Naredbe u terminalu (problem?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Naredbe u terminalu (problem?)

14.07.2015 | 20:47
Pozdrav svima,

novi sam tu, tek sam kupio prvi put mac, išao sam podesiti pozive da se mogu javljati na macu, a kako nisam bio logiran u facetime, mislio sam da je problem u softweru, te sam tražio malo po netu i naišao na ovo:

www.boio.ro/solve-the-iphone-call-failed...ue-on-os-x-yosemite/

Znači u terminal sam kopirao redom ove naredbe (sa tog linka):

sudo sysctl kern.ipc.maxsockbuf=8388608

sudo sysctl net.inet.tcp.sendspace=131072

sudo sysctl net.inet.tcp.recvspace=131072

sudo mv /etc/sysctl.conf ~/Desktop/sysctl.conf.old

Moje pitanje glasi jeli ovo utječe išta loše na sam rad računala i OS-a?

Hvala, lijep pozdrav
14.07.2015 | 21:13
Ovu zadnju komandu si vjerojatno utipkao prvu, a ne zadnju, zar ne? Ako je tako, onda na desktopu imaš datoteku sysctl.conf.old koja sadrži sve što je bilo zapisano prije promjena.
14.07.2015 | 21:27
Kako mozes koristiti terminal, a nemas pojma sto ce se desiti?
Ja u terminalu kiristim samo "ls". LOL
14.07.2015 | 21:45
Utipkao sam točno redom kako ide.
Znam da sam naivno išao ubacivati, ali nekako sam vjerovao da bi moglo riješiti moj " problem ".
Na ekranu mi se ne nalazi nikakav file, ni u finderu.
Nadam se samo da neće loše utjecati na rad.

Može li se updejtanjem OS-a poništiti sve to?
15.07.2015 | 07:20
imam ja pitanje. Da li ti je ovo riješilo problem ili problem i dalje postoji + nešto ti se loše dogodilo (ili misliš da će se dogoditi)?

Koji ti u biti problem imaš, točno?
15.07.2015 | 07:26
kreirao si sysctl.conf i na kraju napravio move na desktop... dakle one 3 linije koje si utipkao u terminal, kao da i nisi
inicijalno sysctl.conf mislim da ne postoji, osim ako se ručno ne kreira... vjerojatno vuče neki .default s nekog mjesta... pogledao sam upravo na 3 mac-a... na jednom pokrenuo find
u biti te 3 linije ne mogu štetit, ali sumnjam da rješavaju problem
15.07.2015 | 09:04
Samo me zanimalo jeli mi može štetit te linije koje sam unio. Problem nije zapravo ni postojao. Trebao sam se samo logirati u facetime da mi rade pozivi, a ja kako nisam bio logiran i nisam primao pozive mislio sam kako je riječ o nečemu drugom te sam tako tražio po internetu moguća rješenja i naišao na taj članak gdje sam kopirao te linije.

Sve u svemu, drago mi je da ne šteti i ubuduće neću svašta u terminal bez da prvo vas pitam
15.07.2015 | 15:34
Ono "sudo" naprijed je dosta opasno koristiti jer možeš orati po sistemu i to gadno.
Naravno, sve ovisi o onome što si iza napisao.
JA "sudo" gledam kao ovo s7d2.scene7.com/is/image/Caterpillar/C241449?$cc-g$
Jedno je za sistem, a drugo za beton. LOL
15.07.2015 | 17:15
Kako se mogu poništiti operacije?
15.07.2015 | 18:15
mavericks kaže:

Ponistio si ih zadnjom naredbom
15.07.2015 | 18:18
havdic kaže:
mavericks kaže:

Ponistio si ih zadnjom naredbom

Super, imao sam više sreće nego pameti Više nema korištenja terminala bez iskusnih ljudi

Hvala svima na pomoći (y)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 6 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

marioart, miomika, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (619)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO