iChat i Preview problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iChat i Preview problem

22.07.2009 | 15:21
Lijep pozdrav svima,

Imam MBP star svega 1 dan i naišao sam na neke komplikacije..

Naime, iChat i Preview mi se otvaraju, ali ne pojavljuju mi se otvoreni prozori na radnoj površini. Plave točkice u docku ispod ikona su upaljene i na gornjoj traci (pored jabuke) postoje meniji za svaku aplikaciju..

iChat sam jučer mogao koristiti, dok Preview još nisam uspio upaliti.

Skinuo sam sve moguće updateove.

Ima li tko nekakvu ideju?

ps malo sam googlao ali previše nove terminologije mi se nametnulo tako da nisam previse toga shvatio

Puno hvala na pomoći
22.07.2009 | 15:38
Da nije samo stvar u tome da moras otvoriti prozor? Kada pokrenes iChat, odi na Window izbornik i klikni na recimo "AIM Buddy list". Preview ista stvar, on ne pokazuje nista osim ako nesto ne otvoris.
22.07.2009 | 15:44
A mozda se otvaraju u nekom drugom od "Spaces" prozora. fn + F8 (barem je tako na mom MBP) klikni i provjeri .....
22.07.2009 | 15:52
Hvala na brzim odgovorima

Problem iChata sam riješio 2 min nakon postanja ovdje, izgleda da sam x-anjem pogasio sve vezano uz account i tak nakon što sam ga aktivirao ponovno sve je billo kako treba..

Za Preview nisam siguran, postoji li u njemu opcija pregledavanja više fileova odjednom, ili je rezerviran za samo jedan pdf il fotku.. dakle, jesam li zamijenio njegovu funkciju za iPhoto - koji ima library npr???

To bi objasnilo i moj drugi problem "nemogućnosti" prikaza na desktopu

Pozdrav
22.07.2009 | 21:21
Ako želiš u Previewu gledati više fileova (npr. JPG) odjednom, selektiraj ih sve u Finderu i onda dvoklikni bilo gdje na selekciji. Otvorit će se Preview s prikazanom prvom slikom, a na sidebaru (menu View / Sidebar) će ti biti prikazane sve odabrane pa možeš šetati po njima (klikom na sidebaru, kurzorskim tipkama ili pomoću tri prsta na trackpadu, ako si to omogućio).
22.07.2009 | 23:54
smayoo je napisao:
Ako želiš u Previewu gledati više fileova (npr. JPG) odjednom, selektiraj ih sve u Finderu i onda dvoklikni bilo gdje na selekciji. Otvorit će se Preview s prikazanom prvom slikom, a na sidebaru (menu View / Sidebar) će ti biti prikazane sve odabrane pa možeš šetati po njima (klikom na sidebaru, kurzorskim tipkama ili pomoću tri prsta na trackpadu, ako si to omogućio).

Hvala, budem probao
31.07.2009 | 22:47
Evo, javljam se opet radi sličnog problema pošto nisam našao topic koji pokriva tu temu

Naime, imao sam nekoliko situacija gdje su mi sistemske aplikacije kao System Preferences i Activity Monitor na isti način "skakale" u docku bez da se otvaraju.

Nikako nisam mogao to riješiti, koristio bi force quit i probao ih pokrenuti opet, ali ništa - pa sam htio to riješiti restartom ili shut downom, u kojim slučajevima opet ni mrc

Na kraju se sve svodilo na 5 sek držanje power buttona i prisilno gašenje sustava..

Zanima me je li to česti problem i ima li drugih načina da se riješi?

O uvjetima u kojima su se takve prilike dešavale ne mogu reći puno, istina vjerojatno je bilo multitaskinga, ali ništa neubičajeno nit prezahtjevno imo.. nisam siguran, ali može li imati veze s tim isključivanje uređaja (kao npr unmountanje ext hdd-a ili isključivanje adaptera za struju), jer se ne mogu sjetiti ničeg što bi povezalo svaki takav slučaj, kojih je sad u kakvih tjedan dana bilo 5-6???

Pomagajte
01.08.2009 | 02:34
Takve stvari se ne bi rebale dogadjati. Procitaj sticky topic (FAQ) o tome kako dijagnosticirati softverske probleme, tamo imas savjete oko toga.
01.08.2009 | 13:45
Hm da, pokušavam pokrenuti Console aplikaciju nakon što mi je laptop bio u sleep modu kakva 2 sata i ista stvar

Neke programe kao finder, dashboard i spaces sam mogao otvoriti, no bilo koji "neovisni" program kao itunes ili safari samo skače u docku..

Još jedno prisilno gašenje...
02.08.2009 | 11:02
Kreiraj novog korisnika pa vidi da li se i iz njega to dešava.
18.08.2009 | 23:01
Nakon dva tjedna nakon što mi se ovaj problem zadnji puta pojavio došao sam do konkluzije koja je nadam se točna ili barem na tragu istine

Dakle, isključivanjem "Put the hard disk(s) to sleep when possible" opcije u Energy Saveru i permissions repairom (just in case) nije se ponovilo.

Zašto je to tako, možda netko na forumu ima ideju..

Nadam se da ću nekome biti od pomoći ako ga zatekne isti problem

I hvala vam na savjetima..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO