Printer problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer problemi

• Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 13:44
Pozdrav svima : )
Nisam sigurna je li ovo tocan podforum za postaviti pitanje, ako je pogresan, neka mod prebaci, sorry
Naime, imam iritantan problem i ne znam kako ga rijesiti
Nedavno sam kupila printer hp deskjet d2560 za potrebe faksa, a na macu sam jos od prije imala HP-ov software instaliran, od printera koji mi je doma. Skinula sam drivere s neta (laptop hoce ucitati samo par cd-ova, ovaj instalacijski nije htio) i sve oke. Ali cim iskopcam laptop od usb-a za printer i ponovno ga spojim, ni jedan program mi se ne zeli spojiti s printerom, s time da mi se word i preview redovito sruse ako pokusam nesto isprintati. Printer jedino reagira kada ponovno instaliram software (pokusala sam obrisati i sve u vezi proslog printera i ponovno instalirati i nije pomoglo). U system preferences mi se nakon nekog vremena pojavi pod print&fax i do 4 ikone za isti printer.
Sad, ja iskreno nemam zivaca svaki put instalirati printer da nesto isprintam i ne znam sto da napravim vise. Pomoc?
Hvala unaprijed : )
11.10.2009 | 14:21
Je li ti printer spojen USBom ravno u komp ili ide preko hub-a? Neki printeri navodno ne vole bas raditi ako su spojeni preko USB huba.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 14:27
Inace mi je preko huba ali sad sam pokusala direktno, i isto nece
11.10.2009 | 14:34
Kada ga spojis, vidis li printer da je prisutan na USB hubu u System Profileru? (Apple menu/About This Mac/More info...)
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 14:51
Otvorila sam system profiler, hoce otvoriti i prikazati informacije za sve druge komponente osim one pod "printers", a na USB hubu je prikazan
11.10.2009 | 14:57
Hmmm zvuci kao softverski problem...hajde kreiraj novog usera administratora, prijavi se kao taj drugi korisnik pa probaj tamo isprintati nesto i instalirati printer....da eliminiramo nekakvu mogucu kombinaciju uzroka.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:25
Evo, sve napravila i otvorila word, srusio se kad sam stisnula ikonu za print, htio je otvoriti onaj prozorcic s opcijama za printanje kada sam otisla na file>print, ali je stranica na previewu bila prazna, a printer nije nista ni isprintao. Pokusala sam i u pages, tamo je javilo error.
11.10.2009 | 15:28
Definitivno nesto nije u redu s adriverima za printer. OS X nije imao svoje? Ja bi pokusao sa nekim od ugradjenih....nazalost ne znam sto dodati jer nemam HP printer, ali probaj se igrati sa driverima.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:41
Eh, laik sam na tom polju, pa jel mozes pojasniti sto mislis s time da os x nije imao svoje? Ja znam da sam skinula software i drivere s hp-ove stranice posto cd nije htio ucitati? Hvala ti puno na pomoci svakako : )
11.10.2009 | 15:48
Pa OS u sebi ima ugradjene drivere za hrpu printera, pa tako i za HP. Mozda probati sa jednim od tih koji su stigli so OS X-om pa makar se ne radilo o potpuno identicnom modelu printera.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:54
Odlicno lol, javlja mi da je error sa instalacijom sa hp printer drivers packageom, i da pokusam ponovno.
Ipak, hvala puno!
11.10.2009 | 15:59
Kada to javi? Vjerojatno se problem krije upravo tu...
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 16:05
Kada odem na upgrade, pojavi se cim krene s configuring installation
11.10.2009 | 16:16
Upgradeom cega tocno? Mozda ne bi bilo lose instalirati "Combo" update sistema, koja je verzija OS X-a koju trenutno imas?
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 16:21
Imam 10.4.11.
Kada otvorim package, pita me za destination volume, i kada nastavim pise "Click upgrade to perform a basic installation of this software on the volume...."
11.10.2009 | 16:29
Malo sam se izgubio, o kakvom packageu uopce govorimo? HP driverima? Probaj samo odabrati neki od vec postojecih HP printera slicne oznake.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 17:26
Gledala sam za sve printere iz te serije i isti je file za skidanje, skinula sam iz serija posve drugih printera iz deskjet serije i nista, ne znam vise
11.10.2009 | 18:22
Ne govorim o skidanju - OS X ima ugradjene drivere za hrpu HP printera, ne treba nista skidati.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 18:44
lol, pa upravo kad sam pokusala otvoriti drivere za hp koji su mi ugradeni, onda mi se pojavljivala ona poruka da pokusam ponovno instalirati
11.10.2009 | 18:58
Zanimljivo. Pokusaj instalirati 10.4.11 combo update:
support.apple.com/downloads/Mac_OS_X_10_...Combo_Update__Intel_

Je li Intel mac ili stariji? Ako je PPC nadji Combu update za PPC. Ne moze skoditi pokusati jos to.

Proabj i ovo:
www.fixamac.net/software/psr5/index.php
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 22:05
Proradilo je nakon ovog printer setup repair-a : D Puuno puno puno hvala!
11.10.2009 | 22:43
Hura!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 2 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO