Novi alat :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi alat :

06.01.2010 | 23:06
Za one koji još nemaju ili one koji hoće isprobati , novi alat za screenshot itd.www.techsmith.com/snagitmac/get-beta/default.asp?emc=smba
Imam Skitch pa ga nisam još isprobao, a i u Beti je , besplatno za sada.
07.01.2010 | 02:21
Meni je uvijek bio dovoljan Mac OSov standardni cmd+shift+3 ili cmd+shift+4. Čisto iz znatiželje - zašto ti uopće treba neki poseban program za ovo?
07.01.2010 | 09:24
I ja uglavnom koristim OS ov, ali zbog raznih dodataka kao strelice i drugo, koriste se i drugi.
Barem sam tako shvatio !
07.01.2010 | 09:40
Aha. OK. Hvala na objašnjenju.
07.01.2010 | 10:01
@smayoo, skitch recimo funkcionira tako da imas akaunt na njihovom webu i nakon sto screenshotas (i dodas strelice ) u donjem desnom uglu kliknes na upload ... on uploada fotku i otvori browser na toj strnici, tamo pak imas spreman kod za, embeddnje na forumu, stavljanje na stranicu, slanje mailom ... itd.
Meni je to recimo zgodno.
Iako sam na macheistu dobio programcic koji se zove tinygrab i on to radi jos automatiziranije, naime cim grabnes nest, on uploada i generira tinyurl koji ti metne u clipboard te ga odmah mozes slati, chatom, mailom .. ili cime god.
To mi je jos bolje ... iako ima manje fičra.
Poz
07.01.2010 | 19:47
Ideš. Ja bi takvo što poželio koristiti da npr. svaki dan nekamo po netu postam (ili mailom šaljem) po nekoliko screenshotova. No meni se to događa jednom-dvaput mjesečno.

Moram priznati da mi je teško zamisliti posao (ili hobi) koji bi zahtijevao screenshotanje i postanje po nekoliko puta dnevno, svaki dan, cijele godine...

Ali očito ima dovoljno potražnje da postoji ne jedan, nego dva (ili više?) takva programa... Dakle, problem je u meni.
07.01.2010 | 21:21
meni je recimo dobro doslo za izradu skripte za tecaj Illustratora, a i kad radim na necemu s drugom osobom koja nije blizu ... lakse je nego pisati.
Vjerojatno ti ne treba jer se ne bavis vizualnim nekim radom (dizajn, umjetnost...).
Nije lifesaver ... ali je ok free tool.
07.01.2010 | 22:00
OK, ali kako ti je pomoglo za izradu skripte to što ti je svaki screenshot automatski uploadao na neki tamo server i umjesto slike ti vratio link na taj site?

Relativno često pišem tekstove uz koji idu takve ilustracije i uvijek mi najbolje odgovara da samo "okidam" snimke ekrana i da mi se svi screenshootovi slažu nekamo (npr. na desktop) pa ih ja poslije pregledavam i koristim odande.

Inače da, ne bavim se dizajnom ni umjetnošću, projektant sam i konzultant pretežno, ali tako, na mjesečnoj bazi, slažem ili neki tehnički opis, ili neko predavanje, stručni članak i sl. gdje koristim screenshot.
08.01.2010 | 01:11
Naravno da mi u tom primjeru nije generiranje linka koristilo ... vec strelice i opcenito graficke anotacije koje nudi skitch. Ne moras klknuti na upload, pa ti onda sam pohrani u predodredjeni folder.
Ali kada s nekime pokusavam iskomunicirati nesto ... gdje ili razradjujemo koncept vizualija ili nesto tog tipa onda je korisno.
Ili kad mami moram pomoci oko necega na kompu

Kazem nije najnuzniji app na svijetu ... no free je, a pruza neke zgodne sitnice.
pozdrav
08.01.2010 | 08:02
Moram priznati da kad sam vidio Snagit na PC-u, bio sam totalno oduševljen, a sad s Mac verzijom, još i više.

Za screen capture sam isto koristio OS-ov cmd+shift+3 no ovaj komad software-a mi je dosta praktičniji kod spomenutih situacija (strelica-smjer i označavanje). Za nešto više ga nisam isprobao, no samo i ove funkcije vesele čovjeka.
08.01.2010 | 08:03
Al da bi dao 50$, najvjerojatnije ne bi...
09.01.2010 | 05:31
Meni je Skitch pravi lifesaver Očito nekome nije potrebna aplikacija takvog tipa ali meni izvrsno koristi... Budući da nemam apsolutno nikakve zamjerke na Skitch neću ni probati SnagIt

bok!
09.01.2010 | 10:18
quad, ajde pliz zadovolji moju znatiželju pa napiši zašto ti je takav lifesaver?
09.01.2010 | 23:15
Za pokazati nekome nešto s ekrana, bilo upute kako konfigurirati neku aplikaciju, kako obaviti nešto se nekom aplikacijom, novi prijedlog dizajna, kako se sajt renda u IE6, a kako u normalnom browseru, brzo uploadanje fotke na flickr recimo i sheranje... ako si aktivan na nekom forumu dosta često dobro dođe...
Shvaćam da je tebi zbog prirode posla ovako nešto potpuno nepotrebno...

bok!
10.01.2010 | 22:41
Kao što znaš, aktivan sam na nekom forumu. Isto tako često pokazujem nekom nešto. Flickr ne koristim niti IE6 .

Hja, ne znam... Meni je običan cmd+shift+4 uvijek bio dovoljan... Kako već rekoh, vjerojatno je problem u meni...
11.01.2010 | 06:56
Ja mislim da je Toni Milovan na sestrinskom forumu MKorisniku rekao "Internet stranice se rade po web standardima, a onda prilagođavaju raznim verzijama IE-a"...
A gle, nije "problem" u tebi, nego ti jednostavno to nije potrebno, kao što meni nije potreban plugin za Mail.app koji radi sve one moćne perverzije sa sortiranjem mailova

bok!
11.01.2010 | 08:59
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 56 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO