Jesam li zadovoljan switcher?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jesam li zadovoljan switcher?

29.03.2007 | 12:09
Okej...nisam pravi switcher jer imam piceka jdenog...ali ovo moram podijelit sa svima...

Mac OS X JE BOMBA!!!!
ustvari cijeli taj apple \"think different\" way me odusevio...
mrzim video, ali uz iMovie ga obozavam...
spotlight je takva bomba da nemrem opce zamislit kak to radi...na koji nacin tak brzo???

ovaj Mail je sve sto sam u zivotu htio u vezi mejlova...
O address booku necu ni pricat...koji mi je GUST bio unosit sve kontakte u njega i napravit backup i kaj je najgore od sveg...stalno se koristim tim address bookom...na piceku nisam podnosio onaj adress book od outlooka...a tu je SVE sinkronizirano s jednim adress bookom...genijalno
ma savrsenstvo...
sve je tak fino i glatko...osx mi se podize za 23 sec...
switchanje medju userima u sekundi...
gasenje za sekundu...
restart dok kazem keks...

hm..ove gluparije koje sam dobio instalirane word:mac i to (office) koji organski ne podnosim ni na piceku...to mi se jedino malo duze ucitava?? (intel??)
jedina stvar koja me malo zivcira je to kaj nemrem podesit qwertz..
eh...i malo mi fali DELETE tipka na tastaturi...
jos nisam sve isprobo naravno..ali sam na ovaj topic odlucio pisat kaj me odusevilo a kaj mi smeta tj kako rjesit to...

e da...jedna stvar koje sam se sjetio...
dok sam u address book unosio podatke zivciralo me je kaj mi svako malo (sam od sebe) prebaci recimos a polja mobile na polje note:
to mi je malo islo na zivce...jel se i vama to dogadjalo??

ima jos koja stvarcica na koju me zelite upozorit da je super??
open my eyes!

Hvala svima cije postove sam cito i odlucio probat s Macom...
30.03.2007 | 06:50
Kako nema tipka \"delete\"?!? Pogledaj malo bolje
30.03.2007 | 11:05
Dakle, na punim tastaturama imaš ono što je svakom eplovcu dovoljno, a poznaješ pod imenom \"backspace\"... jer se pretpostavlja kamo ubadaš kursor. A na tastaturama koje nisu notebookovske imaš i ono što zoveš \"delete\".

I jedna i druga tipka potječu iz dva koncepta ideje kursora (u tekstu).

Delete (backspace) potječe od tekst kursora koji je nit, vlakno, što se stavlja između slova u tekstu, a onda,naravno, ubiijač od kraja prema početku.

Delete potječe od ideje kursora u tekstu u obliku pravokutnika, kojim selektiraš pojedino slovoo, a kad ga stisneš, onda se to slovo \"pojede\", i sve \"nizvodno\" od toga. Zapravo, užasno opasna tipka. Dakako, potječe iz vremena DOS-a, CP/M-a i sličnih starijih komandnolinijiskih sučelja.

GUI donosi grafički prikaz slova, a da bi slovu nešto uradio u načelu ga moraš selektirati, odabrati. Promijeniti font? OK. Drag/drop editirati prebacujući cijele pojedine dijelove rečenice (tipa \"nisam pošao kući\" u \"kući pošao nisam\").

WTF bi u tom sučelju, pa makar bili i Windowsi, radio jedan CLI delete? Pravio štetu? Pa, pravi je. Zbunnjuje ljude \"raskošnim\" izborom oba kursora, a ljudi imaju raskošan izbor (umjesto jednoga) a ne znaju čemu ni onaj jedan tolno služi.

Jasno?
30.03.2007 | 19:37
Apsolutno nista jasno

@Drazen: Da al mi je delete fileova command + backspace a delete u tekstu fn + backspace...
puno kombinacija tipki...
mogli su to rijesit jednom univerzalnom delete tipkom al kao sto je MAK objasnio...bolje da nisu (?!?)
31.03.2007 | 00:11
Da, istina. Bolje da nisu, razmisli ako bi bila jedna tipka koja bi automatski nešto brisala, onda bi se moglo desiti da slučajno izbrišeš nešto što ustvari ne bi trebao. Zato je za brisanje najbolja opcija po meni \"povuci i ispusti\", u smeće naravno. S druge strane brisanje baš i nije postupak koji se vrlo često koristi. Barem ne kod mene. Pozdrav.
31.03.2007 | 00:15
Najbolje da koristiš kombinaciju \"označi/edit/delete. Mislim da je tako to Apple zamislio od samih početaka, koristi to i prijeći će ti u rutinu. Sve ti je to stvar navike.
31.03.2007 | 00:47
Jasno...al malo sma naviko u illustratoru kad enkaj treba brisat samo klik na delete na tastaturi i to je to...
ma naviknut cu se...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO