pdf -> word
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pdf -> word

18.02.2010 | 20:37
Pozdrav svima!

zanima me nesto u vezi .pdf fileova.
imam neke powerpoint prezentacije koje su u obliku slideova spremljene u pdf datotekama.
e meni bi sad trebalo da taj text iz slideova prebacim u word, a posto toga ima mali miljun zanima me da li postoji neki kraci nacin da se to napravi?

mogu oznacit text i sve ali mi uopce ne lovi opciju cmd+a.oznaci mi samo sav text na jednom slideu.
a svaki slide za sebe mi je jednostavno predugo.

nekih ideja?

hvala!
18.02.2010 | 20:52
Ne zamjeri što pitam, ali kao predavač i autor velikog broja predavanja znam da prezentacije u PDFu distribuiram na taj način upravo zato da otežam plagiranje, a ovo što bi ti htio mi zvuči kao da bi mogao biti pokušaj plagiranja.

Jesi li siguran da autor prezentacije dozvoljava takvu manipulaciju tekstom svoje prezentacije?
18.02.2010 | 20:55
hehe.sve ok.

prezentacije su nama stavljene na web bas zbog toga da se mogu skinuti i po njima pratit predavanja.
18.02.2010 | 21:39
To je jasno. Zato ih i ja stavljam na web. Ali to što su vam stavljene da po njima možete pratiti predavanja, ne daje vam automatski pravo da ih dekomponirate i ne znam što radite s njihovim sadržajem.

Pretpostavljam da je ciljana svrha iPhone šalabahter ili nešto tome slično. Neću se praviti svetac, i ja sam kao student tu i tamo prepisivao, ali baš da mi je bilo lijeno i šalabahter pripremiti...
18.02.2010 | 21:53
neznam zasto su pocela sad ova osudivanja, i ne nije za salabahter.

treba mi iz razloga da mogu najnormalnije pratiti predavanje, slusati samog profesora i biljeziti njegove biljeske, a ne da prepisujem prezentaciju u biljeznicu.
mogu ispirintati takav pdf kakav je.ali to ne zelim i bas sam zbog toga pokrenuo ovu temu ako je neko voljan dati neki savjet.ako ne, ne mora ni citati ovo
18.02.2010 | 22:09
Čini se da nisi primjetio smileya gore. Ne osuđujem te, ovo za šalabahter je bila šala.

Uz još jedno upozorenje, da je predavanje autorsko djelo i da si ga dobio na korištenje bez dozvole da ga na bilo koji način mijenjaš te da to što si naumio napraviš nakon što dobiješ dozvolu autora predavanja, ono što želiš možeš postići FileJuicerom (http://echoone.com/filejuicer/). Naravno, pod pretpostavkom da PDF nije zaštićen od takvog zahvata (vjerojatno nije ako možeš copy-pasteati tekst iz njega).

Da odmah anticipiram iduće pitanje - da, plaća se, ali ako ti je tvoje vrijeme toliko dragocjeno, vjerojatno si možeš priuštiti tih $12.50.
18.02.2010 | 22:29
da, mogu si priustiti i da, hocu.
hvala ti na odgovoru.

ps. cijena je u €.
18.02.2010 | 23:15
Nema na čemu. Fakat je u €, nisam dobro vidio...
19.02.2010 | 00:03
imas cijelo cudo online pdf to doc creatora samo uguglaj

www.pdftoword.com/
19.02.2010 | 01:18
um.. ako se radi samo o textu....otvori file u preview, označi tekst i odvuci ga na wordov blank page i done ^^
Isto tako radi i cmd+a i cmd+v, ali samo ako se radi o tekstu (U preview-u).. slike se daju vuć ali iz adobea oped, iz kojeg ne skoro nemoguće izvuč tekst van...
19.02.2010 | 11:05
Vjerojatno si vec skuzio, ali imas i mogucnost unutar acrobata:
file > export > text > text (plain) - kao encoding u settingsima odaberes UTF-16
Dobijes .txt fajl pa radis s njim u wordu sta hoces...
19.02.2010 | 13:03
Zašto misliš da čovjek ima Acrobat? Vjerojatno kao i većina PDFove gleda i printa Previewom.

Mika, napisao je Tomi gore - cmd+a mu selektira samo tekst jednog slidea, a ne cijelog predavanja.
19.02.2010 | 16:34
Pretpostavio sam da ima. Ali, naravno, to ne mora biti slucaj.
Ja osobno preview koristim skoro nista.
19.02.2010 | 16:54
Sad je na meni red da se čudim...

Preview je meni sigurno u top 10 najkorisnijih stvari koje dolaze uz Mac OS X. Em što je brz (stvarno je brz! osobito u odnosu na Acrobat), em što može 99% toga što mi treba s PDFovima, JPGovima, TIFFovima... (gledati, crop-ati, ubaciti stranice, izbaciti stranice, spojiti dva dokumenta, dodati bilješku, okvir, strelicu, zaokružiti nešto...).
19.02.2010 | 18:08
To privju je zakon. Koristim obilato.
19.02.2010 | 20:05
Zbog prirode posla vise (tj. uglavnom) koristim acrobat zbog nekih naprednijih opcija npr: preflight, output preview, batch...
Slazem se, preview je za svakidasnje radnje vecine usera vise nego ok.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 52 minuta
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa