Sowtware
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sowtware

20.03.2007 | 06:55
moja teta studira na oxfordu, i ona kao takva moze dobiti popust, ja imam 14 godina. ovako ja sam prije godinu dana trebo kupiti tadasnjeg iMac g5. i otisao sam kod covjeka koji je bio ovlasteni prosavac mac-a(nismo jos tada imali svoju mac trgovinu, sada je frequens) i on me odgovorio od kupnje apple-a uz argumente da mac nista ne valja, da je pc puno bolji itd. i ja sam tako kupio ibm. no da se ja vratim na temu. i tako moja mama ide za dva tjedna u posijet mojoj teti. i tako da cE tad otprilike doc moj novi macbook jer ga je kupila preko interneta. jako sam bio uzbuden, jer sam sam dkupio sve novce i nemogu docekati da ga dobijem... no moj problem je software. moja teta ima nesto( iWork i office) ali ja bi trebao nesto photoshop prirode... ja zivim u osijeku pa to donekle jos otezava situaciju... molim vas jako mi treba rijesenje ovog problema... znam da ovo nije legalno ali ni vi valjda ne kupujete sav software. ako je previse explicitno mozete mi odgovoriti na moj mail... Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
  • User
  • Posjetitelj
20.03.2007 | 18:23
Mogo bi sad ponovo tupit kako svi zele koristit photoshop a gotovo nikome ne treba. Dapace, ovo mi se cini malo nepravedno prema programerima koji rade na slicnim projektima koji doduse photoshopu nisu ravni, ali koji takodjer imaju hrpetinu mogucnosti koje takvi korisnici nikad nece iskoristit.

Zao mi je jedino sta je na Macu (koliko ja znam) GIMP jedina alternativa koja necemu vrijedi a da je besplatna, no sucelje mu je malo khm khm Na windowsima ima odlican programcic - Paint .NET i bilo bi zakon kada bi se nesto slicno naslo na Mac OS-u. Seashore nastoji GIMP prenijet u Aquu ali to je jos bugovito i ograniceno. Ne znam jel neko drugi ima kakve ideje...

Sinko, kloni se Photoshopa - ne treba ti to
21.03.2007 | 16:50
User je napisao:
Sinko, kloni se Photoshopa - ne treba ti to

e sad.. moze se reci da se kloni maca jer sve to moze (a i vise) na PiCiju; da ne radi npr. ani.GIF ruku koja se vrti, bezveze, u photoshopu kad to isto moze isprogramirati pa cak i u 3Du; ili kakvu skicu za web design ili pak (brzu) obradu slike
pozdrav
21.03.2007 | 17:00
krivo ste me shvatili, ja samo pitam opcenito za software, photoshop sam vec nabavio
  • User
  • Posjetitelj
22.03.2007 | 04:10
@ nmrzlja - ma nisam mislio na to nego kad bi bas iso govorit ovakvim usporedbama kao sto si ti poceo onda bi zvucalo ovako otprilike... Mozes uzet photoshop. To ti je isto kao da slozis cluster vrijedan milijune da bi mogo igrat Doom3 na high postavkama. Je da Doom3 ne moze iskoristit 0.1% tog clustera ali bitno je imat najbolje

@ jakso - evo par programa koji ti mogu zatrebat, svi besplatni i kvalitetni:

muzika - iTunes, vec imas
Video Player - VLC (www.videolan.org)
ICQ/MSN/Yahoo - Adium
IRC - Colloquy
Office - NeoOffice
FTP - Cyberduck
3D - Blender
filmovi/organizacija fotki itd - iMovie, iDVD, iPhoto... sve imas s Macom...
Programiranje - XCode - takodjer dobijas s Macom
Torrent - Bits On Wheels
Obrada fotki - GIMP

ne znam sta bi ti jos moglo trebat, pa samo pitaj
23.03.2007 | 00:23
Mozes pogledat i ovaj link:
osx.iusethis.com/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO