Jesam li zadovoljan switcher?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jesam li zadovoljan switcher?

29.03.2007 | 12:09
Okej...nisam pravi switcher jer imam piceka jdenog...ali ovo moram podijelit sa svima...

Mac OS X JE BOMBA!!!!
ustvari cijeli taj apple \"think different\" way me odusevio...
mrzim video, ali uz iMovie ga obozavam...
spotlight je takva bomba da nemrem opce zamislit kak to radi...na koji nacin tak brzo???

ovaj Mail je sve sto sam u zivotu htio u vezi mejlova...
O address booku necu ni pricat...koji mi je GUST bio unosit sve kontakte u njega i napravit backup i kaj je najgore od sveg...stalno se koristim tim address bookom...na piceku nisam podnosio onaj adress book od outlooka...a tu je SVE sinkronizirano s jednim adress bookom...genijalno
ma savrsenstvo...
sve je tak fino i glatko...osx mi se podize za 23 sec...
switchanje medju userima u sekundi...
gasenje za sekundu...
restart dok kazem keks...

hm..ove gluparije koje sam dobio instalirane word:mac i to (office) koji organski ne podnosim ni na piceku...to mi se jedino malo duze ucitava?? (intel??)
jedina stvar koja me malo zivcira je to kaj nemrem podesit qwertz..
eh...i malo mi fali DELETE tipka na tastaturi...
jos nisam sve isprobo naravno..ali sam na ovaj topic odlucio pisat kaj me odusevilo a kaj mi smeta tj kako rjesit to...

e da...jedna stvar koje sam se sjetio...
dok sam u address book unosio podatke zivciralo me je kaj mi svako malo (sam od sebe) prebaci recimos a polja mobile na polje note:
to mi je malo islo na zivce...jel se i vama to dogadjalo??

ima jos koja stvarcica na koju me zelite upozorit da je super??
open my eyes!

Hvala svima cije postove sam cito i odlucio probat s Macom...
30.03.2007 | 06:50
Kako nema tipka \"delete\"?!? Pogledaj malo bolje
30.03.2007 | 11:05
Dakle, na punim tastaturama imaš ono što je svakom eplovcu dovoljno, a poznaješ pod imenom \"backspace\"... jer se pretpostavlja kamo ubadaš kursor. A na tastaturama koje nisu notebookovske imaš i ono što zoveš \"delete\".

I jedna i druga tipka potječu iz dva koncepta ideje kursora (u tekstu).

Delete (backspace) potječe od tekst kursora koji je nit, vlakno, što se stavlja između slova u tekstu, a onda,naravno, ubiijač od kraja prema početku.

Delete potječe od ideje kursora u tekstu u obliku pravokutnika, kojim selektiraš pojedino slovoo, a kad ga stisneš, onda se to slovo \"pojede\", i sve \"nizvodno\" od toga. Zapravo, užasno opasna tipka. Dakako, potječe iz vremena DOS-a, CP/M-a i sličnih starijih komandnolinijiskih sučelja.

GUI donosi grafički prikaz slova, a da bi slovu nešto uradio u načelu ga moraš selektirati, odabrati. Promijeniti font? OK. Drag/drop editirati prebacujući cijele pojedine dijelove rečenice (tipa \"nisam pošao kući\" u \"kući pošao nisam\").

WTF bi u tom sučelju, pa makar bili i Windowsi, radio jedan CLI delete? Pravio štetu? Pa, pravi je. Zbunnjuje ljude \"raskošnim\" izborom oba kursora, a ljudi imaju raskošan izbor (umjesto jednoga) a ne znaju čemu ni onaj jedan tolno služi.

Jasno?
30.03.2007 | 19:37
Apsolutno nista jasno

@Drazen: Da al mi je delete fileova command + backspace a delete u tekstu fn + backspace...
puno kombinacija tipki...
mogli su to rijesit jednom univerzalnom delete tipkom al kao sto je MAK objasnio...bolje da nisu (?!?)
31.03.2007 | 00:11
Da, istina. Bolje da nisu, razmisli ako bi bila jedna tipka koja bi automatski nešto brisala, onda bi se moglo desiti da slučajno izbrišeš nešto što ustvari ne bi trebao. Zato je za brisanje najbolja opcija po meni \"povuci i ispusti\", u smeće naravno. S druge strane brisanje baš i nije postupak koji se vrlo često koristi. Barem ne kod mene. Pozdrav.
31.03.2007 | 00:15
Najbolje da koristiš kombinaciju \"označi/edit/delete. Mislim da je tako to Apple zamislio od samih početaka, koristi to i prijeći će ti u rutinu. Sve ti je to stvar navike.
31.03.2007 | 00:47
Jasno...al malo sma naviko u illustratoru kad enkaj treba brisat samo klik na delete na tastaturi i to je to...
ma naviknut cu se...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 12 minuta
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, hal9000, Riba, tino1, Anonimci (484)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO