popis filmova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

popis filmova

04.01.2010 | 20:15
Imam popis filmova u Excelu i to me vec pomalo nervira.
Htjela bih taj popis prebaciti u neki dobar program (ja sam zasad naišla na dva - Delicious Library i Hunter, ali nisam baš zadovoljna) koji bi bio baza filmova povezana recimo s IMDB-om.
Trazim li previse ili nemam pojma?
04.01.2010 | 21:21
Što nedostaje Delicious Libraryu?
04.01.2010 | 21:27
agni je napisao:
Imam popis filmova u Excelu i to me vec pomalo nervira.
Htjela bih taj popis prebaciti u neki dobar program (ja sam zasad naišla na dva - Delicious Library i Hunter, ali nisam baš zadovoljna) koji bi bio baza filmova povezana recimo s IMDB-om.
Trazim li previse ili nemam pojma?

Mislim da je ovo rješenje http://www.collectorz.com/movie/
Neka te ne zbuni što piše DVD, filmovi se mogu ubacivati i ručno tj. pretraživanjem online baze (pogledaj priloženi video) tako da nije nužno imati ga na DVD mediju.
Uostalom, može se skinuti demo i isprobati.
05.01.2010 | 12:07
I ja pitam - što fali Delicious Libraryu?
05.01.2010 | 18:07
I ja pitam - što fali Delicious Libraryu?

Jedina stvar koje sam se dosjetio u međuvremenu: nemogućnost custom preslagivanja police - uvijek je složena abecedno, a nekome bi možda više pasalo da raspored prati onaj na "pravoj" polici. No, za takvo što bi trebalo imati neki iShelves.
06.01.2010 | 13:55
Delicious library djeluje OK, ali ja imam popis preko 1000 filmova u Excelu i ne znam može li se to ubaciti nekom automatikom ili moram svaki pojedinačno? I onda za svaki film treba izabrati točno izdaje (regija i sl.). To je za ručni rad ipak previše.
Lastane, jesam li normalna?
06.01.2010 | 17:30
Delicious library djeluje OK, ali ja imam popis preko 1000 filmova u Excelu i ne znam može li se to ubaciti nekom automatikom ili moram svaki pojedinačno? I onda za svaki film treba izabrati točno izdaje (regija i sl.). To je za ručni rad ipak previše.
Lastane, jesam li normalna?

Vjerojatno nisi, čim katalogiziraš.

Ali da, u teoriji možeš importati popis iz Excela. Kažem "u teoriji" jer se od tog popisa očekuje nekakav "unikatni identifikator" svakog filma, a to je obično njegov ASIN/IBAN/EAN kod. Ako imaš te kodove u Excelu, onda nemaš problem. Ako pak u Excelu imaš sve osim koda, onda imaš problem.

Da ne teoretiziramo - pošalji komadić (par redaka) tog Excel fajla, skupa sa zaglavljem pa ćemo svi skupa biti pametniji i moći dati konkretan prijedlog.
10.01.2010 | 18:59
Ovako nekako to izgleda u Excelu...

DVD# NASLOV IZVOR ŽANR
1 Notebook (2004) CRO drama/romance
2 Miami Vice (2006) CRO action/drime
3 Now, Voyager (1942) drama/romance
4 My Fair Lady (1964) comedy/musical
5 Children Of A Lesser God (1986) drama
6 Me And You And Everyone We Know (2005) CRO comedy/drama
7 Psycho (1960) horror/thriller

Četiri kolone, prva broj dvd-a, druga naslov (s godinom u zagradi), treća regija i četvrta žanr.
12.01.2010 | 02:38
Upotrebljivo je (za konverziju iz Excela u Delicious Library), ali daleko od "sretnog" jer nedostaje ključna informacija - ranije spomenuti unikatni identifikator. Prvo bi njega trebalo dodati u Excel popis, a onda bi konverzija iz Excela u Delicious Library bila čas posla.

Na žalost, dodati taj identifikator nije baš trivijalno. Neka skripta (nije mi poznato da postoji dedicated software koji baš to radi) bi trebala na temelju kombinacije imena i godine locirati ASIN/IBAN/EAN na Internetu i upisati ga u Excel tablicu. Izvedivo je u praksi (može se napraviti/automatizirati), ali vjerojatno nije vrijedno truda za samo 1000 filmova.

No, i dalje me muči onaj dio s početka priče: "baza filmova povezana s IMDBom". Što to zapravo znači?

Delicious Library ne komunicira s IMDBom već podatke vuče s Interneta. Za svaki tvoj naslov sam će pronaći godinu i žanr, a "regiju" (što ti je zapravo regija: DVD regija, zemlja porijekla filma, jezik titlovanja...?) možeš vidjeti pod "country" ili "languages". Ako ti se ne sviđaju podaci koje "posrče", možeš ih editirati kod sebe. Ako su ti svi DVDi originali, u pakiranju na kojem je barcode (i još k tome poznat Amazonu!), svih 1000 možeš "pješke" ubaciti za par sati (skeniranjem barcoda preko web-kamere i to po mogućnosti neke koja ima auto-focus).

Ako sve to skupa zvuči prekomplicirano, možda je rješenje tvojih problema Bento?

Bento je user-friendly baza podataka. Ima razne templejtove, među njima i neke za arhiviranje filmova. Bento importira iz Excela bez problema, a možeš i svakom unosu dodati još jedno polje (URL) u koje ćeš kopipejstati link na taj film s Amazona. Link će ostati "aktivan" pa kad klikneš na njega u Bentu, otvorit će se Internet browser i spojiti te na IMDB, odnosno na konkretan film. Nećeš morati koristiti Excel, a imat ćeš na raspolaganju i sve blagodati koje pruža baza podataka (pretraživanje i izrada različitih "izvješća" koja mogu zapravo biti liste filmova po žanrovima, regijama, godinama... bla, bla...).
12.01.2010 | 09:24
Bravo Djipi! Da nisam sad maloprije nekome povećao karmu, ti bi dobio još jedan palac gore

BTW, kod mene je u Delicious Libraryu oko 900 filmova, te još ne znam koliko knjiga i nešto igrara. I sve je divno krasno baš zahvaljujući skeniranju bar kodova!

Vizualno preporučujem Delicious Library, no čini se da bi joj zbilja jednostavnije išlo sa Bentom. Kako bilo, oba programa može fino skinuti i isprobati u demo verzijama.
12.01.2010 | 14:30
ne koristim za sada ništa za popis dvda, iako bih morao.
frendovi koriste MoviColector i zadovoljni su s njime. ali isto tako kažu da se malo po malo treba unostiti u bazi i spajati na IMDB jer u slučaju veće količine odmah postaneš sumnjiv...tako da preporučaju 15-20 filmova dnevno..
13.01.2010 | 10:45
Hvala vam puno! Sad ću se ja baciti na proučavanje...
Bento za blentu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, rkoren5, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme