iChat i Preview problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iChat i Preview problem

22.07.2009 | 15:21
Lijep pozdrav svima,

Imam MBP star svega 1 dan i naišao sam na neke komplikacije..

Naime, iChat i Preview mi se otvaraju, ali ne pojavljuju mi se otvoreni prozori na radnoj površini. Plave točkice u docku ispod ikona su upaljene i na gornjoj traci (pored jabuke) postoje meniji za svaku aplikaciju..

iChat sam jučer mogao koristiti, dok Preview još nisam uspio upaliti.

Skinuo sam sve moguće updateove.

Ima li tko nekakvu ideju?

ps malo sam googlao ali previše nove terminologije mi se nametnulo tako da nisam previse toga shvatio

Puno hvala na pomoći
22.07.2009 | 15:38
Da nije samo stvar u tome da moras otvoriti prozor? Kada pokrenes iChat, odi na Window izbornik i klikni na recimo "AIM Buddy list". Preview ista stvar, on ne pokazuje nista osim ako nesto ne otvoris.
22.07.2009 | 15:44
A mozda se otvaraju u nekom drugom od "Spaces" prozora. fn + F8 (barem je tako na mom MBP) klikni i provjeri .....
22.07.2009 | 15:52
Hvala na brzim odgovorima

Problem iChata sam riješio 2 min nakon postanja ovdje, izgleda da sam x-anjem pogasio sve vezano uz account i tak nakon što sam ga aktivirao ponovno sve je billo kako treba..

Za Preview nisam siguran, postoji li u njemu opcija pregledavanja više fileova odjednom, ili je rezerviran za samo jedan pdf il fotku.. dakle, jesam li zamijenio njegovu funkciju za iPhoto - koji ima library npr???

To bi objasnilo i moj drugi problem "nemogućnosti" prikaza na desktopu

Pozdrav
22.07.2009 | 21:21
Ako želiš u Previewu gledati više fileova (npr. JPG) odjednom, selektiraj ih sve u Finderu i onda dvoklikni bilo gdje na selekciji. Otvorit će se Preview s prikazanom prvom slikom, a na sidebaru (menu View / Sidebar) će ti biti prikazane sve odabrane pa možeš šetati po njima (klikom na sidebaru, kurzorskim tipkama ili pomoću tri prsta na trackpadu, ako si to omogućio).
22.07.2009 | 23:54
smayoo je napisao:
Ako želiš u Previewu gledati više fileova (npr. JPG) odjednom, selektiraj ih sve u Finderu i onda dvoklikni bilo gdje na selekciji. Otvorit će se Preview s prikazanom prvom slikom, a na sidebaru (menu View / Sidebar) će ti biti prikazane sve odabrane pa možeš šetati po njima (klikom na sidebaru, kurzorskim tipkama ili pomoću tri prsta na trackpadu, ako si to omogućio).

Hvala, budem probao
31.07.2009 | 22:47
Evo, javljam se opet radi sličnog problema pošto nisam našao topic koji pokriva tu temu

Naime, imao sam nekoliko situacija gdje su mi sistemske aplikacije kao System Preferences i Activity Monitor na isti način "skakale" u docku bez da se otvaraju.

Nikako nisam mogao to riješiti, koristio bi force quit i probao ih pokrenuti opet, ali ništa - pa sam htio to riješiti restartom ili shut downom, u kojim slučajevima opet ni mrc

Na kraju se sve svodilo na 5 sek držanje power buttona i prisilno gašenje sustava..

Zanima me je li to česti problem i ima li drugih načina da se riješi?

O uvjetima u kojima su se takve prilike dešavale ne mogu reći puno, istina vjerojatno je bilo multitaskinga, ali ništa neubičajeno nit prezahtjevno imo.. nisam siguran, ali može li imati veze s tim isključivanje uređaja (kao npr unmountanje ext hdd-a ili isključivanje adaptera za struju), jer se ne mogu sjetiti ničeg što bi povezalo svaki takav slučaj, kojih je sad u kakvih tjedan dana bilo 5-6???

Pomagajte
01.08.2009 | 02:34
Takve stvari se ne bi rebale dogadjati. Procitaj sticky topic (FAQ) o tome kako dijagnosticirati softverske probleme, tamo imas savjete oko toga.
01.08.2009 | 13:45
Hm da, pokušavam pokrenuti Console aplikaciju nakon što mi je laptop bio u sleep modu kakva 2 sata i ista stvar

Neke programe kao finder, dashboard i spaces sam mogao otvoriti, no bilo koji "neovisni" program kao itunes ili safari samo skače u docku..

Još jedno prisilno gašenje...
02.08.2009 | 11:02
Kreiraj novog korisnika pa vidi da li se i iz njega to dešava.
18.08.2009 | 23:01
Nakon dva tjedna nakon što mi se ovaj problem zadnji puta pojavio došao sam do konkluzije koja je nadam se točna ili barem na tragu istine

Dakle, isključivanjem "Put the hard disk(s) to sleep when possible" opcije u Energy Saveru i permissions repairom (just in case) nije se ponovilo.

Zašto je to tako, možda netko na forumu ima ideju..

Nadam se da ću nekome biti od pomoći ako ga zatekne isti problem

I hvala vam na savjetima..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds