Nova korisnica Maca-pitanja..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nova korisnica Maca-pitanja..

06.03.2007 | 06:03
Bok ljudi,pošto sam skroz nova korisnica iMac-a, zanimaju me ove stvari kako ih riješiti:
1.Kako mogu preko apple remote staviti da mi igra film,ali s subtitlovima?
2.U koji folder da prebacim slike tako da ih također mogu vidjeti preko apple remota?
3.Preporučite mi programe za slušanje glazbe ( tipa winamp) jer mi je iTunes prekompliciran,a i svaki put kad preko njega import-am muziku s cd, iTunes mi zašteka i moram restartirati mac...
4.Koji program je dobar za gledanje divx filmova?( jer preko quick time playera ne mogu staviti full screen)
5. Još jedna sitnica; imam max-dsl, i svaki čas me moj mac pita dali da ostanem na vezi ili da se diskonektiram, i to mi ide na živce-kak to maknuti?
Kaj se tiče programa za grafički dizajn, tipa photoshop,java itd.. di nabaviti?

PUNO HVALA!
  • User
  • Posjetitelj
06.03.2007 | 06:16
1. VLC player ti ima podrsku za apple remote i subtitlove, samo ih ne mozes bas namjestit pomocu remotea naravno ... link na player: www.videolan.org/
2. imas svoj picture folder (ikona kuce na lijevoj strani kad otvoris neki prozor tipa \"Macintosh HD\")
3. iTunes... nema boljega programa za slusanje i organizaciju, samo se jos malo ushemi
4. VLC player - jos jednom www.videolan.org/
5. uzmi router ... objasnit cu kasnije hehe...
06.03.2007 | 17:41
Ah, divxovi sa subtitleovima na Macu, kontroverzna tema u zadnje vrijeme. Kao sto ti User kaze, najbolje ti je koristiti Videolan client, a netko je nedavno preporucio i Chromaplayer koji navodno dobro radi sa titleovima. Sto se remotea tice vjerojatno ce ti trebati neke posebne skripte za podrsku tim playerima...
iTunes ti je prekompliciran? :-O Mislim da se samo trebas naviknuti, no pogledaj na www.versiontracker.com i potrazi mp3 playere, valjda ces naci nesto sto ce ti odgovarati.
Sto se DSL-a tice, odi u Network preference pane, PPPoE tab, klinki na PPPoE Options, i dalje ce ti sve biti jasno.
06.03.2007 | 18:10
2. iPhoto. Organiziraj sve tamo.
3. Kako user kaže, iTunes je ZAKON
06.03.2007 | 18:36
nije u tome fora ( mislim, malo mi je bio kompliciran) nego me više j.. to dok importam muziku s cd( audio), mi iTunes zašteka i moram restartirati komp...ne kužim zakaj...
bila sam malo sfrustrirana jer mi je sve drugačije, ali sam se brzo snašla ( iMac help ), trebam se samo naviknuti i uhodati- ali sam prezadovoljna; vrijedi svaku lipu. Puno vam hvala ljudi! Imati ću još pitanja na koje vi znate sigurno odgovor ...
06.03.2007 | 19:57
To da ti zasteka sigurno nije u redu.... :-/ Bas ga moras restartati? Sto se tocno dogodi? Evo taman je danas izasao update za iTunes na verziju 7.1, updateaj i pokusaj s tim!
  • User
  • Posjetitelj
06.03.2007 | 20:58
Tintin je napisao:
nije u tome fora ( mislim, malo mi je bio kompliciran) nego me više j.. to dok importam muziku s cd( audio), mi iTunes zašteka i moram restartirati komp...ne kužim zakaj...

Jel samo kad importas s CD-a ili kad bilo koju muziku stavljas u playlist?

Shema je da ti iTunesi 7 pri svakom importu traze Album Artwork (slike omota albuma) i tada su prilicno stekavi dok to ne zavrse Probaj ih jednom ostavit nek odrade to pa kasnije vidi jel rade.

Inace ne moras restartat komp kad se tako nesto desi. Stisni Command (ona tipka s jabukom) + Alt + Esc i otvorit ce ti se prozorcic s programima koje mozes srusit.

Ako ti pored iTunes pise \"(not responding)\" onda ih slobodno ugasi putem toga, ali ako ti ne pise nista pored onda vjerojatno nesto rade.
06.03.2007 | 22:21
Imam istu masinu jedno 3 tjedna i nista mi ne steka u iTunesima. Do sad sam stavio jedno 25gb mp3ica i nije ni trepnuo, vecinu sam kopirao sa harda ali sam izripao i 10tak cda i sve OK. Da li ripas u mp3 ili u aac?
iTunesi i iPhoto su stvarno odlicni alati, uvijek sam mrzio na PCu sto moram imati pet aplikacija za istu stvar a ovdje sve mozes sa jednom. Jedino se u pocetku malo cine cudni ali kad udjes u stos i skuzis sto se sve moze s njima navuc ces se na njih jako brzo. Preporucujem ti da si skines Lynda.com tutoriale i opcenite o OSXu i posebno iLife aplikacije pa ces vidjeti sto se sve moze s tim napraviti.
07.03.2007 | 00:12
to se događa samo s audio cd-om. ovak radi inače ko beba... bum još prošnjufkala kak to radi-možda je problem u meni, a ne u iMacu .
Naravno sad imam pitanje kaj se tiče iPhoto; u library imam par foldera koji su prazni ( to sam nekaj motala) i željela bih ih izbrisati da počnem ispočetka importati slike,ali ne mogu; u iMac helpu piše da samo dragiram u trash-ali ne mogu, isto tako piše da označim folder i kliknem delete-isto tako ne mogu.Kak da izbrišem te foldere???
hvalaaaaa.
07.03.2007 | 00:14
p.s. baš mi je drago kaj mi tak pomažete!!
  • User
  • Posjetitelj
07.03.2007 | 01:15
Imas trash u iPhotou sa lijeve strane, a ne onaj u docku
07.03.2007 | 02:31
.. niti nisam pokušala staviti u trash na docku,nego baš u iPhoto trash i nejde...i nejde..
07.03.2007 | 08:15
Ma mora ići, drži i vuci dok se trash ne označi (crni okvir oko njega), onda ispusti.
  • User
  • Posjetitelj
07.03.2007 | 08:25
lol drazen
Ako ne milom onda silom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 48 minuta
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO