Greetings :)))
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greetings :)))

09.02.2007 | 13:09
evo da pozdravim sve moje nove drugare, posto sam clan vec neko vrijeme, no u stanju promatraca,, ovo je moj prvi post kao Macovca

danas popodne sam si priustio macbook pro, pa ocekujte mnogo newbie pitanja koja jos nisu bila na forumu..

dojmovi do sada,, pa obrazi me bole, jer se vec 3 sata kesim od srece )))

pozdrav
davor
  • User
  • Posjetitelj
09.02.2007 | 20:56
Sretno s novom mrcinom, dobrodosao jos jednom, ovaj put kao potpuni clan Mac zajednice

Samo pitaj sve sta trebas, tu smo da pomognemo hehe.

e i btw - smijat ces se ti puuuuuuuuuuuuuuuno vise od 3 sata )))
09.02.2007 | 21:24
Evo da se i ja utrpam u post. Ista situacija, pratim vas vec neko vrijeme a za cca sat vremena mi dolazi moj prvi mac (iMac 20\") nakon 15 godina koristenja pc i windowsa pa pretpostavljam da ce i sa moje strane biti dosta pitanja

Dadopg: Ja sam si skinuo hrpu video tutoriala i cine mi se skroz dobri bas ovako za pocetak. lynda.com i imaju ti OSX basic i nekakav beyond basic, ilife, itunes, idvd itd. itd. Moja preporuka da potrazis to malo i skines, mislim da se moze dosta nauciti
09.02.2007 | 23:17
hvala User,, hehe,, evo, bas sam se probudio i vec iTunes strima radio ko lokomotiva hahah...

Mochus, thanx: imam i ja vec par dvda softvera,, htio sam uzeti veci disk, ali nisam, pa sada moram paziti sa prostorom haha )
10.02.2007 | 01:56
Ove programe cete vjerojatno trebat.

Bits on wheels -> www.macupdate.com/info.php/id/17129

Mac the ripper -> www.macupdate.com/info.php/id/14414

Toast 8 -> www.torrentspy.com/torrent/1014203/Roxio..._X_UNIVERSAL_Blu_Ray
10.02.2007 | 03:51
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj
10.02.2007 | 03:53
sizunic je napisao:
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj

hehe, mislim da se svatko ovdje slaze da taj novac nije bacen uzalud
da, nova serija je

d
10.02.2007 | 04:11
Evo mene s Maca
Za sada sam odusevljan i malo zbunjen ali sve OK, skidao sam sat vremena one update, flashao firmware (ovo mi bas i nije bilo svejedno), uglavnom jos se upoznavamo ali kao sto rekoh i ja i zenica smo iskreno odusevljeni sa masinom
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.
10.02.2007 | 04:20
MoschuS je napisao:
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.

Adium radi super. www.macupdate.com/info.php/id/6366
10.02.2007 | 04:21
Sretno sa novim hardware-om.
Za chat pokusaj ovo: www.macupdate.com/info.php/id/6366
10.02.2007 | 19:01
Hvala svima, cini mi se zgodan ovaj Adium
Pitanje 1: Dobio sam instaliran Office 2004 Trial, da li se to moze nekako \"sredit\" ili da ga maknem pa da trazim drugu verziju?
Pitanje 2: Gdje su na macovoj tastaturi tipke Home i End???? Naviknuo sam se to koristiti pogotovo dok surfam pa pisem urlove a ne nalazim ih? Cemu sluze one dvije kose strelice lijevo od page up i page down?
10.02.2007 | 21:12
Home i End su tipke sa kosim crtama. Za sredit Office, javi mi se na PM
10.02.2007 | 21:56
Dražen je napisao:
Home i End su tipke sa kosim crtama.

Vid' fakat
Ali ne funkcioniraju bas isto pa zato nisam skuzio, naime bas dok browsam i upisujem url sa home i end se ne micem po tom textu nego idem na vrh ili dno dokumenta tj. strane koja mi je dole otvorena. OK, naviknut cemo se
14.02.2007 | 18:55
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima. Skinuo sam tiger essential trainings i illustrator cs i to je super: ekran ispred tebe, glas te vodi, klika i objasnjava.
Za switchera, a i postojece korisnike i vise nego dovoljno. Uz dodatnu pomoc ljudi s ovog foruma, lako je postat switcher!

Pozdrav svima!
14.02.2007 | 19:14
bassland je napisao:
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima.

Slazem se! Stvarno su dobri tutoriali pogotovo za switchere jer ti objasni kako se rade neke stvari za koje si naviknuo da se rade drugacije. Ja sam pogledao obadva u vezi OSXa, iPhoto i iTunes i moram priznati da su programi puno \"dublji\" nego sto izgledaju i nego sto sam ocekivao.
15.02.2007 | 00:21
Ja sam jednom pogledao ovaj osnovni i skužio brdo caka koje winowsi mogu sanjat.
Ipak, posebno su mi dragi tutorial-i za Illustrator CS i Garage band jer su to stvari kojim se pomalo i bavim.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 48 minuta
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO