Jesam li zadovoljan switcher?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jesam li zadovoljan switcher?

29.03.2007 | 12:09
Okej...nisam pravi switcher jer imam piceka jdenog...ali ovo moram podijelit sa svima...

Mac OS X JE BOMBA!!!!
ustvari cijeli taj apple \"think different\" way me odusevio...
mrzim video, ali uz iMovie ga obozavam...
spotlight je takva bomba da nemrem opce zamislit kak to radi...na koji nacin tak brzo???

ovaj Mail je sve sto sam u zivotu htio u vezi mejlova...
O address booku necu ni pricat...koji mi je GUST bio unosit sve kontakte u njega i napravit backup i kaj je najgore od sveg...stalno se koristim tim address bookom...na piceku nisam podnosio onaj adress book od outlooka...a tu je SVE sinkronizirano s jednim adress bookom...genijalno
ma savrsenstvo...
sve je tak fino i glatko...osx mi se podize za 23 sec...
switchanje medju userima u sekundi...
gasenje za sekundu...
restart dok kazem keks...

hm..ove gluparije koje sam dobio instalirane word:mac i to (office) koji organski ne podnosim ni na piceku...to mi se jedino malo duze ucitava?? (intel??)
jedina stvar koja me malo zivcira je to kaj nemrem podesit qwertz..
eh...i malo mi fali DELETE tipka na tastaturi...
jos nisam sve isprobo naravno..ali sam na ovaj topic odlucio pisat kaj me odusevilo a kaj mi smeta tj kako rjesit to...

e da...jedna stvar koje sam se sjetio...
dok sam u address book unosio podatke zivciralo me je kaj mi svako malo (sam od sebe) prebaci recimos a polja mobile na polje note:
to mi je malo islo na zivce...jel se i vama to dogadjalo??

ima jos koja stvarcica na koju me zelite upozorit da je super??
open my eyes!

Hvala svima cije postove sam cito i odlucio probat s Macom...
30.03.2007 | 06:50
Kako nema tipka \"delete\"?!? Pogledaj malo bolje
30.03.2007 | 11:05
Dakle, na punim tastaturama imaš ono što je svakom eplovcu dovoljno, a poznaješ pod imenom \"backspace\"... jer se pretpostavlja kamo ubadaš kursor. A na tastaturama koje nisu notebookovske imaš i ono što zoveš \"delete\".

I jedna i druga tipka potječu iz dva koncepta ideje kursora (u tekstu).

Delete (backspace) potječe od tekst kursora koji je nit, vlakno, što se stavlja između slova u tekstu, a onda,naravno, ubiijač od kraja prema početku.

Delete potječe od ideje kursora u tekstu u obliku pravokutnika, kojim selektiraš pojedino slovoo, a kad ga stisneš, onda se to slovo \"pojede\", i sve \"nizvodno\" od toga. Zapravo, užasno opasna tipka. Dakako, potječe iz vremena DOS-a, CP/M-a i sličnih starijih komandnolinijiskih sučelja.

GUI donosi grafički prikaz slova, a da bi slovu nešto uradio u načelu ga moraš selektirati, odabrati. Promijeniti font? OK. Drag/drop editirati prebacujući cijele pojedine dijelove rečenice (tipa \"nisam pošao kući\" u \"kući pošao nisam\").

WTF bi u tom sučelju, pa makar bili i Windowsi, radio jedan CLI delete? Pravio štetu? Pa, pravi je. Zbunnjuje ljude \"raskošnim\" izborom oba kursora, a ljudi imaju raskošan izbor (umjesto jednoga) a ne znaju čemu ni onaj jedan tolno služi.

Jasno?
30.03.2007 | 19:37
Apsolutno nista jasno

@Drazen: Da al mi je delete fileova command + backspace a delete u tekstu fn + backspace...
puno kombinacija tipki...
mogli su to rijesit jednom univerzalnom delete tipkom al kao sto je MAK objasnio...bolje da nisu (?!?)
31.03.2007 | 00:11
Da, istina. Bolje da nisu, razmisli ako bi bila jedna tipka koja bi automatski nešto brisala, onda bi se moglo desiti da slučajno izbrišeš nešto što ustvari ne bi trebao. Zato je za brisanje najbolja opcija po meni \"povuci i ispusti\", u smeće naravno. S druge strane brisanje baš i nije postupak koji se vrlo često koristi. Barem ne kod mene. Pozdrav.
31.03.2007 | 00:15
Najbolje da koristiš kombinaciju \"označi/edit/delete. Mislim da je tako to Apple zamislio od samih početaka, koristi to i prijeći će ti u rutinu. Sve ti je to stvar navike.
31.03.2007 | 00:47
Jasno...al malo sma naviko u illustratoru kad enkaj treba brisat samo klik na delete na tastaturi i to je to...
ma naviknut cu se...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds