Paprene cijene polovnih uredjaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Paprene cijene polovnih uredjaja

29.12.2006 | 10:14
Vec dugo vremena trazim nesto polovno sto bi mi cijenom islo na ruku...ali nikako s appleom na zelenu granu! Svjedoci smo svakodnevnih oglasa sa prenapumpanim cijenama...znam da svaki uredjaj i svaka cijena ima svog kupca ali neke stvari su stvarno pretjerane! Jel postoji neki razlog za to koji ja ne vidim? Dajte mi malo otvorite oci! Jel bi mogo ja za svoju cinemu 20\" dobit 7k kn? a za ipod 4g 20gb 2500kn? Naravno da ne..pa mislim da nisu ljudi bas tolko glupi da idu tak nesto kupit...
Ne kuzim zasto onda ovi koji prodaju i drze te svoje nebulozno visoke cijene smatraju ljude glupima!? Zasto se toliko precjenjuje svaki (ok mozda ne bas svaki ali velika vecina) apple komad hardvera??
  • User
  • Posjetitelj
29.12.2006 | 18:39
Sta je najgore, znam jednog lika koji je PC s Pentiumom II uspio uvalit za 2000kn i jos se tuzio kako je to malo jer ga je on morao nabavit za preko 12000kn kad je bio nov

Mnogi ljudi koji ne shvacaju da tehnologija ide naprijed ogromnim koracima jos uvijek misle da njihov komad hardvera vrijedi skoro ko novi. Mozda s displayima jos to nekako i moze proc (iako ne valja pretjerivat, a i treba obratit paznju za koliko se novi iste izrade i kvalitete moze kupit).

Crni MacBook je imao vrijednost kod nas 13000 kn u pocetku. Pitanje je jel bi ga ja sad mogo nekome uvalit za 7000kn (kad bi ga isao prodavat, a necu) pogotovo s obzirom da su cijene pale i preslo se na Core 2 Duo u iznimno kratkom roku. Sta se mene tice, radije ga necu onda prodavat i drzat cu ga ko uspomenu na Intel tranziciju
30.12.2006 | 02:12
Zakon ponude i potražnje, ništa drugo. Ono što utječe na to da su cijene za Mac veće i dulje se \"drže\" je taj to je to još uvijek prije svega pro, a tek onda consumer platforma. U tom smislu sasvim je normalna situacija da neki studio npr. ima Scitexa od xy tisuća eura koji radi s Macom. Ako im se Mac pokvari, moraju opet kupiti Mac, a onda biraju između novog za 5 znamenki ili polovnog za 4, često se odabere polovni, a zato se i cijene dobro drže. Da se ne mogu prodati, ne bi niti cijene bile tako visoke.
30.12.2006 | 19:05
\"MacBook 1,83 Core Duo, Combo, 60Gb disk, AP, BT, iSight... Dograden RAM na 1GB!!! SAVRSENO STANJE!!! Originalno pakiranje. Cijena: 8.600 Kn!\"

\"prodaje se:

ibook G4 -- max konfiguracija
14\" TFT
1.33 ghz
1.25gb RAM DDR2
60gb HDD
airport wireless, bluetooth, i sve ostalo sto vec (2x usb 2.0, firewire 400,
itd).
jos pod garancijom do 8.1.2008. (dakle 1g.)

za 6000kn (placen 13000)
\"

Novi auto gubi gotovo 25% cijene onog casa kada ste izasli s njim iz trgovine!
30.12.2006 | 22:10
djipster said:
Zasto se toliko precjenjuje svaki (ok mozda ne bas svaki ali velika vecina) apple komad hardvera??

Zato što se uvijek nađe neki sucker kojeg se oženi na priču da je to bla, bla, bla super...
Tako oni kojima se ne žuri da prodaju čekaju mjesecima da im naleti žrtvica koja će popušiti priču.
Oni koji žele prodati odmah, jer upgrade-ju na brži stroj - prodaju odmah po normalnoj(relativno niskoj) cijeni. Jer bitan im je cilj da dođu do novog stroja, a ne da se cigane sa cijenom starog stroja.
A ima tu i nekih komada hardware-a koji su zbog nekih sentimentalnih razloga Mac zajednice na nekakvom imaginarnom tronu; npr. Cube ili lampa, pa se ne procijenjuju po hardware-u od kojeg se realno sastoje, već po - \"duhu Mac-a kojeg predstavljaju\".
01.01.2007 | 07:59
Ne bih se složio da je to nešto \"imaginarno\", to je otprilike jednako kao što mnogi cijene stare aute ili satove. Cube, 20th Anniversary Mac, a u zadnje vrijeme \"lampe\" su klasici dizajna i kao takvi imaju svoju vrijednost među kolekcionarima. Naravno, da je to teško objasniti PC pridošlicama naviklium na tajvansko smeće s isključivo trenutnom upotrebnom vrijednošću.

Evo, kolega je nedavno prodao 17\" lampu skuplje od novog 24\" iMaca. Pa se vi čudite...
01.01.2007 | 21:25
Ali izgleda da je to karakteristično zbog našeg malog tržišta i male količine prodanih \"lampi\", jer u USA cijena i nije tako paprena:

Buy it now price je 525 $, cca 3000 kn.
A ljudi ovdje su snalažljivi pa će je već nekako dopremiti ovamo.
(U svakom slučaju neće koštati ni trećinu cijene iMaca 24 )

Inače - simpa strojčić i odličan ukras svakog ureda.
01.01.2007 | 21:28
dpasaric je napisao:

Evo, kolega je nedavno prodao 17\" lampu skuplje od novog 24\" iMaca. Pa se vi čudite...[/quote]

Evo imam ja 17\"lampu!!!
Dam je za 7.999.99kn (zaradit ce te jos min toliko).
Moze i zamjena za 24\"iMac,MacPro ili MacBookPro.
01.01.2007 | 21:31
sizunicu nemoj mi destabilizirat trziste!
01.01.2007 | 21:38
Smislijo i reklamni slogan.

\"Nemoj te tipkati u mraku,za novu godinu poklonite si lampu\"
01.01.2007 | 21:51
Stari moj, ja sam mislio da udružimo snage i proširimo ponudu - pod sloganom:
Lampa za staro i mlado - prosvijetlit ćemo vas

Dovlačimo ih iz USA po 1.5 - 2 k i dilamo ovdje po 12 k. Kao sto se vidi iz gore navedenog više nego konkurentna cijena.
apple.hr nam neće biti ni do koljena
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa