prelazak na Mail.app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prelazak na Mail.app

29.12.2007 | 02:44
Pozdrav svima!

Evo, igram se novim Mini Mac-om već nešto više od mjesec dana, onoliko koliko mi dozvole poslovne i obiteljske obaveze pa mnoge stvari tek trebam otkriti.

Zaključio sam kako nije fora da davim samo Davora pa me eto ovdje.

Trenutno me najviše muče dvije stvari u vezi mailova.

1. Kako postojeće mailboxove s Windowsa (kojih se veličina mjeri gigabajtima) prebaciti u Mail.app? Našao sam u jednom drugom topicu gdje je Moschus napisao:

pa sam pogledao, ali, sorry, ono je lamersko objašnjenje. Otprilike kao da sam nekog pitao kako da prebacim tonu šljunka odavde u Babinu gredu, a on mi odgovori \"lopatom\".

Dakle, na Windowsima sam koristio Pegasus mail čiji su mail folderi više-manje gotovo isti kao Unix folderi (govoreći iz iskustva sa Sun-ova iz doba ranih devedesetih kad je u Hrvatskoj na Internetu bilo nas tridesetak dakle obični unix mail, ili Pine u najbolju ruku). Da skratim, obične ogromne tekstualne fajle.

E sad, da baš ne otkrivam toplu vodu, ima li neko koliko-toliko kulturno rješenje da napr. te fajle ukopiram u (koji?) folder od Mail.app i onda mu nekako kažem da je to njegov mailbox te da ga reindeksira (repair ili tako nešto). Ili nešto tome slično.

Terminalsku verziju rješenja dapače preferiram

2. Da li u samom OSX-u postoji native podrška za asimetričnu enkripciju i autentifikaciju mailova (štono bi se reklo - PGP)? Skužio sam da Mail.app prepozna i pokušava autentificirati digitalni potpis koji stigne s mailom. Da li mogu (kako? čime? da li pomoću ssh ili kako?) importirati svoj postojeći par ključeva (DH/DSS 128 bit, generiran prije skoro 10 godina pomoću PGP 5.5.3i) ili moram generirati novi. Kako stavim nečiji public key na keyring? Da li su podržani GPP (GNU PP) i PGP ključevi? 1000 zašto, 1000 zato...

Hvala na pažnji...
30.12.2007 | 21:49
Za 1. pogledaj ovdje, možda je to to što trebaš.

Što se 2. tiče, mislim da je za Mail.app sve objašnjeno ovdje. Dalje neću jer već dugo ne koristim PGP.
30.12.2007 | 23:02
Riba je napisao:
Za 1. pogledaj ovdje, možda je to to što trebaš.

Je, hvala!

Što se 2. tiče, mislim da je za Mail.app sve objašnjeno ovdje. Dalje neću jer već dugo ne koristim PGP.

Hvala i za ovo iako sam se nadao da je funkcionalnost već ugrađena u BSD te da bi eventualno samo nekako trebao importirati svoje stare ključeve? To se ne može?
31.12.2007 | 12:14
Pa ne znam zasto ne bi mogao importirati svoje kljuceve...dosuse ne znam ni kako tocno to napraviti.
01.01.2008 | 13:10
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, jura22, Riba, robee, zorsim, Anonimci (1142)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO