Pretpostavljam da dileme nema...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pretpostavljam da dileme nema...

• Zeba
  • Posjetitelj
22.10.2005 | 17:50
Namjeravam kupiti prijenosnik i nemam vremena cekati nove inkarnacije bazirane na Intelu. Nedavno sam imao prilike malo prckati po starijoj verziji 15\" PowerBooka i bio sam ugodno iznenadjen ugodnoscu i jednostavnoscu rada. S ThinkPadom, za koji sam cuo da je prilicno zilav, nemam iskustva. Komp mi treba za rad, slusanje glazbe, gledanje filmova i da zaigram pokoju igru (tim redom). Nemam ga nemjeru tako skoro mijenjat pa mi je donekle bitno da software za njega u nadolazecim godinama (3-5) ima podrsku (upgrade i nove verzije) te da mi se u tom razdoblju ne raspadne.

Sada sam u prilici relativno jeftino (citaj 11750 kn) nabaviti noviju verziju 15\" PB-a slijedecih karakteristika:

• SuperDrive Dual Layer: DVD+RW
Single Layer: DVD+/-RW und CD-RW
• 512MB PC2-4200 DDR2 - 1 SO-DIMM
• Backlit Keyboard/Mac OS
• AirPort Extreme Card & Bluetooth
• 100GB Ultra ATA drive
• 5400 rpm
• ATI Mobility Radeon 9700 w/ 128MB DDR memory
• 3 year Warranty
• hrpa dodatnog softwarea

ili ThinkPad 43p (za 11300 kuna) koji izgleda otprilike ovako:

• M750 1.86GHz / 1GB / 80GB(5400) / 14.1\" SXGA / DVD-RW
• ATI MOBILITY FIRE GL V3200 - PCI Express x16 128 MB
• 9 Cell Lithium Ion (228 Min.)
• Modem, 802.11 a/b/g, Ethernet 1000 MB/100 MB/10 MB,
Bluetooth, VGA, S-Video, USB-2 (2x), IrDA, Parallel, LAN RJ-45, Modem
RJ-11, PCMCIA, Microfoneingang, Lautsprecherausgang, Mechan.
Sicherung, Docking
• Windows XP Pro DE(CH)/US/FR(CH) + hrpa dodatnog
softwarea

Pretpostavljam da dileme nema, ali svejedno sam jos pomalo nesiguran. Sta bi vi ucinili na mom mjestu?
22.10.2005 | 19:06
nema dileme. dapace, po toj cijeni kupi dva powerbooka i jedan prodaj nekome za, recimo, 15000. pa te tvoj dodje 9 milja onda...
  • EuCryL
  • Posjetitelj
22.10.2005 | 19:46
Stvarno odlična cijena.. ako se odlučiš za Thikpada, vrlo rado bi ja uletio za Powerbooka da ne propadne jadan.. Ovo skroz ozbiljno mislim jer sam trenutno u kupovini polovnjaka, ali cijena mi nije ni približno tvoja..

:o)

U svakom slučaju, toplo preporučujem PB
23.10.2005 | 00:44
Bljuje mi se na taj ThinkPad.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
23.10.2005 | 03:18
ajde Davore, nećemo tako.. trabao si samo reći:\"Kupi radije Thinkpad\" pa da si tatica kupi PB jeftilena..

Zeba: kupi PB.. nema dileme..
23.10.2005 | 13:13
Moze jedan i za mene?
23.10.2005 | 14:01
Nisam jos sasvim siguran, ali mislim da odjednom mogu kupiti 'samo' dva PB-a. Na vasu zalost (i moju donekle) mogu si priustiti samo jednog. Dilanje jeftinim PB-ima morat ce pricekat neka druga vremena.
10.11.2005 | 10:02
KUPUJ PB i ne osvrci se
Run, run
02.12.2005 | 17:33
Evo, kupio sam ga. Trebalo mu je 15 dana da dodje iz Singapura u Zurich (+ nekih 5 dana da lova sjedne na racun). Zasada sam odusevljen. Ekran nema nikakvih horizontalnih linija i baterija radi. Jedino me ubija sto svaki puta kad ga ukljucim u struju, sjevaju iskre. To sam vidio na drugim PB-ima pa pretpostavljam da je 'normalno'.

S obzirom da mi je ovo prvi Mac u zivotu, jos se uvijek snalazim. U potrazi sam za programima i nekim igrama, jer u mojoj okolici ima svega jedna osoba kojoj se mogu obratiti (profesor - a njih nije uputno mnogo gnjaviti). Zato, ako ima dobrih dusa na jabucnjaku...javite se.
02.12.2005 | 17:49
Zeba je napisao:
Jedino me ubija sto svaki puta kad ga ukljucim u struju, sjevaju iskre. To sam vidio na drugim PB-ima pa pretpostavljam da je 'normalno'.

Čestitam, siguran sam da ćeš biti zadovoljan.
Što se pucanja iskri tiče kod priključivanja kabela na vanjsko napajanje mogu ti potvrditi da se to i kod mene događa tako da je sigurno \"normalno\"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa