Slovo po slovo... switch
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slovo po slovo... switch

17.02.2006 | 02:31
Hello ma(c)heri... molim savjet - pretty please...

Malo odgođeno, ali imam dobre izglede nabaviti si ove godine (barem) jednog Mactela. U medjuvremenu, rekoh, let's 'try b4 you buy'. Vezano uz to, zanimaju me 2-3 stvari:

1) kako doci do najnovije varijante OSXa koju bih mogla instalirati na PC* i sto treba podesiti da bi i funkcioniralo?

2) kako bi funkcionirao Mac OSX kupljen u trgovini, a instaliran na PC (neki frendovi bi si mozda instalirali na komp na poslu, pa da ne bude...)? Vezano uz ovu pricu, postoji i razmisljanje da se na jednu particiju instalira Linux, a na drugu MacOSX. Tu bi moglo biti jos pitanja, ali za ovaj put neka ostane na ovom.

3) kako u svrhe suzivota Windowsa i Maca (za PC* iz pitanja br. 1) iskoristiti raspolozivi (novi, svjezi, jos neotvoreni ) eksterni 160GB IDE HDD i postojeci laptop?
[li] za eksterni HDD: Razmisljala sam da eksterni podijelim na particije, tako da bude instaliran Win & Mac, ili Linux & Mac. (Za opciju s Linuxom racunala sam da bih za Windows programe mogla koristiti VMWare ili sl. - i poslovno i privatno moram ostati 'u stosu' s Windowsima i inima.) Obzirom da imam i jedan ca 8,4 GB HDD od ex-kucnog kompa, mozda bi se i to moglo iskoristiti.

Koji je najbolji redoslijed instalacije, obzirom na razlicite datotecne sustave, i mogu li raditi boot s takvog (i uopce nekog) externog HDDa? (Znam da se u CMOSu bira redoslijed bootanja - pa ako moze s CDa ili FDDa, mozda bi moglo i s nekog drugog drivea.)

• za laptop: pitam se sto je pametnije
    i. ostaviti windowse (mogu umjesto njih staviti i linux), pa za Mac bootati s nekog drugog uređaja, CDa itd.
    ii. premjestiti sustav tako da mi je Mac na laptopu, a
    iii. napraviti dual boot
    iv. ???

• *Btw, u slucajevima 1) i 3) radi se o HP nx7000 s (malo je reci) prepunjenih 40 GB, 1.5 GHz Centrino, 512 RAM, ATi Radeon 9200 64 MB, a cilj je u neko relativno skoro vrijeme staviti isti na klupu za rezerve i kao kapetana postaviti neki MacBook (nasljednika iBooka ili PowerBooka). (Za kod kuce bih poslije vjerojatno uzela iMac, sto zbog umjetnicko-strucnog dojma, sto zbog ekipe kojima bi to mogla biti najbolja sansa da se rijese knedle u grlu i unaprijede svoje informaticke vjestine.)

Muchos gracias!!!
    17.02.2006 | 02:48
    Inace, i da mogu, ne bih sad odmah uzela novi Mac-Intel - prvi macici su prvi macici (dosta me vitla i ovaj HP sto ga sad imam), i ne zelim da mi nesto pokvari dozivljaj novog Maca. Neka se i Apple sw i hw prvo jos koji mjesec malo sabere s Intelima...
    17.02.2006 | 09:14
    Auh, mnogo toga na jednom mjestu

Prvo, trk na win2osx.net/forum/ i www.osx86project.org.
    Onda na maxxuss.hotbox.ru.

Onda se javiti

Pozdrav
    17.02.2006 | 10:47
    Neke slicne sam vec i nasla, ali ne znas kome vjerovati i koliko. Svakako cu posjetiti te koje si preporucio, thanks very much. Naravno, ne sada (odoh u horizontalu), but first thing in the morning (as if it already wasn't ;D)

Talk to you later
    09.03.2006 | 02:47
    Ne znam da li si dobio poruku via private... (status report re HDD i OSX)
    13.03.2006 | 08:29
    Ima li netko OSX 10.4.3 (ili upgradeano na 10.4.4 kao native), ili noviji, da pouzdano funkcionira za Intel na DVD-u?
    Thx
    Moderatori: Bertone
    • Stranica:
    • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
    • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
    • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
    • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
    • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
    • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
    • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
    • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
    • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
    • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
    • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
    • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
    • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
    • Borisone: [link]
    • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
    • Yonkis: A što se predstavlja?
    • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
    • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
    • stefanjos: ?
    • Yonkis: [link] tužno
    • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
    • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
    • hal9000: @yonkis • Navodno je.
    • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
    • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
    • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
    • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
    • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
    • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
    • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
    • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
    • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
    • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
    • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
    • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
    • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
    • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
    • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
    • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
    • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
    • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
    • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
    • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
    • Yonkis: Što je kriterij?
    • jura22: “kriterija”
    • smayoo: Što je krizerij?
    • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
    • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
    • smayoo: Leleee... :)
    • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
    • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, jura22, Riba, robee, zorsim, Anonimci (1106)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO