Back up - Time machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Back up - Time machine

22.08.2009 | 23:44
Primjetio sam da kod Back Upa kad koristim VMware ili Parallels, bakupira 15GB ili više i preko 25GB. Inače bakupira par stotona Mb, ili oko 1GB.Tako da mi to poždere mjesto na Time capsuli i dosta se brzo napuni pa me zanima mogu li to kako izbjeći.

Pozdrav !
23.08.2009 | 00:09
On virtualni PC file u kojem su cijeli Windowsi svaki put smatra datotekom koja je izmjenjena i onda je zeli backupirati. Ja bih na tvojem mjestu isključio backup PC-ija, a onda ga ručno backupiraj prema potrebi ili kada znaš da imaš dobar setup. Ako pak dnevno radiš u Windowsima i treba ti backup, onda je možda bolje to srediti iz samih Windowsa, a njih ne backupirati iz Maca.
25.08.2009 | 15:47
I mene je to nerviralo dok nisam podesio da mi ne radi backup vmware i parallelsa. Ukoliko nemate bitnih filova na njima, možete ih pobrisati tako da otvorite Time Mashine, odaberete Parallels (kod mene su nalaze u documents) odaberete ikonicu opcije (onu do oka) i odaberete "Delete all backups of parallels" To mi je oslobodilo na starom disku 193 GB prostora.
31.08.2009 | 22:28
jopet ja:( .
time machine mi je pun,a htio bi ga isprazniti,jer ionako sam skinuo sve programe na novi SL.pitanje je samo kako a da ne moram ponovo formatirati ex. disc.
01.09.2009 | 01:32
dvoklik na ikonu diska koji ti služi za TM. odvuci folder s backupima u smeće, isprazni koš za smeće.
01.09.2009 | 08:05
hvala.
01.09.2009 | 16:03
evo jedno pitanje da ne otvaram novi thread

Da li TM moze raditi backup na mrezni disk?
Naime imam DNS-323 sa diskovima od po 1TB, pa bi ako je moguce radio neki backup na njih putem mreze!

tnx
02.09.2009 | 12:17
Imam problem....

Prvi put sam koristila Time machine i to kad sam htjela kopirati fileove sa prijenosnog harda.
Problem je u tome da kad je napravio back up ja ne mogu pronaći te fileove nigdje.......
what did i do wrong??
p.s. nova sam korisnica jabuke........ maybe that is the reason!
02.09.2009 | 13:29
NE koristim TM, ali, koliko sam skužio, moraš iz Findera pristupiti originalnom folderu (dakle tom prijenosnom disku) i onda tamo uklikati ikonicu time machinea pa ti se otvori u "trećoj dimenziji" timeline promjena na tom folderu.

Uglavnom, Time Machine nije baš za takve akcije kao što si ti napravila. Za to je više Carbon Copy Cloner ili Chronosync.
02.09.2009 | 13:38
Meni se sve čini da se to sve izbrisalo....
Nema u Finderu originlanog foldera prijenosnog diska!!
Kad upiknem prijenosni u lap, automatski se otvara ikona TM backups!!
Jao jao, muke li.......
02.09.2009 | 15:55
Ajmo od pocetka, od kuda kamo si backupirala podatke? Nisam nikad koristio Time Machine ali ako je on to nekamo snimio ne vjerujem da se ista izbrisalo 'samo od sebe'.
03.09.2009 | 18:40
Ma ja sam se generalno zeznula! Htjela sam kopirati fajlove sa prijenosnog hd na lap.... preko TM (kobna greška) jer je hd prethodno formatiran na windowsima! I ja ovako pametna sam htjela samoj sebi olakšati posao da ne idem starim dobrim copy-paste putem.... kada se automatski otvorio TM lijepo me je pitao da li da obriše postojeće fajlove da bi ga formatirao i ja sam kliknula YES! I ostalo je povijest..... nema fajlova, nigdje .... niti na hd-u niti u lapu... (
Ne pitaj me zašto sam kliknula yes..... ja se još uvijek pitam

Na greškama se uči!!!
03.09.2009 | 19:00
ma ne trebas se pitati.svi mi cesto kliknemo yes umjesto no.valjda nam je to u genima.
03.09.2009 | 19:44
Ja ti mogu samo reći da nisi jedina. Ta "convenience" fora kako je TM po definiciji uključen i skače na svaki vanjski disk koji se spoji te napada korisnika pitanjem koje nekom tko ne vlada potpuno engleski može značiti upravo suprotno od onog što se misli je zapravo dosta loša. Jedan je moj poznanik bio na najboljem putu da napravi istu stvar kao ti, ali me je srećom nazvao i pitao što točno to znači što ga ovaj pita...
03.09.2009 | 22:08
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!
04.09.2009 | 11:33
Natasha je napisao:
..... i sad se ja glavom lupam u zid jer nisam napravila isto!!!!
Bilo je potrebno samo okrenuti broj tel., ali neeeeee!
Otplakala....... i idemo dalje!

Čekaj, čekaj, čekaj malo.
Ako na tom disku nisi ništa snimala poslije, ima šanse.
Skini, ukradi ili kupi sa neta, na svoj komp Data Rescue II aplikaciju, mogla bi pomoći. Tj, znam par slučajeva gdje je spašavala obrisane fotke i slično...

A mislim da imaju i probnu verziju, pa vidi. 500kn nije puno za podatke na disku!

http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php
04.09.2009 | 14:35
Jao super!!!!!! Budem probala!! Nisam poslije dirala hard uopće jedino što je TM već napravio backup pa ne znam da li to šta odmaže?
04.09.2009 | 14:52
Da, to vjerojatno odmaže jako...
04.09.2009 | 15:30
A i mislila sam!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 24 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, robee, Anonimci (167)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi