Mobilni internet T-Com
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobilni internet T-Com

04.06.2009 | 15:06
Ovako,
kako na moru nisam baš pri signalu 091, bio sam prisiljen uzeti T-Comov mobilni internet (bolji signal).
I danas sam ja lijepo dobio svoj Huawei PC expressCard IV i sav pripadajući materijal s time. Uredno posebno tiskane upute za rad na MAC računalima sa OSom 10.4 pa na više.
Otvorim ja CD ubacim u stroj, pregledam sve PDfove, i potražim fajl koji se kliče: T-Mobile web n walk_Drv_App.pkg
Kad tamo..... fajla nigdje.
Zovem ja službu za korisnike, ništa. Veli čovjek da ubacim PCexpress karicu da bu se instalacija sama pokernula.
Nakon toga, bezuspješno pokušavam stupiti u kontakt s agentom prodaje i ništa. Čovjek me uredno odkanta kad ga zovem, a na email ne odgovara (valjda im je responde time 24 sata...)
Kako bih skratio agoniju čekanja, ima li netko od ekipe ovdje taj famozni fajl (koji se inače ne može downloadati ali ni emailom poslati !?!), T-Mobile web n walk_Drv_App.pkg i ima li netko uopće mobilni internet od T-Coma?

Hvala.
04.06.2009 | 15:22
Kada sam to zadnji put radio klijentu jednostavno sam sve potrebno skinuo s nekog drugog T-Mobilea, mislim da je bio UK. I radilo je.
04.06.2009 | 15:25
Dobro ti je rekao da ubaciš samo PCexpress karticu. Software je na kartici. Naime, ako prištekaš karticu, a sistem nema instaliran driver za nju, onda prepozna njen alter-ego, a to je "usb stick" kojeg otvoriš i na njemu nađeš driver pkg.

Tako je isto meni došla zadnja kartica od Vodafonea, isto Huawei. Jedino sam imao problem što je bio neki Vodafone driver od ranije instaliran pa se onda taj "USB stick" čudno ponašao. Ne bi se pojavio kao ikona na desktopu, nego odmah kao otvoreni prozor koji bi se sam zatvorio i nestao nakon 1-2 sekunde.

Problem sam riješio tako što sam u par pokušaja naciljao miša točno na mjesto gdje se pojavi PKG ikona, i onda sam u posljednjem pokušaju čekao spreman da napravim dvoklik.

Smiješno, ali uspjelo je.
04.06.2009 | 16:27
smayoo je napisao:
Dobro ti je rekao da ubaciš samo PCexpress karticu. Software je na kartici. Naime, ako prištekaš karticu, a sistem nema instaliran driver za nju, onda prepozna njen alter-ego, a to je "usb stick" kojeg otvoriš i na njemu nađeš driver pkg.

Tako je isto meni došla zadnja kartica od Vodafonea, isto Huawei. Jedino sam imao problem što je bio neki Vodafone driver od ranije instaliran pa se onda taj "USB stick" čudno ponašao. Ne bi se pojavio kao ikona na desktopu, nego odmah kao otvoreni prozor koji bi se sam zatvorio i nestao nakon 1-2 sekunde.

Problem sam riješio tako što sam u par pokušaja naciljao miša točno na mjesto gdje se pojavi PKG ikona, i onda sam u posljednjem pokušaju čekao spreman da napravim dvoklik.

Smiješno, ali uspjelo je.

smayoo, sve ovo što si napisao je točno
evo radi. jedino što nisam vidio .pkg ikonu, nego je bila .app. I sad kako nije bila aplikacija instalirana, ja ju potrefio (iz trećeg pokušaja) i uredno se instalirala. Sad, to je aplikacija kao takva i ona radi (mogu se spojiti na net), no u uputama kaže da se može slati i SMS i slat i primati faxove (nepotrebna meni funkcija, ali možda i dobro dođe). Jel znaš štogod o tome?
04.06.2009 | 16:40
dpasaric je napisao:
Kada sam to zadnji put radio klijentu jednostavno sam sve potrebno skinuo s nekog drugog T-Mobilea, mislim da je bio UK. I radilo je.

Davore,
ajde ako se sjetiš, stavi link. Htio bih provjeriti jel tamo ima neka nova verzija. Ovo mi se čini malo osakaćeno...
  • BB
  • Korisnik
04.06.2009 | 16:45
Imam ga ja, upravo ga koristim. Option, imam ga 2 godine. I ja sam se gnjavila s tim, a u T-comu su mi rekli da "kod nas skoro nitko ne koristi Macove", i nek si kupim piceka Ono kaj je bilo na sticku je radilo samo na 10.3.9, ali skinula sam s weba razne varijante, pa sad radi i na 10.4.11 (i na starom plavom iMacu) i na Leopardu (eMac i MacBook).

Ako nisi to uspio srediti, javi pa ti mailam.
04.06.2009 | 21:27
Tomek je napisao:
Sad, to je aplikacija kao takva i ona radi (mogu se spojiti na net), no u uputama kaže da se može slati i SMS i slat i primati faxove (nepotrebna meni funkcija, ali možda i dobro dođe). Jel znaš štogod o tome?

Tako piše i u Vodafone uputama, ali negdje na Vipnetovom webu fine printom piše da to radi samo na PC aplikacijama, a Mac aplikacija to nema. Ne znam da li je isto i s T-com softverom.
04.06.2009 | 22:11
Da, za OS X nemaju taj softver.
Imam Vip pa koristim za to njihov portal, a i T mobile možda ima tako riješeno.
04.06.2009 | 23:15
OT: Ima li Tele2 podrsku za Mac?
04.06.2009 | 23:33
Našao sam jednu aplikaciju koja se zove launch2net. Samo košta 50.-eura.
Jel se netko susreo s tom aplikacijom i je se mora baš kupvati aplikacija ako se KUPI mobilni internet od T-Coma???

.
Picture_5-af2498a2c80b030d98d4c131b8214fd8.png
05.06.2009 | 02:28
Samo se umrijeti mora. Sve ostalo je stvar slobodnog izbora. I savjesti.

Ne kužim što ti fali aplikaciji koju si dobio s karticom. Zar nisi sam rekao da ti ne treba sms?
05.06.2009 | 10:27
smayoo je napisao:
Samo se umrijeti mora. Sve ostalo je stvar slobodnog izbora. I savjesti.

Ne kužim što ti fali aplikaciji koju si dobio s karticom. Zar nisi sam rekao da ti ne treba sms?

Nešto se zgovnalo i sada više ne radi ništa.
08.06.2009 | 15:03
Evo, za sve zainteresirane, riješio sam problem.

No, ne dugo nakon ovog svog, naletih na problem kod kolege. Njemu (ima USB sitck), nakon spajanja, javlja "Autentification Faild". Probali smo sa svim aplikacijama koje imaju na svom službenom webu i sa onom koja dolazi na USBu.
Ako netko zna riješenje, hvala unaprijed.
08.06.2009 | 15:20
Je li usklađen protokol autentifikacije? Tj. da li je podešeno ono isto što provider kaže da treba biti podešeno?
08.06.2009 | 15:44
Probaj ga kod sebe, osnovnu instalaciju imaš, jedino da ti da svoje podatke za aktivaciju pa ćete znati o čemu je stvar.
Meni je stik T-coma normalno radio, ali sam ga dao frendu jer sam ga dobio za 1 kunu, a njemu je trebao bežični pristup.
Drugo, probaj ako radi na Windowsima.Ako radi trebao bi i na Macu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 56 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

^SuperUnknown^, Anonimci (521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO