2 switcherska pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2 switcherska pitanja

26.10.2007 | 20:55
1.) da li je moguće na HDD napravit više particija i onda na svaku od njih instalirat neku drugu mačku?

2.) znate li za neki program kojim mogu snimiti ono što radim na ekranu i uz to snimiti neke moje upute? Na windowsima postoji nekakva Camtasia.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 21:28
1. Je (biraš u System Prefsima s kojeg da ti se diže ili pritiskom na Option prilikom bootanja)

2. Snapz Pro X za snimanje određenog dijela ekrana, prozora itd.. možeš po potrebi sakrit kursor..

neki programi imaju i vlastito snimanje onog što se događa..
26.10.2007 | 21:40
1. Da
2. iShowU (kazu da je najbolji)

www.macupdate.com ili www.versiontracker.com pa kopaj
26.10.2007 | 22:59
za capturing.. ja prie par dana naletio na JING www.jingproject.com/ i čisto je zgodan, a za capture iz igri, programa itd.. iShowU je fakat ok, pa ti malo prouči i vidi šta ti treba
27.10.2007 | 00:47
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 04:38
To ti ne znam..

Sad mi pada na pamet samo čačkalica koju zatakneš izmedju Optiona i Commanda
  • User
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 14:43
john_st je napisao:
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:

refit.sourceforge.net/

Btw radi samo na Intel Macovima...
27.10.2007 | 18:59
no frks, ionako imam macbook. probam pa javim

EDIT: inace, mislio sam napravit tri particije, jednu panther, jednu tigar i jednu leopard tako da ne bi bilo zbunjoze. samo se pitam može li uopće panther na macbook:huh:
01.11.2007 | 07:45
Jel se moze zivi disk nasnitat, da ne ubijem zdravoga tigra...
01.12.2007 | 02:12
kazu da moze uz ipartition al nemogu ga skinut od nigdje
01.12.2007 | 02:54
Odgovor na prvo pitanje forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=24386
01.12.2007 | 13:20
probo i nece

probat cu s ipartitionom
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.12.2007 | 13:40
ja sam ubo VolumeWorks kad je bio na nekom krismas-tenksgiving-istrn-valentajns-fadrs-madrs-dej sniženju i odradio je svoj posao kako je trebao.. makar, meni je trebalo čisto risajzanje..

koristio sam ga svega 5 puta i nije bilo problema.. kako se ponaša sa Leom, nemam pojma (al ne vidim razloga da bi bilo problema)..

promijenio mi je debljinu šnitica diskovlja dregndropovski lagano..

*** edit ***

vidim da developer kaže da se nije igrat se sa boot camp particijama ž njime.
01.12.2007 | 22:24
probao i s iParitionom, naravno nece i veli da nemoze particionirat disk s kojeg bootam. Komedija!!! ))

neda mi drugu particiju i gotovo hehehe
01.12.2007 | 22:55
Zasto ne particioniras boot campom i onda kasnije uz pomoc Disk Utilitya stavis format nove particije na Mac OS X(Journaled)?
01.12.2007 | 23:22
Evo upravo sam isprobao i radi bez greske. (za Intel macove)

1. Uz pomoc Boot Campa napravis drugu particiju(za instalaciju windowsa),nakon toga te trazi da ubacis disk od windowsa ali tu zaustavi i izadi iz boot campa.

2. Otvori Disk Utility i selektiraj novu particiju(koja nosi ime BOOTCAMP) selektiraj tab erase(volume format stavi na Mac OS X Extended(Journaled) i pritisni Erase...)

3. Ubaci disk od Leoparda i kod instalacije odaberi novu particiju.

P.S. Ukoliko kasnije zelis vratit na jednu particiju samo u disk utilityu ponovo odaberi erase particije i windows format nakon cega mozes u Boot campu vratit restore single partition.
02.12.2007 | 02:52
Pa reko sam vec prije da nece sa BootCampom

Kaze da cannot move some files i to je to. Bootcamp je 1.4. a mac je macbook tako da nije do intela.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, temeljnik, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO