iWeb simpatican, nema sta :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb simpatican, nema sta :)

01.04.2010 | 22:51
Ovaj program mi se veoma dopao na prvi pogled.
Iako je jednostavniji od mazanja dzema na kruh, ja nigdje ne vidjeh opcije da sacuvam kao html, kao ni opciju da mu vidim source. Zanima me ima li on takvo sto, moze li se uradak otvoriti u dreamweaveru ili bilo kojem drugom editoru, ili trebam skidati pajser s neta da na silu vidim sto se krije ispod? Dakle, da ne bunim pitanjem koristim web build programe dugo, ali ovaj software-cic mi se jako dopao, i ne mogu a da se ne oduprem ideji da bi mogao biti veoma koristan. Takodjer me zanima, ako je imalo profesionalan, da li se mogu ugradjivati drugi widgeti, ili praviti pa implementirati? Kako radi s ajaxom ili javascriprom???

Prilozi:
01.04.2010 | 23:00
Bio bi malo neupotrebljiv za kreiranje web stranica kad se ne bi moglo spremiti kao HTML, zar ne?

Moja draga ga koristi više od mene, no mislim da se snimanje u HTML zove "Publish site" (pod File) pa onda biraš publish to server ili publish to folder. Ili tako nekako.

Kad uđeš još malo dublje, vidjet ćeš da je to zapravo vrlo rudimentaran alat jer je namijenjen za rad na jednom jedinom siteu (potraži topic ovdje u kojem joskocurkovic objašnjava koje kemije treba raditi da možeš raditi s više nezavisnih siteova). Javascript i tako to - mislim da nije moguće. Ali nisam tu baš doma pa nešto možda ne znam.
01.04.2010 | 23:11
Kao i inace, hvala ti smayoo na pomoci
Nisam bas stigao cackati nesto pretjerano, jer ma koliko imao zelju i volju da prostudiram ovaj svoj mac (danas 6-ti dan kako ga imam), i ma koliko mi se on svakim danom sve vise svidjao, ja sam naime u sezoni 24-casovnih radnih obaveza pa ovo sto uskocim u jabucnjak, to je sve na blic
Moram se pohvaliti da sam u ovih 6 dana uspjeo odraditi 2 preloma na gore naznacenom mac-u Za quarkxpress, kome sam eto ostao vijeran, imam osjecaj kao da je stvoren za ovo racunalo ... O photoshopu necu nista pricati, samo cu reci da se sa fotografijama u veliiiikoj rezoluciji igra, kao macka s misom

Jos jednom sve pohvale stvoritelju ovog racunala!
P.S. Ima'l ko njegovu fotografiju, da je okacim pored Titove?
01.04.2010 | 23:18
I da! smayoo, pitao sam za save/gdje/kako i sto? jer mi je na "Publish site" pokusao utrapiti nekakvi "Mobile me", cini mi se za 60 dana free, ili tako nesto??? Je li ovo demo verzija ili shareware, ili ga mogu neometano rabiti po vlastitom nahodjenju???
01.04.2010 | 23:47
iWeb može raditi sa više stranica istovremeno na jednom računalu a za to ti treba Multisite for iWeb, a za editiranje code koristiš recimo Komodo.
Stranice možeš spremati ili na računalo ili na server ili na Mobile me adresu ako je imaš. Ja osobno za spremanje na server koristim Cyberduck jer mi je zgodniji. iWeb može implementirati Widget iz iLife aplikacija ali i Google, RSS ili HTML code
01.04.2010 | 23:59
OK, znaci moram se signati na mobile me, ako hocu da mi da opcije save ovako ili onako
02.04.2010 | 00:32
ne trebas...mozes publishati u željeni folder i onda pregledavati preko safarija......
02.04.2010 | 01:35
Evo, ovako:

slika.jpg
02.04.2010 | 04:59
Hmmm...

Sve je to OK, ali moj izbornik je za nijansu cudniji???

Screen.png

I da ne zaboravim! Kada kliknem na Publish... onda me posalje na apple-ov site i trazi mi apple ID??? Vjerojatno sam nesto propustio? Mozda treba prijaviti os-x??? Kao win korisnik, bez obzira sto mi je alat manje - vise bio legalan, nisam imao preveliku naviku da registriram... Nego, recite gdje bi trebao potraziti taj ID? Koliko mi se u ove jutarnje sate cini da su u kutiji bile nekakve knjizice, dvd-ovi, apple naljepnice i stiropor. Odakle da pocnem, ujutro naravno (zena i djeca spavaju)
Prilozi:
02.04.2010 | 08:08
Nije, ali tražiš na pogrešnom mjestu.
Kada si napravio novi web i eventualno poddomene, selektiraj taj web u gornjem ljevom kutu i onda padajućim izbornikom izaberi lokaciju za spremanje. Normalno popuni polja koja ti se nude i sve će biti ok.
Mislim da Smajo koristi iLife 08, automatski i iWeb je stariji, pa je zato i njegova slika malo drugačija od tvoje.
Bitno je da popuniš ovaj dio:
Picture_2-b07ea2190f8c88df5ce3f0314fc3c04f.png
02.04.2010 | 10:39
Da, kod mene je iLife '08 koji je došao s Leopardom, koji je došao s MBP.

iLife mi je jedan, za moje potrebe i navike, umjereno do pretežno neupotrebljiv softverski paket pa nisam vidio baš nijedan razlog zašto bi kupovao '09 verziju. Moja draga koristi iPhoto i iWeb i zadovoljna je s '08 (vidjela je '09 i nije je se ništa dojmilo). Pa eto...
02.04.2010 | 11:21
Hvala vam svima. Ma sve je ok, ali sta ocekivati za jedan tjedan
Zavukle se win navike duboko.... pa ih tesko iskorijeniti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Riba, smayoo, tgrebena@gmail.com, Anonimci (1156)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO