zamjena combo-superdrive
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zamjena combo-superdrive

30.08.2008 | 20:57
zanima me da li je moguche zamijeniti combo u macbooku white s superdriveom, te kolika je ciena superdrivea? isplati li se to?
30.08.2008 | 22:18
Naravno da je moguće. Zamjena s originalnim Appleovim Superdriveom bi bila preskupa i neisplativa. No, uz malo snalažljivosti i guglanja može se naći odgovarajuća zamjenska jedinica. Bilo bi dobro imati i originalni Service Manual prije nego se krene u otvaranje MacBooka. Generalno, kod Maca je bolja filozofija - prodati ono što ti više ne odgovara, doplatiti i uzeti stroj prema potrebi.
30.08.2008 | 23:18
ja sam planirao uzeti 2,1 ghz model..pa onda zamieniti combo s superdriveom i dodati josh koi gb rama..kako se krechu ciene novih superdriveova, te RAM memoria?
30.08.2008 | 23:47
Sorry što sam offtopičan, ali kakva je to "$%#$%& politika da uopće u današnje vrijeme još prodaju išta s combo optičkim driveom??? Gdje to uopće nabavljaju i koliko su na tome uštedjeli??
31.08.2008 | 00:39
MacBook je studentsko računalo. Mnoga američka sveučilišta (a čuo sam za sličan štos kod susjeda Slovenaca) uz upis daju i MacBook koji je uračunat u troškove školarine. Koliki postotak studenata treba pržiti video? Ne trebamo zaboraviti niti to da tamo piratiziranje DVD-a iz videoteke baš i nije nacionalni sport kao kod nas. Ako student ne radi video, onda mu dokumenti sasvim komotno stanu na CD, a i za backup se danas koriste drugi načini.

Oni ne slažu računalo logikom: "Ok, za samo 10$ više možemo dodati još i Superdrive, pa za samo još 30$ možemo dodati pravi GPU, pa za samo još..." jer onda to više ne bi bio MacBook, nego MacBook Pro. MacBook je složen da bude najjefitniji, a opet da zadovoljava stvarne potrebe velike većine studenata. I točno to su napravili. I nije skup - prije koji mjesec sam gledao brand-name konkurenciju u toj klasi - Sony, HP i slično i MacBook je bio gotovo iste cijene. Osim toga, samo jedan model - onaj baš najosnovniji još ima combo-drive...
31.08.2008 | 02:00
dpasaric je napisao:

Oni ne slažu računalo logikom: "Ok, za samo 10$ više možemo dodati još i Superdrive, pa za samo još 30$ možemo dodati pravi GPU, pa za samo još..." jer onda to više ne bi bio MacBook, nego MacBook Pro.

Naravno da ne slažu... jer da imalo udjela u odabiru combo drivea za entry macbook ima cijena onda ga nikada nebi ni bilo u tom laptopu.... trenutno je na tržištu komponenti jeftinija DVD pržilica za laptop nego Combo drive čisto iz razloga jer se više komada proizvodi i naručuje...

jedini razlog zašto je combo drive u njemu je taj da mogu reči kako imaju laptop za 1099$ ali onaj skuplji (ili čak i onaj crni) mora biti atraktivniji, a to su postigli unakaženjem entry levela...
recimo da je čista zarada po laptopu 30%-normalno da je bolje zaraditi 30% od 1300 nego od 1100
31.08.2008 | 02:04
E i ne odgovorih čovjeku: kupi skuplji model, ne isplati se davat pare za takvu glupost, i još gubiti garanciju,,, a ako več želiš onda vidi na www.ifixit.com - superdrive 149$ (kod njih i combo košta 149$ :-D) - poštarina, te živci i garancija
31.08.2008 | 04:30
razlog mojeg upita je tai da bash i nemam love za kupovinu jacheg macbooka..a po vidjenim "performansama" i prichanju mog kolege koji posjeduje 2,1 ghz model s ramom proshirenim na 2 gb, izmedju 2,1 ghz i 2,4 ghz modela koji se nude, razlika nije velika..meni osobno dvd przhilica ne treba..pitao sam u sluchaju da mi kasnie zatreba..jer, koliko se vidi, razlika osim tog combo/superdrivea, jacheg procesora te vishe rama, nie velika..jest da ciena (ako se kupuje u americi) nie toliko vecha, ali u mojoj situaciji je svaka tisuchica bitna, poshto sam i sam student ako koim sluchaem neko zna dobru caku kako kupiti josh povoljnie macbook iz amerike, samo javite! svi priedlozi su dobrodoshli..i josh jedno pitanje..koja je razlika izmedju bielog i crnog macbooka?! jachi bieli je jednak crnom modelu, po navedenom hardwareu..u chemu je caka? help me, i'm a newb
31.08.2008 | 17:25
Čuj, rista, a kaj ti pišeš na ugrofinskoj tipkovnici koja je označena 'kineskim borićima'? Mislim, kak ti se da petljat sa h-ovima? Teško za čitat za popiz....
Ajd ti lijepo piši onako kako i govoriš da te 'vasceo svet razume' ili izbaci sve kvačice ili da se učeno izrazim dijakritičke znakove. A za superdrive si pogleč i www.otherworldcomputing.com Šalju k nama, cijene su vrlo ok, ja nisam našel nigjde niš jetinije i preko njih nabavih superdrive za powerbook G4 koji sam poslije uspješno sam i ugradil. Stvar šljaka, ali načelno se slažem s Davorom. Uz memory stickove od 4 Giga i veće, mislim da ti superdrive uopće nije potreban i polako uviđam da je Veliki Štef imal pravo s macbook airom.... Kome još uopće treba optički drive u laptopu?
Dakle, sve pet,s amo za Boga miloga, postaj s c ili č, a ne s chB)
01.09.2008 | 01:10
he he..a tak pishem vech godinama..chovek se privikne s vremenom al aide, ak vam tolko smeta, pisat ću normalno ako podleti, jebiga, navika rista hvala na linku..al vidiš..ima neš u tome..ima tai air neku budućnost, nisam sagledal s te, memory stick strane gud point
01.09.2008 | 01:12
i da, još jedno pitanje..di je najjeftinije za kupit RAM memoriju? i ako ima neke velike razlike, od kojeg proizvođača bi bilo naibolje uzet?
01.09.2008 | 02:02
Svaka memorija koja ima odgovarajuće specifikacije biti će OK. Obavezno testirati nakon ugradnje službenim Apple Hardware Testom da bi bio siguran ne samo da radi nego i da je 100% ispravna.
01.09.2008 | 13:32
Evo još jedan link:

www.powerbookmedic.com/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 34 minuta
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO