otvaranje filova i prikaz ikona
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

otvaranje filova i prikaz ikona

11.07.2009 | 01:43
Ha.... Ha.... Ha, ha, ha...

Evo, da bude smješnije, dakle, na oba stroja je OS 10.5.7, a Finder je 10.5.8. View options izgledaju identično na oba stroja.

E, a pazi sad ovo. Na Booku, ako desnokliknem u icon view prozoru (jedini Finder prozor koji je otvoren) i pod Arrange by odaberem išta, ikone se poslože tako, ali automatska posloženost nije uključena (ako pomaknem nešto ručno ili promijenim veličinu prozora, tako i ostane).

E, ali ako na Booku otvorim View Options pa tamo iz rolete odaberem arrange by nešto i samo zatvorim dijalog (ne moram uklikati "set as default"), ikone se poslože i automatska posloženost jest uključena. I kad onda desnokliknem piše mi "Keep Arranged By".

Onda ako opet pozovem view options i pod arrange by odaberem none, isto je kako je i bilo, a na desnoklik piše "Arrange by".

Heto... I to smo raspetljali. Imam dojam da smo svi nešto naučili...

Meni, u svakom slučaju, cover flow i column view ostaju najdraži...
11.07.2009 | 03:26
wow! ne mogu vjerovati! problem je rjesen! smayoo svaka cast kako si dosao do toga od svih kombinacija!
moj zivot opet ima smisla!
11.07.2009 | 03:49
CCC, ja opet nist nisam skontao, ali meni sve zasad radi kako treba pa nema veze, if it ain't broken, don't fix it

komentari??
bok!
11.07.2009 | 12:26
"If it ain't broken, don't fix it."

Moram priznati da zvuči fora.

Sreća je da postoje ljudi koji ne vjeruju u takvu filozofiju.

Jer inače ljudska vrsta ne bi ni kotač izmislila...
11.07.2009 | 12:48
Bravo smayoo
11.07.2009 | 22:13
Heto... I to smo raspetljali. Imam dojam da smo svi nešto naučili...

Definitivno!

Meni, u svakom slučaju, cover flow i column view ostaju najdraži...

I meni, ali obrnutim redom: column pa cover flow.
12.07.2009 | 19:34
smayoo je napisao:
"If it ain't broken, don't fix it."

Moram priznati da zvuči fora.

Sreća je da postoje ljudi koji ne vjeruju u takvu filozofiju.

Jer inače ljudska vrsta ne bi ni kotač izmislila...

Stara Americanska narodna

komentari??
bok!
12.07.2009 | 20:54
Je. Rednecks su inače poznati kao društvo koje je iznjedrilo nebrojene svjetske mislioce i filozofe...

12.07.2009 | 21:00
smayoo je napisao:
Je. Rednecks su inače poznati kao društvo koje je iznjedrilo nebrojene svjetske mislioce i filozofe...

en.wikipedia.org/wiki/Apple_inc
en.wikipedia.org/wiki/Intel
en.wikipedia.org/wiki/Silicon_valley

... da nastavim?

komentari??
bok!
12.07.2009 | 22:24
Da nastaviš s čim? Nije valjda da linkove koje si naveo na neki način povezuješ s pojmom "rednecks"?

Evo i tebi jedan link...

http://en.wikipedia.org/wiki/Redneck

Amerika je nacija od 300 milijuna ljudi. Nažalost, nisu svi Steven Jobs.
12.07.2009 | 23:40
A ja sam pomislio da ti povezujes "rednecks" sa Amerikancima, buduci da sam ja reko da je ono stara Americanska, a ne stara redneckovska
Al dobro, dosta zajebancije

bok!
12.07.2009 | 23:52
Aha, sorry. Ali to jest stara redneckovska. Navodno je to prvi rekao neki od južnjačkih uglednika komentirajući izum parnog stroja u smislu "nama su dobri i robovi, ne treba nam parni stroj".
13.07.2009 | 02:38
Ovo sta je smayoo rekao je otprilike ovo:
Here's to the crazy ones.
The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently.
They're not fond of rules.
And they have no respect for the status quo.
You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.
About the only thing you can't do is ignore them.
Because they change things.
They push the human race forward.
And while some may see them as the crazy ones,
We see genius.
Because the people who are crazy enough to think
they can change the world,
Are the ones who do.
13.07.2009 | 02:40
Meni je ova reklama puno bolja od 1984. Ali 1984 je isto super.
31.07.2009 | 16:43
sad sam skuzio ovo s karmama pa sam stisnuo jednu smayooi sa zakasnjenjem za uspjesno rjesenje zagonetke.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Ender, Gjuroo, IgorMa, Riba, robertM, Smet, tino1, Anonimci (10108)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO