Pages '09 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pages '09 problem

16.03.2010 | 12:23
Postavio sam isto pitanje i na mackorisniku i na apple discussions i kako nema neke pomoći a trebao bih to riješiti u dogledno vrijeme ponavljam i ovdje:

Supruga je napravila novi pages dokument sa samo dvije stranice i velik otprilike 1,3 MB. Nakon snimanja i zatvaranja Pagesa više nikako ne mogu otvoriti ovu datoteku. Odnosno mogu je samo pregledati u Quickview, ali kad pokušam otvoriti u Pagesu javi mi samo grešku "The document ... couldn't be opened."

Probao sam sve savjete koje sam našao na apple discussions ali bez uspjeha. Jedino rješenje koje mi pada na pamet je da napravim screen capture kada otvorim taj dokument u Quickview i onda to lijepo prepišem iznova, međutim to je toliko debilno rješenje da se nadam da neću tome morati pribjegavati. Za samo ove dvije stranice to bi još bilo i prihvatljivo rješenje ako izuzmemo ovaj zaglupljujući faktor, međutim smrznem se kada pomislim šta bi se dogodilo da mi se to desi ne nekim moji drugim službenim fajlovima koji imaju preko sto stranica.

Ima li tko kakvu ideju da mi pomogne ili možda neki savjet kako ili s čim drugim da probam riještiti ovaj problem?
16.03.2010 | 12:33
Prije svega - kakvi su permissioni na dokumentu?
16.03.2010 | 13:14
Za mene jedinog usera read and write. Pokrenuo sam i repair permissions u disk utilityu bez uspjeha.

Nabo sam kakvo-takvo rješenje sam. Kad sam pokušao otvoriti file u Openofficeu na Linuxu on mi ga je uredno otpakirao kao arhivu. Unutra ima svega i svačega, a između ostalog pdf s tekstom koji mogu kopirati. Kako mi ove dvije stranice (zapravo samo jedna) nisu bile formatirane ovo je dovoljno.

No to neće biti zadovoljavajuće rješenje na nekom većem dokumentu sa sto formatiranih stranica i hrpom ubačenih slika. Sada pokušavam pronaći što bi to moglo smetati u ovoj arhivi da je Pages ne može otvoriti.
16.03.2010 | 22:08
To si isto mogao otvoriti i bez Linuxa. U Finderu desni klik na dokument i "Show package contents".

Jesi li probao nešto glupo: kopirati cijeli .pages dokument na drugo mjesto na disku, na stick ili tako nešto? Čisto da vidiš da li će zaškripiti pri kopiranju - možda se radi samo o oštećenom zapisu na disku?

Drugo - ubaci taj dokument u public folder drugog korisnika pa tu kopiju otvori iz drugog korisničkog accounta.
17.03.2010 | 00:15
Naravno da sam ga otpakirao onda i na macu samo se dogodilo da sam to skužio na ubuntuu.

Da, glupe probe su mi ostale u navici još od windowsa, ali nije pomoglo

Jedino nisam pokušao prebaciti to dugom korisniku. Naletio sam i na takav prijedlog, ali kako nemam drugog pokušao sam riješiti bez toga. Ne želim dodavati usere samo zbog ovakve gluposti. Sada sam se izvukao, ali pokušao bih i to da nije išlo drugačije.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 00:34
dodavanje i brisanje novog usera je stvarno par minutni posao, a vrlo često daje rezultate u detektiranju problema tak da se ne treba bježati od toga kad zaškripi..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 46 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO