonu Applications foldera (windowsaški rečeno, "shortchut" na Applications folder) i samo odvučeš prvu u drugu i to je to.

Kasnije pristupaš aplikaciji tako da klikneš na Applications na docku (treća ikona lijevo od kante za smeće) i onda ti se pokažu sve aplikacije. Ako neku često koristiš, jednom kad je aktivna, napravi dugi klik (ili desni klik, ili CTRL+klik) na njegovu ikonu u Docku i odaberi "Keep in Dock".
07.01.2009 | 11:19
Ja više volim drag and drop u aplikacije i iz aplikacija na dock.
11.01.2009 | 12:25
Meni se firefox nalazi u aplikacijama.
Zavrsim ja firefox Q+cmd.
Kasnije kad ga kliknem u docku prvo se otvori ono o cemu sam gore pisao, te se otvori prozor s velikom firefox ikonom i aplikacijski folder (drag and drop) iako je firefox vec kopiran u aplikacije.
11.01.2009 | 12:30
ali se nisam sjetio stavit novi shortcut.
Odlicno, sad mi je i to jasno.
Hvala vam ljudi!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 35 minuta
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, hal9000, Riba, rusty, tino1, ZeljkoB, Anonimci (532)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO