zauzeti prostor na disku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zauzeti prostor na disku

31.01.2013 | 00:04
Živjeli!

Od proslog petka sam nakon 15 i vise godina Windowsiranja postao ponosni vlasnik MBP-a i od onda se bavim vise ili manje uspjesno prebacivanjem podataka sa Win7.

Zbog nekih softwarea moram imati i paralelno instalirane Win7 pa sam to odlucio obaviti preko Parallelsa8. Nakon jedno tri neuspjela pokusaja migriranja preko mreze (trebali trajat jedno 25 sati, naravno da je win pao u sleep i nakon sto je sve posikljucivano u postavkama...) pa sam na kraju to obavio preko parallels USB kabela. Podataka je bilo oko 200 GB.

I danas konacno uspjelo, ali guess what , ta emulacija ne radi iz nekog razloga. Na kraju sam odlucio da mi je jednostavnije dignut paralelse sa friskom kopijom WIn7 i instalirati sav software ponvo. I tako obrisem tu prvu VM i napravim drugu velicine nekih 8 GB

Problem na koji sam naletio je da mi je nakon brisanja ostao zauzet prostor na disku od tih prvotnih 200 gb migracije, ali ne postoji ni jedan file niti skupina fileova koje ne mogu koji imaju ukupno tu velicinu. Ima netko savjet sto uciniti, postoje li eventualno neki hidden fileovi do kojih nisam dosao ili nesto trece?

Ukoliko ovo postoji vec negdje na forumu se unaprijed ispricavam ali nisam uspio pronaci nista slicno....

Hvala unaprijed

P.S. Uprvio skuzio da sam postao i u krivi dio foruma. Ispricavam se
31.01.2013 | 00:14
Dobro nam dosao i cestitam na MBP,ali kao i na win forumima i ovdje postoje pravila pisanja tako da te molim da obratis paznju gdje postavljas pitanja iz vise razloga.Prije ces dobiti odgovor a forum cinimo urednijim i preglednijim.
31.01.2013 | 00:17
Prekasno skuzio da je postano ovdje, a editirati se neda. Bio bih Adminu zahvalan ako moze prebaciti u adekvatniji dio foruma. TNX.
  • mileni
  • Posjetitelj
31.01.2013 | 00:23
Prebacit ce netko, a evo da ti pokusam odgovoriti.

Jesi izbrisao virtualnu masinu prije instaliranja nove? (znam, glupo pitanje, no moram pitati).
Ako jesi, dal si osigurao da nije otislo u trash sve? Oprobaj ocistiti trash za svaki slucaj.

Nisam siguran gdje parallels drzi pvm fajlove, izbrisao sam isti nedavno a ne mogu se sjetiti. Provjeri u postavkama, pa pronadji sve fajlove od prvotne migracije i onda ih pobrisi. Nisi izgubio prostor, to je sigurno. Samo si zeznuo negdje u koracima brisanja prvotne instalacije/migracije
31.01.2013 | 00:24
Pokreni disk utility (Applications, pa Utilities,...) pa pogledaj disk. Vjerojatno je Parallels napravio posebnu particiju za Windowse. Provjeri da li jest, napravi screenshot (cmd+shift+4 pa označi mišem) pa postaj ovamo da vidimo što kaže i kako izgleda.

Ako nije, onda je ostavio negdje u nekom Parallels folderu image diska fiksne veličine i taj image treba obrisati. Tu ti može pomoći netko tko još koristi Parallels jer ja ne znam gdje bi to moglo biti. Alternativno, skini OmniDiskSweeper pa će ti on pokazati (jer će file od 200 GB sigurno isplivati na vrh).
31.01.2013 | 00:58
Hvala svima na odgovorima. sa Omni Disksweeperom sam shvatio sto je. Ostao ukljucen mobile backup u kojeg je strpalo sve potrebno i nepotrebno od proteklih nekoliko dana instaliranja. Ukinuo to i oslobodilo se 300 i vise Gb..

Hvala jos jednom smayoo
31.01.2013 | 09:19
Parallels po osnovnoj postavci diskove virtualnih mašina postavlja na slijedeće lokacije:

~/Users/Shared/Parallels
ili
~/Users/(korisnik)/Documents/Parallels

a ovisno o tome da li se odabere dijeljenje sa drugim korisnicima ili ne. Ostali dijelovi mogu se naći na slijedećim lokacijama:

~/Library/Parallels
~/Users/(korisnik)/Library/Parallels

gdje se nalaze alati, skinute nadogradnje i ostalo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dperec, Ender, jura22, Riba, robee, zorsim, Anonimci (1034)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO