Greetings :)))
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greetings :)))

09.02.2007 | 13:09
evo da pozdravim sve moje nove drugare, posto sam clan vec neko vrijeme, no u stanju promatraca,, ovo je moj prvi post kao Macovca

danas popodne sam si priustio macbook pro, pa ocekujte mnogo newbie pitanja koja jos nisu bila na forumu..

dojmovi do sada,, pa obrazi me bole, jer se vec 3 sata kesim od srece )))

pozdrav
davor
  • User
  • Posjetitelj
09.02.2007 | 20:56
Sretno s novom mrcinom, dobrodosao jos jednom, ovaj put kao potpuni clan Mac zajednice

Samo pitaj sve sta trebas, tu smo da pomognemo hehe.

e i btw - smijat ces se ti puuuuuuuuuuuuuuuno vise od 3 sata )))
09.02.2007 | 21:24
Evo da se i ja utrpam u post. Ista situacija, pratim vas vec neko vrijeme a za cca sat vremena mi dolazi moj prvi mac (iMac 20\") nakon 15 godina koristenja pc i windowsa pa pretpostavljam da ce i sa moje strane biti dosta pitanja

Dadopg: Ja sam si skinuo hrpu video tutoriala i cine mi se skroz dobri bas ovako za pocetak. lynda.com i imaju ti OSX basic i nekakav beyond basic, ilife, itunes, idvd itd. itd. Moja preporuka da potrazis to malo i skines, mislim da se moze dosta nauciti
09.02.2007 | 23:17
hvala User,, hehe,, evo, bas sam se probudio i vec iTunes strima radio ko lokomotiva hahah...

Mochus, thanx: imam i ja vec par dvda softvera,, htio sam uzeti veci disk, ali nisam, pa sada moram paziti sa prostorom haha )
10.02.2007 | 01:56
Ove programe cete vjerojatno trebat.

Bits on wheels -> www.macupdate.com/info.php/id/17129

Mac the ripper -> www.macupdate.com/info.php/id/14414

Toast 8 -> www.torrentspy.com/torrent/1014203/Roxio..._X_UNIVERSAL_Blu_Ray
10.02.2007 | 03:51
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj
10.02.2007 | 03:53
sizunic je napisao:
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj

hehe, mislim da se svatko ovdje slaze da taj novac nije bacen uzalud
da, nova serija je

d
10.02.2007 | 04:11
Evo mene s Maca
Za sada sam odusevljan i malo zbunjen ali sve OK, skidao sam sat vremena one update, flashao firmware (ovo mi bas i nije bilo svejedno), uglavnom jos se upoznavamo ali kao sto rekoh i ja i zenica smo iskreno odusevljeni sa masinom
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.
10.02.2007 | 04:20
MoschuS je napisao:
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.

Adium radi super. www.macupdate.com/info.php/id/6366
10.02.2007 | 04:21
Sretno sa novim hardware-om.
Za chat pokusaj ovo: www.macupdate.com/info.php/id/6366
10.02.2007 | 19:01
Hvala svima, cini mi se zgodan ovaj Adium
Pitanje 1: Dobio sam instaliran Office 2004 Trial, da li se to moze nekako \"sredit\" ili da ga maknem pa da trazim drugu verziju?
Pitanje 2: Gdje su na macovoj tastaturi tipke Home i End???? Naviknuo sam se to koristiti pogotovo dok surfam pa pisem urlove a ne nalazim ih? Cemu sluze one dvije kose strelice lijevo od page up i page down?
10.02.2007 | 21:12
Home i End su tipke sa kosim crtama. Za sredit Office, javi mi se na PM
10.02.2007 | 21:56
Dražen je napisao:
Home i End su tipke sa kosim crtama.

Vid' fakat
Ali ne funkcioniraju bas isto pa zato nisam skuzio, naime bas dok browsam i upisujem url sa home i end se ne micem po tom textu nego idem na vrh ili dno dokumenta tj. strane koja mi je dole otvorena. OK, naviknut cemo se
14.02.2007 | 18:55
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima. Skinuo sam tiger essential trainings i illustrator cs i to je super: ekran ispred tebe, glas te vodi, klika i objasnjava.
Za switchera, a i postojece korisnike i vise nego dovoljno. Uz dodatnu pomoc ljudi s ovog foruma, lako je postat switcher!

Pozdrav svima!
14.02.2007 | 19:14
bassland je napisao:
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima.

Slazem se! Stvarno su dobri tutoriali pogotovo za switchere jer ti objasni kako se rade neke stvari za koje si naviknuo da se rade drugacije. Ja sam pogledao obadva u vezi OSXa, iPhoto i iTunes i moram priznati da su programi puno \"dublji\" nego sto izgledaju i nego sto sam ocekivao.
15.02.2007 | 00:21
Ja sam jednom pogledao ovaj osnovni i skužio brdo caka koje winowsi mogu sanjat.
Ipak, posebno su mi dragi tutorial-i za Illustrator CS i Garage band jer su to stvari kojim se pomalo i bavim.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds