Prodaja i Servis
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja i Servis

11.01.2008 | 17:15
Kakva su vaša iskustva u servisiranju i kupovini proizvoda od \"Velike Jabuke\" od prodavača i servisera u Hrvatskoj? Pitanja, komentari, kritike, pohvale..
13.01.2008 | 19:58
Moje je iskustvo više nego dobro. Admin, je li dopušteno reklamirati trgovca kod kojeg sam kupio Mac?
13.01.2008 | 21:57
Pretraži stare postove tu, ima dosta o iskustvima hrvatskih Apple dealera
14.01.2008 | 00:03
smayoo je napisao:
Moje je iskustvo više nego dobro. Admin, je li dopušteno reklamirati trgovca kod kojeg sam kupio Mac?

Jednostavno je - dozvoljeno je bas sve sto nije ilegalno i ne radi se o vrijedjanju/nekulturi.
14.01.2008 | 00:21
Dakle, kupio sam Mac Mini prije 2-3 mjeseca u Kreativnom odjelu u Rijeci i više sam nego zadovoljan, kako predprodajnom, tako i postprodajnom podrškom. Servisna mi za sada još nije trebala (iskreno, bio bih ozbiljno uzrujan da jest )
20.01.2008 | 16:16
Ja sam inače iz Zadra i kod mene nema trgovine koja prodaje Mac računala, eventualno HG Spot kod kojeg ne znam kako ide procedura naručivanja. Isplati li se to ili otići u Split ili Zagreb i jednostavno kupiti? Brine me u slučaju reklamacije, moram li ga osobno donjeti u servis ili? Što vi mislite?
20.01.2008 | 16:38
pa Powercom tj apple.hr nudi besplatnu dostavu po cijeloj RH tako da jednostavno naručiš preko njih i dođe ti na kućnu adresu (u teoriji, u praksi ne znam)
20.01.2008 | 17:53
Thnx!
21.01.2008 | 16:42
u praksi naručiš onlajn miniDVI 2 DVI kabel 169 kuna prosim lepo i nakon primitka uplate dodje ti na vrata ujutro nekom kurirskom dostavom. dva dana sve u svemu ako imaju na lageru..
  • applem
  • Posjetitelj
23.03.2008 | 00:59
Imam pitanje u vezi garancije.

Ako kupim komp preko neta, zajedno sa AppleCare Protection Planom, da li ga domaći distributeri prihvaćaju u slučaju servisa?
23.03.2008 | 15:12
trebali bi. barem ako se radi o macbooku, mislim da imaju worlwide support i garanciju. a ti bi kupovao Mac preko neta? jer?

sorry ako smo hijackali thread...
  • applem
  • Posjetitelj
23.03.2008 | 16:13
Kay je napisao:
trebali bi. barem ako se radi o macbooku, mislim da imaju worlwide support i garanciju. a ti bi kupovao Mac preko neta? jer?

sorry ako smo hijackali thread...

Da, kupio bih Macbook Pro, a išao bih preko neta jer mi je tako jeftinije.
Naručio bih ga direktno iz USA. 2799$ + 112.5$ shipping + PDV na obje cifre = 16700 kn, a isti takav ali bez dodatne veće rezolucije ekrana (što je dodatnih 100$) sam kod nas uspio naći tek za 20350 kn. Još nešto...Čujem da ljudi u USA znaju kako točno napisati račun.
Radi se o Macbook Pro 17\" 2.5 Ghz...
23.03.2008 | 17:55
smayoo je napisao:
Dakle, kupio sam Mac Mini prije 2-3 mjeseca u Kreativnom odjelu u Rijeci i više sam nego zadovoljan, kako predprodajnom, tako i postprodajnom podrškom. Servisna mi za sada još nije trebala (iskreno, bio bih ozbiljno uzrujan da jest )

nisam znao da Kreativni prodaje Macove ili je to bio polovni?
23.03.2008 | 21:14
AppleCare ne važi u Hrvatskoj, dakle to bi bio bačen novac. Garancija za notebooke vrijedi worldwide.
  • applem
  • Posjetitelj
24.03.2008 | 00:46
dpasaric je napisao:
AppleCare ne važi u Hrvatskoj, dakle to bi bio bačen novac. Garancija za notebooke vrijedi worldwide.

Pošto živim u Rijeci, misliš li da bi mi ipak koristio ako bi komp nosio u Trst na popravak? Nemam iskustva, a ni podataka od korisnika pa ne mogu zaključiti...Previše je nepoznanica o učestalosti kvarova u prvoj godini te u slijedeće dvije godine i neznam ništa o cijenama popravaka pojedinih dijelova.
Ako tebi ovo bolje leži, molim te da mi pokušaš odgovoriti barem odokativno.
24.03.2008 | 04:07
Kuc-kuc o drvo, Macovi su generalno jako pouzdane stvarčice. Kako manje-više svi Macovi s nekim problemima u našoj županiji prvo završe kod mene na dijagnozi, mogu reći da sam zadnjih godina vidio samo 5 kvarova, a mislim da je to zaista jako dobro - nema Macova baš toliko malo.

Kvarovi su bili:

- tvornički neispravan ethernet port na jednom Dual G4/1GHz, zamjenjeno,
- vertikalna linija na monitoru jednog PowerBooka 17" (debelo nakon garancije),
- krepano napajanje na Dual G4/450, star 9 godina,
- iMac 17", random smrzavanja, star 4 godine, serija za koju je Apple priznao grešku,
- još jedan takav.

Naravno, bilo je tu još kvarova, ali te ne računam jer su bili izazvani neprikladnim rukovanjem, npr:

- čupanje SCSI uređaja "naživo" na jednom starom G4 dok na kraju nije krepao on-board SCSI kontroler (ostalo je radilo ok),
- iMac 17"; kojem je otkazao optički drive jer je korišten u profesionalnoj kuhinji (imao je na sebi milimetar masti po kućištu i ekranu.

Loša vijest je, da ako do kvara ipak dođe, a ne radi se o nečemu gdje je moguće nabaviti zamjenski third-party dio, onda se treba pripremiti na super-paprene cijene originalnih dijelova. Recimo zamisli skupi rezervni dio, pa to pomnoži barem s 3, a nekada i s 5. Često ljudi odustanu od popravka i jednostavno kupe novi stroj.

Da li nositi notebook na servis u Trst ili kod nas - ne znam, što ti je zgodnije, i jedni i drugi moraju obaviti posao.
  • applem
  • Posjetitelj
24.03.2008 | 20:42
dpasaric je napisao:
Da li nositi notebook na servis u Trst ili kod nas - ne znam, što ti je zgodnije, i jedni i drugi moraju obaviti posao.

Hvala ti na detaljima u vezi s kvarovima.

Što se Trsta tiče...odnio bih tamo laptop na popravak samo u slučaju da kupim AppleCare, a pošto si rekao da AppleCare u Hrvatskoj ne važi...pretpostavljam da ga u Trstu priznaju i da bi mi se taj put u Trst i 349$ za AppleCare isplatio u slučaju nekog većeg kvara. Neznam...Zato pitam tebe i ostale koji imaju više iskustva.

Nisam još siguran niti što sve ulazi u AppleCare.
24.03.2008 | 21:09
Ja sam jednom odnio bežični telefon na servis u Trst i nikad mi ga nisu nikad popravili, ni vratili, ni refundirali, ni ništa. Na kraju su mi rekli da se gonim, da sam \"stronzo schiavone\" i da ih tužim sudu ako hoću. Ja sam ih umjesto toga prijavio Guardia Finanzi.

Uglavnom, to je bilo zadnji put da sam nešto servisirao u Trstu. Prije 10 godina.
  • applem
  • Posjetitelj
25.03.2008 | 01:14
Pouka priče je: Ne nosi BEŽIČNE telefone u Trst.

Biti će da je Sanader čuo puno sličnih priča pa je odustao od ZERP-a:lol:
25.03.2008 | 02:59
eh.... ja cu opet malo da hijackam

za koji tjedan mi istjece 1godisnja garancija za macbook.... ima li pomoci tome?
25.03.2008 | 14:45
U Hrvatskoj nema. Jednog dana kada Apple bude "službeno" prisutan i na ovako malim tržištima, vjerojatno ćemo dobiti pristup i AppleCareu.
26.03.2008 | 20:58
Ima li čemu pomoći? Tome da prolazi vrijeme?
02.04.2008 | 13:34
bump?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 12 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds