Slovo po slovo... switch
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slovo po slovo... switch

17.02.2006 | 02:31
Hello ma(c)heri... molim savjet - pretty please...

Malo odgođeno, ali imam dobre izglede nabaviti si ove godine (barem) jednog Mactela. U medjuvremenu, rekoh, let's 'try b4 you buy'. Vezano uz to, zanimaju me 2-3 stvari:

1) kako doci do najnovije varijante OSXa koju bih mogla instalirati na PC* i sto treba podesiti da bi i funkcioniralo?

2) kako bi funkcionirao Mac OSX kupljen u trgovini, a instaliran na PC (neki frendovi bi si mozda instalirali na komp na poslu, pa da ne bude...)? Vezano uz ovu pricu, postoji i razmisljanje da se na jednu particiju instalira Linux, a na drugu MacOSX. Tu bi moglo biti jos pitanja, ali za ovaj put neka ostane na ovom.

3) kako u svrhe suzivota Windowsa i Maca (za PC* iz pitanja br. 1) iskoristiti raspolozivi (novi, svjezi, jos neotvoreni ) eksterni 160GB IDE HDD i postojeci laptop?
[li] za eksterni HDD: Razmisljala sam da eksterni podijelim na particije, tako da bude instaliran Win & Mac, ili Linux & Mac. (Za opciju s Linuxom racunala sam da bih za Windows programe mogla koristiti VMWare ili sl. - i poslovno i privatno moram ostati 'u stosu' s Windowsima i inima.) Obzirom da imam i jedan ca 8,4 GB HDD od ex-kucnog kompa, mozda bi se i to moglo iskoristiti.

Koji je najbolji redoslijed instalacije, obzirom na razlicite datotecne sustave, i mogu li raditi boot s takvog (i uopce nekog) externog HDDa? (Znam da se u CMOSu bira redoslijed bootanja - pa ako moze s CDa ili FDDa, mozda bi moglo i s nekog drugog drivea.)

• za laptop: pitam se sto je pametnije
    i. ostaviti windowse (mogu umjesto njih staviti i linux), pa za Mac bootati s nekog drugog uređaja, CDa itd.
    ii. premjestiti sustav tako da mi je Mac na laptopu, a
    iii. napraviti dual boot
    iv. ???

• *Btw, u slucajevima 1) i 3) radi se o HP nx7000 s (malo je reci) prepunjenih 40 GB, 1.5 GHz Centrino, 512 RAM, ATi Radeon 9200 64 MB, a cilj je u neko relativno skoro vrijeme staviti isti na klupu za rezerve i kao kapetana postaviti neki MacBook (nasljednika iBooka ili PowerBooka). (Za kod kuce bih poslije vjerojatno uzela iMac, sto zbog umjetnicko-strucnog dojma, sto zbog ekipe kojima bi to mogla biti najbolja sansa da se rijese knedle u grlu i unaprijede svoje informaticke vjestine.)

Muchos gracias!!!
    17.02.2006 | 02:48
    Inace, i da mogu, ne bih sad odmah uzela novi Mac-Intel - prvi macici su prvi macici (dosta me vitla i ovaj HP sto ga sad imam), i ne zelim da mi nesto pokvari dozivljaj novog Maca. Neka se i Apple sw i hw prvo jos koji mjesec malo sabere s Intelima...
    17.02.2006 | 09:14
    Auh, mnogo toga na jednom mjestu

Prvo, trk na win2osx.net/forum/ i www.osx86project.org.
    Onda na maxxuss.hotbox.ru.

Onda se javiti

Pozdrav
    17.02.2006 | 10:47
    Neke slicne sam vec i nasla, ali ne znas kome vjerovati i koliko. Svakako cu posjetiti te koje si preporucio, thanks very much. Naravno, ne sada (odoh u horizontalu), but first thing in the morning (as if it already wasn't ;D)

Talk to you later
    09.03.2006 | 02:47
    Ne znam da li si dobio poruku via private... (status report re HDD i OSX)
    13.03.2006 | 08:29
    Ima li netko OSX 10.4.3 (ili upgradeano na 10.4.4 kao native), ili noviji, da pouzdano funkcionira za Intel na DVD-u?
    Thx
    Moderatori: Bertone
    • Stranica:
    • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 36 minuta
    • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
    • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
    • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
    • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
    • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
    • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
    • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
    • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
    • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
    • Yonkis: Novi AirTag: [link]
    • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
    • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
    • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
    • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
    • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
    • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
    • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
    • VanjusOS: pa ti vratim
    • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
    • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
    • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
    • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
    • Yonkis: :(
    • smayoo: [link]
    • smayoo: RIP Scott Adams :(
    • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
    • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
    • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
    • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
    • ZeljkoB: Spigen - [link]
    • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
    • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
    • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
    • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
    • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
    • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
    • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
    • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
    • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
    • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
    • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
    • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
    • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
    • Yonkis: [link]
    • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
    • stefanjos: SRETNA NOVA!
    • drlovric: [link]
    • signout: Sretna Nova!
    • zoranowsky: Sretna Nova!
    • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi