2 switcherska pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2 switcherska pitanja

26.10.2007 | 20:55
1.) da li je moguće na HDD napravit više particija i onda na svaku od njih instalirat neku drugu mačku?

2.) znate li za neki program kojim mogu snimiti ono što radim na ekranu i uz to snimiti neke moje upute? Na windowsima postoji nekakva Camtasia.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 21:28
1. Je (biraš u System Prefsima s kojeg da ti se diže ili pritiskom na Option prilikom bootanja)

2. Snapz Pro X za snimanje određenog dijela ekrana, prozora itd.. možeš po potrebi sakrit kursor..

neki programi imaju i vlastito snimanje onog što se događa..
26.10.2007 | 21:40
1. Da
2. iShowU (kazu da je najbolji)

www.macupdate.com ili www.versiontracker.com pa kopaj
26.10.2007 | 22:59
za capturing.. ja prie par dana naletio na JING www.jingproject.com/ i čisto je zgodan, a za capture iz igri, programa itd.. iShowU je fakat ok, pa ti malo prouči i vidi šta ti treba
27.10.2007 | 00:47
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 04:38
To ti ne znam..

Sad mi pada na pamet samo čačkalica koju zatakneš izmedju Optiona i Commanda
  • User
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 14:43
john_st je napisao:
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:

refit.sourceforge.net/

Btw radi samo na Intel Macovima...
27.10.2007 | 18:59
no frks, ionako imam macbook. probam pa javim

EDIT: inace, mislio sam napravit tri particije, jednu panther, jednu tigar i jednu leopard tako da ne bi bilo zbunjoze. samo se pitam može li uopće panther na macbook:huh:
01.11.2007 | 07:45
Jel se moze zivi disk nasnitat, da ne ubijem zdravoga tigra...
01.12.2007 | 02:12
kazu da moze uz ipartition al nemogu ga skinut od nigdje
01.12.2007 | 02:54
Odgovor na prvo pitanje forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=24386
01.12.2007 | 13:20
probo i nece

probat cu s ipartitionom
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.12.2007 | 13:40
ja sam ubo VolumeWorks kad je bio na nekom krismas-tenksgiving-istrn-valentajns-fadrs-madrs-dej sniženju i odradio je svoj posao kako je trebao.. makar, meni je trebalo čisto risajzanje..

koristio sam ga svega 5 puta i nije bilo problema.. kako se ponaša sa Leom, nemam pojma (al ne vidim razloga da bi bilo problema)..

promijenio mi je debljinu šnitica diskovlja dregndropovski lagano..

*** edit ***

vidim da developer kaže da se nije igrat se sa boot camp particijama ž njime.
01.12.2007 | 22:24
probao i s iParitionom, naravno nece i veli da nemoze particionirat disk s kojeg bootam. Komedija!!! ))

neda mi drugu particiju i gotovo hehehe
01.12.2007 | 22:55
Zasto ne particioniras boot campom i onda kasnije uz pomoc Disk Utilitya stavis format nove particije na Mac OS X(Journaled)?
01.12.2007 | 23:22
Evo upravo sam isprobao i radi bez greske. (za Intel macove)

1. Uz pomoc Boot Campa napravis drugu particiju(za instalaciju windowsa),nakon toga te trazi da ubacis disk od windowsa ali tu zaustavi i izadi iz boot campa.

2. Otvori Disk Utility i selektiraj novu particiju(koja nosi ime BOOTCAMP) selektiraj tab erase(volume format stavi na Mac OS X Extended(Journaled) i pritisni Erase...)

3. Ubaci disk od Leoparda i kod instalacije odaberi novu particiju.

P.S. Ukoliko kasnije zelis vratit na jednu particiju samo u disk utilityu ponovo odaberi erase particije i windows format nakon cega mozes u Boot campu vratit restore single partition.
02.12.2007 | 02:52
Pa reko sam vec prije da nece sa BootCampom

Kaze da cannot move some files i to je to. Bootcamp je 1.4. a mac je macbook tako da nije do intela.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 20 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, jura22, m@xym, Riba, temeljnik, Anonimci (1169)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO