Pages '09 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pages '09 problem

16.03.2010 | 12:23
Postavio sam isto pitanje i na mackorisniku i na apple discussions i kako nema neke pomoći a trebao bih to riješiti u dogledno vrijeme ponavljam i ovdje:

Supruga je napravila novi pages dokument sa samo dvije stranice i velik otprilike 1,3 MB. Nakon snimanja i zatvaranja Pagesa više nikako ne mogu otvoriti ovu datoteku. Odnosno mogu je samo pregledati u Quickview, ali kad pokušam otvoriti u Pagesu javi mi samo grešku "The document ... couldn't be opened."

Probao sam sve savjete koje sam našao na apple discussions ali bez uspjeha. Jedino rješenje koje mi pada na pamet je da napravim screen capture kada otvorim taj dokument u Quickview i onda to lijepo prepišem iznova, međutim to je toliko debilno rješenje da se nadam da neću tome morati pribjegavati. Za samo ove dvije stranice to bi još bilo i prihvatljivo rješenje ako izuzmemo ovaj zaglupljujući faktor, međutim smrznem se kada pomislim šta bi se dogodilo da mi se to desi ne nekim moji drugim službenim fajlovima koji imaju preko sto stranica.

Ima li tko kakvu ideju da mi pomogne ili možda neki savjet kako ili s čim drugim da probam riještiti ovaj problem?
16.03.2010 | 12:33
Prije svega - kakvi su permissioni na dokumentu?
16.03.2010 | 13:14
Za mene jedinog usera read and write. Pokrenuo sam i repair permissions u disk utilityu bez uspjeha.

Nabo sam kakvo-takvo rješenje sam. Kad sam pokušao otvoriti file u Openofficeu na Linuxu on mi ga je uredno otpakirao kao arhivu. Unutra ima svega i svačega, a između ostalog pdf s tekstom koji mogu kopirati. Kako mi ove dvije stranice (zapravo samo jedna) nisu bile formatirane ovo je dovoljno.

No to neće biti zadovoljavajuće rješenje na nekom većem dokumentu sa sto formatiranih stranica i hrpom ubačenih slika. Sada pokušavam pronaći što bi to moglo smetati u ovoj arhivi da je Pages ne može otvoriti.
16.03.2010 | 22:08
To si isto mogao otvoriti i bez Linuxa. U Finderu desni klik na dokument i "Show package contents".

Jesi li probao nešto glupo: kopirati cijeli .pages dokument na drugo mjesto na disku, na stick ili tako nešto? Čisto da vidiš da li će zaškripiti pri kopiranju - možda se radi samo o oštećenom zapisu na disku?

Drugo - ubaci taj dokument u public folder drugog korisnika pa tu kopiju otvori iz drugog korisničkog accounta.
17.03.2010 | 00:15
Naravno da sam ga otpakirao onda i na macu samo se dogodilo da sam to skužio na ubuntuu.

Da, glupe probe su mi ostale u navici još od windowsa, ali nije pomoglo

Jedino nisam pokušao prebaciti to dugom korisniku. Naletio sam i na takav prijedlog, ali kako nemam drugog pokušao sam riješiti bez toga. Ne želim dodavati usere samo zbog ovakve gluposti. Sada sam se izvukao, ali pokušao bih i to da nije išlo drugačije.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 00:34
dodavanje i brisanje novog usera je stvarno par minutni posao, a vrlo često daje rezultate u detektiranju problema tak da se ne treba bježati od toga kad zaškripi..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 6 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO