neo office najbolji?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

neo office najbolji?

04.03.2010 | 16:29
Da li je gore pomenuti program najbolji po vasm misljenju?
04.03.2010 | 16:44
Ja mislim da je Toast ipak za nijansu bolji!
04.03.2010 | 19:27
Ako gledaš odnos cijene i kvalitete, jest, bez ikakve sumnje, jer ne košta ništa ili košta onoliko koliko si spreman donirati. Znam iz iskustva da je dosta glomazan program (sve je u jednom; i tekst procesor, tablični kalkulator i prezentacijsko oruđe) s kojim se starije PPC mašine muče. Inače je vrlo solidan i dorađen program koji je u mnogočemu bolji od MS Officea.
Smayoo ga stalno koristi pa ti bi on mogel bolje reći...
05.03.2010 | 01:45
kakva je u praksi kompatibilnost s Powerpointom, tko bolje stoji - Neo/Open? iWork?
05.03.2010 | 10:54
Nisam nikad radil u neu neku prezentaciju, ali Keynote ti bude sve bez beda eksportiral u ppt ili pps format, samo kaj se onda pogubi pol onih predobrih tranzicija i efekata koje on nudi... Mislim, ako napraviš prezentaciju koja je na razini mogućnosti keynotea, onda ju zaglupljuješ za ppt....
06.03.2010 | 04:39
ma više me zanima kako stoje stvari ako moram na Keynote npr, ili Impress JAVNO vrtit prezentaciju načinjenu u Powerpointu - kako tu stvari izgledaju?
06.03.2010 | 11:51
Nije baš uvijek smooth. Ja sam primjerive prikazivao sa keynote-om neke prezentaicje rađena na win u mspp i nakon nekog, recimo šestog slidea je počelo izmjenjivati preostale slideove u brzom ritmu. :/
Ista stvar je navodno normalno raidila na autorovm XP-u.
E sad je neznam kako je svtar rađena, no bilo je problema.
Na istom događaju je još jedna štekala ... ne sjećam se točno što je bilo al nije radilo glatko.

NeoOffice je u pravilu radio dobro sa ppt datotekama no ne uvjek + meni neuglednije prezentacije izgledaju u NeoOfficeu od onih u MSPP odprilike koliko one u MSPP lošije izgledaju od onih u Keynote-u.
A kod prezentacija to i nije baš zanemarivo. Ili je?

Eto to su moja iskustva.
bok
06.03.2010 | 13:31
Impress je puno slabije "ispoliran" dio NeoOfficea (i OpenOfficea općenito! Neo je samo native port OO koda na Mac). Ako je PPT iole složeniji (animacije, timinzi i tako to), imaš dobre šanse da bude rasturen kad se učita u Impress.

Ako ti je PowerPoint najvažniji dio Office paketa, onda ne dvoji ni trenutka, nego kupi iWork jer je Keynote definitivno mrak. Pages i Numbers su dobri za osnovno korištenje, ali zaboravi strukturirane dokumente i neke složenije analize, ali Keynote je najbolji alat takve vrste koji sam vidio uopće. Ja sam imao nula problema kod uvoženja PPT-a u Keynote 09, za razliku od ecvisa (na bazi tridesetak dosta složenih, animiranih i vremenski uštimanih prezentacija). Jedini problem koji možeš imati je da je autor na windowsima koristio neki od fontova koji dolaze u paketu s Microsoft Officeom pa ga ti nemaš. Zamjena fontova je, normalno, moguća, ali nekad to možda "razbije" prijelom teksta, ako je isti diletantski rađen.

NeoOffice je odličan, i više nego samo najbolji odnos cijene i kvalitete, jer su Writer i Calc neusporedivo bolji i od Pages i Numbers, ali i od Microsoft Officea za Mac (koji je živo smeće, bilo da govoriš o 2004 ili 2008). Base je također vrlo upotrebljiv, ako ti to ikad treba, pa čak ni Draw nije loš. Impress mu je zapravo najšepaviji dio.
06.03.2010 | 14:56
hvala, ekipa, na iscrpnim odgovorima... stvar je da se frendovi bave biznisom u kojem im svako malo treba vrtit tuđe prezentacije, a upravo prelaze na Mac-a, pa ih zanima kako se osigurat da se prezentacije vrte upravo onako kako su i načinjene... a i sami povremeno kreiraju prezentacije... za kreiranje sam skužio da je Keynote očito kvalitetniji, ali mislim da im rizik da se dogodi problem s fontovima ne bi smio postojat, jer u hrvatskoj organizaciji se obično sve događa u zadnji čas, tako da vrlo često ne bi imali vremena ispeglat probleme... a ništa, nek kupe i iWork i Office, ybg...
06.03.2010 | 21:40
Ja sam svoj problem rijesio tako da sam instalirao Windowse na virtualnu masinu i na njima Microsoft Office. Jedini i iskljucivi razlog zasto sam si stavio virtualne windowse je Office paket. Tako ces biti najsigurnij da je sve kompatibilno.
Inace najrade bi prezentacije radio u Keynoteu i nosio lap sa sobom i sa njega pustao prezentaciju al redovita je situacija da su racunala u prezentacijskim dvoranama ukomponirana u neko vece kuciste i da nije jednostavno prekopcat kabel u Maca tako eto silom prilika radim u PowerPointu
07.03.2010 | 00:04
Ne znam, ja sam takvu situaciju samo jednom vidio, a i onda su mi na molbu preštekali projektor na moj MBP. Inače se gotovo uvijek očekuje da svatko donese svoj laptop ili pak stoji neki "komunalni" na predavaonici i na njega direktno spojen projektor pa samo preštekaš.

Inače, nije točno da ćeš s Windowsima i Office paketom biti išta sigurniji da je sve kompatibilno. NA desetke puta dokazano. Prezentacija načinjena u Office 2003 pod Win XP imat će nešto poremećeno kad je otvoriš na Officeu 2007, a nešto drugo kad je otvoriš pod Office 2003 pod Win Vista, a nešto treće kad je otvoriš na off 2007 na Visti, i obratno, i tako u nedogled. Iole složeniji bilo koji office dokument NIKAD ne možeš otvoriti na nekom drugom računalu s windowsima i officeom a da je baš 100% isti. Uvijek se nešto razje...
07.03.2010 | 05:26
a čuj, Mac newbie, nijesu uvijek top firme koje priređuju prezentacije - ekipa im često samo donese cd s prezentacijom, pa ti vidi... i to ako se donese dan prije projekcije je narodno veselje... sad, naravno da se oni mogu pravit "toše", što bi rekla braća, i pustit prezentaciju bez obzira kako će ispast i vadit se na "tko vam je kriv, mogli ste prije donijet", ali nijesu takvi...

i jedno možda glupo pitanje - za Windowse i Office, u VirtualBox npr, trebaju se imat licence, je li tako?

i da, Smayoo, imaš pravo - Windows i Office znaju priredit svakakva "vesela" iznenađenja svojim "novijim, naprednijim i kompatibilnijim" vezijama...
07.03.2010 | 11:13
Da, naravno, za bilo koju virtualnu instalaciju treba imati licencu, isto kao i za pravu. Pizzu moraš platiti bez obzira da li si je došao pojesti u pravu pizzeriu ili si je naručio da ti je dostave doma.

Tvojim prijateljima bi savjetovao da ne kupuju odmah sve, nego neka iskoriste legalni trial period kojeg imaju i za iWork, i za MS Office, a NeoOffice je ionako donationware. Pa neka u tom periodu naprave unakrsnu provjeru svih prezentacija koje su vrtili zadnjih par mjeseci pa će sami najlakše ustanoviti koji im alat najbolje odgovara.
07.03.2010 | 17:36
Ja za otvaranje i pregledavanje prezentacija uvijek koristim Keynote i nosim svoj lap i adaptere sa sobom za prezentacije. Inače na iMacu mi je Open Office i jako mi sviđa što se sve otvara pod jednom aplikacijom i kad ga jednom podigneš svi dokumenti svih vrsta (tablice, docovi, prezetacije...) se jako brzo podižu.
07.03.2010 | 17:47
mda, Smayoo - reć ću im da skupe neke zahtjevnije prezentacije, pa da se provede usporedni test... treba pokušat i s Powerpoint viewerom 2003/2007 uz pomoć Wine-a i Bordeaux-a...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 7 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO