Novi alat :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi alat :

06.01.2010 | 23:06
Za one koji još nemaju ili one koji hoće isprobati , novi alat za screenshot itd.www.techsmith.com/snagitmac/get-beta/default.asp?emc=smba
Imam Skitch pa ga nisam još isprobao, a i u Beti je , besplatno za sada.
07.01.2010 | 02:21
Meni je uvijek bio dovoljan Mac OSov standardni cmd+shift+3 ili cmd+shift+4. Čisto iz znatiželje - zašto ti uopće treba neki poseban program za ovo?
07.01.2010 | 09:24
I ja uglavnom koristim OS ov, ali zbog raznih dodataka kao strelice i drugo, koriste se i drugi.
Barem sam tako shvatio !
07.01.2010 | 09:40
Aha. OK. Hvala na objašnjenju.
07.01.2010 | 10:01
@smayoo, skitch recimo funkcionira tako da imas akaunt na njihovom webu i nakon sto screenshotas (i dodas strelice ) u donjem desnom uglu kliknes na upload ... on uploada fotku i otvori browser na toj strnici, tamo pak imas spreman kod za, embeddnje na forumu, stavljanje na stranicu, slanje mailom ... itd.
Meni je to recimo zgodno.
Iako sam na macheistu dobio programcic koji se zove tinygrab i on to radi jos automatiziranije, naime cim grabnes nest, on uploada i generira tinyurl koji ti metne u clipboard te ga odmah mozes slati, chatom, mailom .. ili cime god.
To mi je jos bolje ... iako ima manje fičra.
Poz
07.01.2010 | 19:47
Ideš. Ja bi takvo što poželio koristiti da npr. svaki dan nekamo po netu postam (ili mailom šaljem) po nekoliko screenshotova. No meni se to događa jednom-dvaput mjesečno.

Moram priznati da mi je teško zamisliti posao (ili hobi) koji bi zahtijevao screenshotanje i postanje po nekoliko puta dnevno, svaki dan, cijele godine...

Ali očito ima dovoljno potražnje da postoji ne jedan, nego dva (ili više?) takva programa... Dakle, problem je u meni.
07.01.2010 | 21:21
meni je recimo dobro doslo za izradu skripte za tecaj Illustratora, a i kad radim na necemu s drugom osobom koja nije blizu ... lakse je nego pisati.
Vjerojatno ti ne treba jer se ne bavis vizualnim nekim radom (dizajn, umjetnost...).
Nije lifesaver ... ali je ok free tool.
07.01.2010 | 22:00
OK, ali kako ti je pomoglo za izradu skripte to što ti je svaki screenshot automatski uploadao na neki tamo server i umjesto slike ti vratio link na taj site?

Relativno često pišem tekstove uz koji idu takve ilustracije i uvijek mi najbolje odgovara da samo "okidam" snimke ekrana i da mi se svi screenshootovi slažu nekamo (npr. na desktop) pa ih ja poslije pregledavam i koristim odande.

Inače da, ne bavim se dizajnom ni umjetnošću, projektant sam i konzultant pretežno, ali tako, na mjesečnoj bazi, slažem ili neki tehnički opis, ili neko predavanje, stručni članak i sl. gdje koristim screenshot.
08.01.2010 | 01:11
Naravno da mi u tom primjeru nije generiranje linka koristilo ... vec strelice i opcenito graficke anotacije koje nudi skitch. Ne moras klknuti na upload, pa ti onda sam pohrani u predodredjeni folder.
Ali kada s nekime pokusavam iskomunicirati nesto ... gdje ili razradjujemo koncept vizualija ili nesto tog tipa onda je korisno.
Ili kad mami moram pomoci oko necega na kompu

Kazem nije najnuzniji app na svijetu ... no free je, a pruza neke zgodne sitnice.
pozdrav
08.01.2010 | 08:02
Moram priznati da kad sam vidio Snagit na PC-u, bio sam totalno oduševljen, a sad s Mac verzijom, još i više.

Za screen capture sam isto koristio OS-ov cmd+shift+3 no ovaj komad software-a mi je dosta praktičniji kod spomenutih situacija (strelica-smjer i označavanje). Za nešto više ga nisam isprobao, no samo i ove funkcije vesele čovjeka.
08.01.2010 | 08:03
Al da bi dao 50$, najvjerojatnije ne bi...
09.01.2010 | 05:31
Meni je Skitch pravi lifesaver Očito nekome nije potrebna aplikacija takvog tipa ali meni izvrsno koristi... Budući da nemam apsolutno nikakve zamjerke na Skitch neću ni probati SnagIt

bok!
09.01.2010 | 10:18
quad, ajde pliz zadovolji moju znatiželju pa napiši zašto ti je takav lifesaver?
09.01.2010 | 23:15
Za pokazati nekome nešto s ekrana, bilo upute kako konfigurirati neku aplikaciju, kako obaviti nešto se nekom aplikacijom, novi prijedlog dizajna, kako se sajt renda u IE6, a kako u normalnom browseru, brzo uploadanje fotke na flickr recimo i sheranje... ako si aktivan na nekom forumu dosta često dobro dođe...
Shvaćam da je tebi zbog prirode posla ovako nešto potpuno nepotrebno...

bok!
10.01.2010 | 22:41
Kao što znaš, aktivan sam na nekom forumu. Isto tako često pokazujem nekom nešto. Flickr ne koristim niti IE6 .

Hja, ne znam... Meni je običan cmd+shift+4 uvijek bio dovoljan... Kako već rekoh, vjerojatno je problem u meni...
11.01.2010 | 06:56
Ja mislim da je Toni Milovan na sestrinskom forumu MKorisniku rekao "Internet stranice se rade po web standardima, a onda prilagođavaju raznim verzijama IE-a"...
A gle, nije "problem" u tebi, nego ti jednostavno to nije potrebno, kao što meni nije potreban plugin za Mail.app koji radi sve one moćne perverzije sa sortiranjem mailova

bok!
11.01.2010 | 08:59
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi