QT Audio Recording?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

QT Audio Recording?

03.03.2010 | 11:53
Imam jedan DVD (koncert) s kojeg bih htio ”skinuti” samo audio Track tako da ga mogu slušati u autu (MP3). Kako to jednostavno napraviti?
Probao sam pustiti koncert kroz DVD Player i onda simultano u QuickTime-u napraviti Audio Recording. U Sis.Preferences sam postavio da ulazni prijam zvuka bude Line In (a ne defaultni Built-in Microphone). Onda sam upiknuo mini jack u Headphones izlaz i istu tu žicu upiknuo odmah pored u Line Input na MBP, ali mi se zvuk čuje s Echo efektom...

Nemam Pro aplikacije, a i ne da mi se nešto profi raditi... Ima li neki ”easy-way”?

iThanx!
03.03.2010 | 12:38
Imaš besplatan program "MPEG Streamclip" koji možeš downloadati ovdje:

http://www.squared5.com/

Postupak:

1. DVD kopiraj na desktop
2. MPEG Streamclip>File>Open DVD
... pričekaj da program importira DVD
3. MPEG Streamclip>File>Export Audio i odaberi AIFF
... tako ćeš dobiti audio file u ".aiff-u" koji možeš konvertirati u ".mp3" u iTunesu.
03.03.2010 | 13:55
Super!

Stvar je u postupku, pa javim
03.03.2010 | 14:47
Hmm... Negdje sam zapeo: iTunes sviraju taj convertirani file, ali ne čuje se ništa

Dakle, kad iskopiram DVD na Desktop on se vidi kao TS folder. U Audio nema ničega, a u Video je svega i svačega. Ne želi odabrati sve, pa sam odabrao jedan file koji se činio da je OK (1 GB) i kad ga je StreamClip play-ao sve se vidjelo i čulo. Onda sam taj file ”Demux to AIFF” (nije mi ponudio ”Export to AIFF”) i sad ga Tunesi sviraju, ali se ne čuje...

One another thing: kad to napravim kako treba (uz vašu pomoć hoću li onda morati ručno trimmati file prema pojedinim pjesmama (40-ak komada), ili ima neka opcija da StreamClip to prepozna? To bi bio ogroman Time-Saver!
Picture_1-13c1ce490ccf166ca5660083f3eebbce.png
03.03.2010 | 17:15
Samo slijedi postupak doslovno kako je napisano!
U programu otvori cijeli folder koji ima naziv po DVD-u!
03.03.2010 | 17:22
Rado bih ja otvorio cijeli folder, ali mi nije aktivan ”Open” dok je označen folder, nego tek kad selektiram pojedini file:
Picture_2-0b0e323f52856711dcf96b7b0b8647a4.png
03.03.2010 | 18:11
Nisam se našao s ovim MPG StreamClipom, ali sam riješio stvar s iMedia Converterom!
Sad još ostaje trimmanje...

Thanx anyway!
03.03.2010 | 18:13
Evo i Screenshota:
Screen_shot_2010_03_03_at_5.png
03.03.2010 | 18:13
Ovori na komandu: "Open DVD", ne: "Open Files"!
03.03.2010 | 18:57
Nevjerojatno! Sve ovo do sada sa StreamClipom sam radio na Lampi (10.5.8) i tamo je verzija StreamClipa 1.3.1 te nema opcije ”Open DVD”, nego samo kao u gonjem ScrenShotu. Sad sam ponovno došao do MBP-a (10.6.2) i na njemu je StreamClip 1.9.2 i tu se normalno vidi ”Open DVD”

OK. File je konvertiran u mp3 i svira u Tunesima. Sad bi ga trebalo trimati na 40-ak manjih dijelova... Kako?
Screen_shot_2010_03_03_at_5-fee7709a4f28194e85a3179832a2575f.png
03.03.2010 | 20:21
Našao rješenje za trim: www.macosxhints.com/article.php?story=20041230224327722
U Get Info/Options se odredi Start & End point, a onda dolazi Trim dio: tako određeni komad file-a se pod Advanced konvertira u mp3 i dobije se novi audio file (original ostaje u komadu).
I tako preko nekoliko puta

iHappy!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 7 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO