Back up - Time machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Back up - Time machine

22.08.2009 | 23:44
Primjetio sam da kod Back Upa kad koristim VMware ili Parallels, bakupira 15GB ili više i preko 25GB. Inače bakupira par stotona Mb, ili oko 1GB.Tako da mi to poždere mjesto na Time capsuli i dosta se brzo napuni pa me zanima mogu li to kako izbjeći.

Pozdrav !
23.08.2009 | 00:09
On virtualni PC file u kojem su cijeli Windowsi svaki put smatra datotekom koja je izmjenjena i onda je zeli backupirati. Ja bih na tvojem mjestu isključio backup PC-ija, a onda ga ručno backupiraj prema potrebi ili kada znaš da imaš dobar setup. Ako pak dnevno radiš u Windowsima i treba ti backup, onda je možda bolje to srediti iz samih Windowsa, a njih ne backupirati iz Maca.
25.08.2009 | 15:47
I mene je to nerviralo dok nisam podesio da mi ne radi backup vmware i parallelsa. Ukoliko nemate bitnih filova na njima, možete ih pobrisati tako da otvorite Time Mashine, odaberete Parallels (kod mene su nalaze u documents) odaberete ikonicu opcije (onu do oka) i odaberete "Delete all backups of parallels" To mi je oslobodilo na starom disku 193 GB prostora.
31.08.2009 | 22:28
jopet ja:( .
time machine mi je pun,a htio bi ga isprazniti,jer ionako sam skinuo sve programe na novi SL.pitanje je samo kako a da ne moram ponovo formatirati ex. disc.
01.09.2009 | 01:32
dvoklik na ikonu diska koji ti služi za TM. odvuci folder s backupima u smeće, isprazni koš za smeće.
01.09.2009 | 08:05
hvala.
01.09.2009 | 16:03
evo jedno pitanje da ne otvaram novi thread

Da li TM moze raditi backup na mrezni disk?
Naime imam DNS-323 sa diskovima od po 1TB, pa bi ako je moguce radio neki backup na njih putem mreze!

tnx
02.09.2009 | 12:17
Imam problem....

Prvi put sam koristila Time machine i to kad sam htjela kopirati fileove sa prijenosnog harda.
Problem je u tome da kad je napravio back up ja ne mogu pronaći te fileove nigdje.......
what did i do wrong??
p.s. nova sam korisnica jabuke........ maybe that is the reason!
02.09.2009 | 13:29
NE koristim TM, ali, koliko sam skužio, moraš iz Findera pristupiti originalnom folderu (dakle tom prijenosnom disku) i onda tamo uklikati ikonicu time machinea pa ti se otvori u "trećoj dimenziji" timeline promjena na tom folderu.

Uglavnom, Time Machine nije baš za takve akcije kao što si ti napravila. Za to je više Carbon Copy Cloner ili Chronosync.
02.09.2009 | 13:38
Meni se sve čini da se to sve izbrisalo....
Nema u Finderu originlanog foldera prijenosnog diska!!
Kad upiknem prijenosni u lap, automatski se otvara ikona TM backups!!
Jao jao, muke li.......
02.09.2009 | 15:55
Ajmo od pocetka, od kuda kamo si backupirala podatke? Nisam nikad koristio Time Machine ali ako je on to nekamo snimio ne vjerujem da se ista izbrisalo 'samo od sebe'.
03.09.2009 | 18:40
Ma ja sam se generalno zeznula! Htjela sam kopirati fajlove sa prijenosnog hd na lap.... preko TM (kobna greška) jer je hd prethodno formatiran na windowsima! I ja ovako pametna sam htjela samoj sebi olakšati posao da ne idem starim dobrim copy-paste putem.... kada se automatski otvorio TM lijepo me je pitao da li da obriše postojeće fajlove da bi ga formatirao i ja sam kliknula YES! I ostalo je povijest..... nema fajlova, nigdje .... niti na hd-u niti u lapu... (
Ne pitaj me zašto sam kliknula yes..... ja se još uvijek pitam

Na greškama se uči!!!
03.09.2009 | 19:00
ma ne trebas se pitati.svi mi cesto kliknemo yes umjesto no.valjda nam je to u genima.
03.09.2009 | 19:44
Ja ti mogu samo reći da nisi jedina. Ta "convenience" fora kako je TM po definiciji uključen i skače na svaki vanjski disk koji se spoji te napada korisnika pitanjem koje nekom tko ne vlada potpuno engleski može značiti upravo suprotno od onog što se misli je zapravo dosta loša. Jedan je moj poznanik bio na najboljem putu da napravi istu stvar kao ti, ali me je srećom nazvao i pitao što točno to znači što ga ovaj pita...
03.09.2009 | 22:08
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!
04.09.2009 | 11:33
Natasha je napisao:
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!

Čekaj, čekaj, čekaj malo.
Ako na tom disku nisi ništa snimala poslije, ima šanse.
Skini, ukradi ili kupi sa neta, na svoj komp Data Rescue II aplikaciju, mogla bi pomoći. Tj, znam par slučajeva gdje je spašavala obrisane fotke i slično...

A mislim da imaju i probnu verziju, pa vidi. 500kn nije puno za podatke na disku!

http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php
04.09.2009 | 14:35
Jao super!!!!!! Budem probala!! Nisam poslije dirala hard uopće jedino što je TM već napravio backup pa ne znam da li to šta odmaže?
04.09.2009 | 14:52
Da, to vjerojatno odmaže jako...
04.09.2009 | 15:30
A i mislila sam!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 26 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, lukeisok, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (492)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO