POOOOOOMOĆ!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

POOOOOOMOĆ!

• mmariom
  • Posjetitelj
23.12.2005 | 23:41
Ljudi trebam malu pomoć. Nikad nisam prije radio na Macu.
Imam par pitanja?
Gdje da nadjem ili ima li tko serial za office 2004?
Kako da sprzim cd?!
I kako da neki skinuti fajl pretvorim u .nth file?!

Vidite, stvarno nista ne znam. Unaprijed zahvalan osobi koja mi se smilije!

BTW. Kako korisitm serial seeker?!
  • Breed
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 08:06
SN - www.serialz.to/serialbox.html
CD pržiš iz sistema tako da otvoriš mountani CD koji se pojavio na desktopu i u njega bacaš fajlove.
CD kopiraš tako da odeš u DiskUtility i tamo kreiraš novi image od CDa koji želiš kopirati. Onda pržiš.
To sve u slučaju da nemaš Toast.

Jedan free program za prženje - www.projectomega.org/subcat.php?lg=en&am...products_firestarter

Kako misliš to sa korištenjem serialseekera ??? Pa pokreneš ga i s lijeve strane su ti imena programa, a s desne SN-ovi ...
24.12.2005 | 10:09
Za prženje koristi ovo ako nemaš toast
www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/20090

U serialboxu imaš broj.
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 11:49
ne znam nista koristit...popizdit cu. daj mi recite neku dobru knjigu za pocetnike!
24.12.2005 | 12:14
Google ?
24.12.2005 | 19:50
mmario pogledaj si privatne poruke
24.12.2005 | 20:05
Ako si skroz nov. Kad izlaziš iz programa nemoj ić na crveni iksić nego stisni onu tipkicu sa jabukom i q.
Za šaltanje kroz programe stisneš opet onu tipkicu sa jabukom i tab. Skini si s neta stuiffit expander. To ti je ko win rar ili win zip za mac os. Ako nemaš mighty mous ili bilo koji dvoklikni miš onda ti je desni klik ctrl i klik. Kako spržiti cd-e. Ako imaš max adsl preoručam ti da si skineš toast titanium. Ako ne uspiješ nać serial ja ti ga opet pošaljem.
Šta još??? Mislim da će ti puno koristiti f9,f10,f11 i ak imaš tiger f12. Ako si fakat skroz nov bilo koji program koji tražiš za mac. Napišeš program for mac osx.
Nadam se da sam pomogao.
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:17
thx, svima.
Krugoval pomogao si mi. Nesto sam i sam skzio...moram priznati da mac i win nemaju veze s vezom. Krugoval citaj privatne. Skinuo sam toast...i shvatio osnovne funkcije.
Kako da konvertiram ...recimo aac u mp3 ili slicno?
kako da otvorim safari i onda paralelno jos jednu stranicu u safariu?
kako da si stavim homepage?
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:28
sta da napravim kad mi se neki program zablokira?
  • mmariom
  • Posjetitelj
24.12.2005 | 22:57
kako da downloadam neki film s neta na desktop ili određeni folder?
24.12.2005 | 23:42
u safariju imas preferences i tamo si podesi homepage i tabs. ako se program zablokira odi na force quit (alt+control+esc) i odaberes taj program koji se zablokirao i force quit.
25.12.2005 | 00:57
Što se convertiranja tiče to sve radiš u itunesu. Recimo klikneš dva puta na aac file i u itunesu ti ga otvori. Desni klik na tu pjesmu i convert to mp3. E da. Da ti konvertira u mp3 moraš u itunesima uć u postavke i tamo odabrat da ti konvertira u mp3 i izabereš kvalitetu. U safariu odeš preferences i tamo izabereš enable tab browsing.(to ti je za otvaranje više stranica). Za skidanje koristi acquisition. To ti je p2p program za mac. One će te tražit da se registriraš al nemoj... Kod blokiranja programa upotrijebi jabuku tab da uđeš u finder. Znaći da se makneš iz programa koji ti je zbloksan. U finderu stisni na jabučicu i force quit. E sad pošto si početnik nemoj to krivo shvatit al finder ti je ono sa likom kaj se smiješi.
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 19:02
Prebacio sam neke slike s cda na desktop. I sad kad otvorim i photo i import to library kaze da ne moze prabaciti slike, a slike su u .jpg formatu. Zasto?
I kako recimo da slike koje sam s fotica importao u i photo prebacim u poseban folder na desktopu?!
Jos me malo muce instalacije i skidanja programa?!
nisam siguran da ispravno instaliram programe. Help!
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 19:17
Neki dobar program za uređivanje slika? Primjer....skinem neku slicicu i želim joj povećat rezoluciju da mi paše za ekran mobitela?! E da, koristi neko nokia collector?!
25.12.2005 | 22:58
mmariom je napisao:
Neki dobar program za uređivanje slika? Primjer....skinem neku slicicu i želim joj povećat rezoluciju da mi paše za ekran mobitela?! E da, koristi neko nokia collector?!

Preporucujem GraphicConverter (www.lemkesoft.com/en/index.htm)

I kako recimo da slike koje sam s fotica importao u i photo prebacim u poseban folder na desktopu?!

Selektiraj slike koje zelis i koristi Export opciju u iPhotou

Jos me malo muce instalacije i skidanja programa?!
nisam siguran da ispravno instaliram programe. Help!

Sto te tocno muci? U nacelu aplikaciju iskopiras gdje zelis, to je \"instalacija\", skidanje je odvlacenje iste u smece.
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 23:46
Hvala riba, e gle ovo sad...skinuo sam filmic u .avi formatu, no Quick ga ne pokrece. Odnosno nema slike, ide samo minutaža?!
  • mmariom
  • Posjetitelj
25.12.2005 | 23:59
Neka mi netko objasni te verzije softwarea. Ja imam Mac os x verziju 10.4.2
i sad kad skidam neku aplikaciju kaze mi da je za classic ili 9, 8...tako nesto, nije mi nista jasno.
  • mmariom
  • Posjetitelj
26.12.2005 | 00:33
neki dobar program za gledanje skinutih filmica osim QT?
26.12.2005 | 01:00
Pokusaj staviti vise pitanja u isti post. Ovaj thread bi trebao ici u Switch forum u stvari.

Ovako, dosta tvojih pitanja je vec odgovoreno ovdje u forumu, no da vidimo...

Za gledanje filmova ti preporucujem ili Mplayer2 ili videolan client (VLC). Oboje ces naci na www.versiontracker.com koji je i inace odlican izvor za traznje softvera koji ti treba. Quicktime se ne snalazi bas najbolje sa raznim third-party codecima, iako je ovdje netko ostavio upute kako se i to moze rijesiti. Meni je uvijek bilo jednostavnije koristiti mplayer. Za neke WMV filmove ces pak morati koristiti Microsoftov Media Player.
Aplikacije koje kaze da je za Classic najbolje zaboravi, to je stari sistem koji se koristio prije nego sto je OS X stupio na scenu. OS X je mogao pokretati takve programe pod nekom vrstom \"emulacije\" ali nisam siguran da je i to moguce u zadnjim verzijama. Najbolje je naci ekvivalentne aplikacije koje su pisane za OS X.
26.12.2005 | 01:12
E riba zaboravio si reći... Za gledanje avi filmića u quicktimeu snjimi si divx for mac. id na www.divx.com
26.12.2005 | 01:55
A sto ako avi film ne koristi divx enkoding?
26.12.2005 | 02:48
onda je u banani.... šalim se onda stupa drugi player na snagu...
  • mmariom
  • Posjetitelj
28.12.2005 | 00:11
Neki dobar program kojime mogu rezati djelove pjesama, nesto kao Nero?
  • mmariom
  • Posjetitelj
08.01.2006 | 21:27
Kako da promjenim temu? Sklnuo sam neke teme al ne znam kako da ih postavim?
  • mmariom
  • Posjetitelj
08.01.2006 | 21:28
e da, i kako da mjenjam ikone ?
08.01.2006 | 23:25
Teme? Nemoj mijenjati teme. To nije podrzano od strane sistema vec se radi preko raznih utilityja koji mijenjaju resourceve sistema i to je izazivanje problema. Naci ces ih nekoliko na versiontrackeru.
Ikone mijenjas tako da napravis \"Get Info\" na file i u prozoru koji se tvori pasteas novi bitmapu umjesto ikone.
22.01.2006 | 15:42
OK, kad već nudite pomoooooć, a meni je svakako treba...
Kupila sam iBook u petak, došla doma i odmah htjela počet pisat u Office-u, čija bi se test verzija trebala bit na kompu. A kad ono... it's expired. Grrrrrr. Znam ja da to traje sam 30 dana, ali na tih 30 dana sam računala, kakti da dobijem dovoljno vremena da nabavim pravi office. I ništa, ja na limewire, skinem onih 600 mb, skuzim di je serial no., hoću ga pokrenut, instalirat ili bilo što s njim napravit. Naravno, neće. NEĆE!!!! NEĆE!!! Zašto neće?! Eh da, to mi je naravno prvi mac u životu. I nije mi baš neki početak:) A baš mi je lijep. I super mi je kad ona teta u dictionary čita riječi naglas:) male radosti..
22.01.2006 | 16:07
Koji dio nece - instalacija? Probaj pobrisat Office demo najprije.
Uostalom, office je los, ako ti treba za pisanje, Pages (iWork) ili Neooffice ili pak dobri stari TextEdit
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, dperec, IgorD, m@xym, Riba, robee, Anonimci (626)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO