Novi alat :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi alat :

06.01.2010 | 23:06
Za one koji još nemaju ili one koji hoće isprobati , novi alat za screenshot itd.www.techsmith.com/snagitmac/get-beta/default.asp?emc=smba
Imam Skitch pa ga nisam još isprobao, a i u Beti je , besplatno za sada.
07.01.2010 | 02:21
Meni je uvijek bio dovoljan Mac OSov standardni cmd+shift+3 ili cmd+shift+4. Čisto iz znatiželje - zašto ti uopće treba neki poseban program za ovo?
07.01.2010 | 09:24
I ja uglavnom koristim OS ov, ali zbog raznih dodataka kao strelice i drugo, koriste se i drugi.
Barem sam tako shvatio !
07.01.2010 | 09:40
Aha. OK. Hvala na objašnjenju.
07.01.2010 | 10:01
@smayoo, skitch recimo funkcionira tako da imas akaunt na njihovom webu i nakon sto screenshotas (i dodas strelice ) u donjem desnom uglu kliknes na upload ... on uploada fotku i otvori browser na toj strnici, tamo pak imas spreman kod za, embeddnje na forumu, stavljanje na stranicu, slanje mailom ... itd.
Meni je to recimo zgodno.
Iako sam na macheistu dobio programcic koji se zove tinygrab i on to radi jos automatiziranije, naime cim grabnes nest, on uploada i generira tinyurl koji ti metne u clipboard te ga odmah mozes slati, chatom, mailom .. ili cime god.
To mi je jos bolje ... iako ima manje fičra.
Poz
07.01.2010 | 19:47
Ideš. Ja bi takvo što poželio koristiti da npr. svaki dan nekamo po netu postam (ili mailom šaljem) po nekoliko screenshotova. No meni se to događa jednom-dvaput mjesečno.

Moram priznati da mi je teško zamisliti posao (ili hobi) koji bi zahtijevao screenshotanje i postanje po nekoliko puta dnevno, svaki dan, cijele godine...

Ali očito ima dovoljno potražnje da postoji ne jedan, nego dva (ili više?) takva programa... Dakle, problem je u meni.
07.01.2010 | 21:21
meni je recimo dobro doslo za izradu skripte za tecaj Illustratora, a i kad radim na necemu s drugom osobom koja nije blizu ... lakse je nego pisati.
Vjerojatno ti ne treba jer se ne bavis vizualnim nekim radom (dizajn, umjetnost...).
Nije lifesaver ... ali je ok free tool.
07.01.2010 | 22:00
OK, ali kako ti je pomoglo za izradu skripte to što ti je svaki screenshot automatski uploadao na neki tamo server i umjesto slike ti vratio link na taj site?

Relativno često pišem tekstove uz koji idu takve ilustracije i uvijek mi najbolje odgovara da samo "okidam" snimke ekrana i da mi se svi screenshootovi slažu nekamo (npr. na desktop) pa ih ja poslije pregledavam i koristim odande.

Inače da, ne bavim se dizajnom ni umjetnošću, projektant sam i konzultant pretežno, ali tako, na mjesečnoj bazi, slažem ili neki tehnički opis, ili neko predavanje, stručni članak i sl. gdje koristim screenshot.
08.01.2010 | 01:11
Naravno da mi u tom primjeru nije generiranje linka koristilo ... vec strelice i opcenito graficke anotacije koje nudi skitch. Ne moras klknuti na upload, pa ti onda sam pohrani u predodredjeni folder.
Ali kada s nekime pokusavam iskomunicirati nesto ... gdje ili razradjujemo koncept vizualija ili nesto tog tipa onda je korisno.
Ili kad mami moram pomoci oko necega na kompu

Kazem nije najnuzniji app na svijetu ... no free je, a pruza neke zgodne sitnice.
pozdrav
08.01.2010 | 08:02
Moram priznati da kad sam vidio Snagit na PC-u, bio sam totalno oduševljen, a sad s Mac verzijom, još i više.

Za screen capture sam isto koristio OS-ov cmd+shift+3 no ovaj komad software-a mi je dosta praktičniji kod spomenutih situacija (strelica-smjer i označavanje). Za nešto više ga nisam isprobao, no samo i ove funkcije vesele čovjeka.
08.01.2010 | 08:03
Al da bi dao 50$, najvjerojatnije ne bi...
09.01.2010 | 05:31
Meni je Skitch pravi lifesaver Očito nekome nije potrebna aplikacija takvog tipa ali meni izvrsno koristi... Budući da nemam apsolutno nikakve zamjerke na Skitch neću ni probati SnagIt

bok!
09.01.2010 | 10:18
quad, ajde pliz zadovolji moju znatiželju pa napiši zašto ti je takav lifesaver?
09.01.2010 | 23:15
Za pokazati nekome nešto s ekrana, bilo upute kako konfigurirati neku aplikaciju, kako obaviti nešto se nekom aplikacijom, novi prijedlog dizajna, kako se sajt renda u IE6, a kako u normalnom browseru, brzo uploadanje fotke na flickr recimo i sheranje... ako si aktivan na nekom forumu dosta često dobro dođe...
Shvaćam da je tebi zbog prirode posla ovako nešto potpuno nepotrebno...

bok!
10.01.2010 | 22:41
Kao što znaš, aktivan sam na nekom forumu. Isto tako često pokazujem nekom nešto. Flickr ne koristim niti IE6 .

Hja, ne znam... Meni je običan cmd+shift+4 uvijek bio dovoljan... Kako već rekoh, vjerojatno je problem u meni...
11.01.2010 | 06:56
Ja mislim da je Toni Milovan na sestrinskom forumu MKorisniku rekao "Internet stranice se rade po web standardima, a onda prilagođavaju raznim verzijama IE-a"...
A gle, nije "problem" u tebi, nego ti jednostavno to nije potrebno, kao što meni nije potreban plugin za Mail.app koji radi sve one moćne perverzije sa sortiranjem mailova

bok!
11.01.2010 | 08:59
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi