Trebam bolji iCal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam bolji iCal

31.05.2009 | 13:41
Znam da ga puno ljudi koristi (mozda zato sto dolazi sa OS) i mozete me kuditi i reci sto vam je volja ali meni iCal jednostavno NE VALJA

Ne mogu se nikako naviknuti na njega niti naci "neki zajednicki jezik" s tim softverom.

Trebam neki reminder sowtware. Neki kalendar na sterodima. Tipa, posalji ono, tada ti dolazi ovo, trebas platiti ovoliko tog dana i sl...da sadrzi TO DO lista za pojedine dane i tome slicno...

Jel ima nesto bolje na Macu ili da se ipak probam dogovoriti sa iCalom da radi onako kako ja hocu?

Mozda ga nisam dovoljno dobro upoznao ali meni neke stvari jednostavno tu nisu jasne i nemaju mi logike.

Hvala svima!
31.05.2009 | 14:23
to do listu nema, to je sigurno. Manjkaju mu i podsjetnici (dakle, ne "imaš sastanak u toliko sati koji će trajati do tada", nego "podsjećam te da trebaš napraviti to, ne u neko točno definirano vrijeme, nego eto, da ne zaboraviš"). Sve ostalo je meni upotrebljivo. Način rada, odnosno korisnički interface je subjektivna stvar, o tome nema smisla raspravljati, ali sama funkcionalnost je meni pouzdanija nego kod Outlooka na Windowsima.

Meni nije trebalo ništa bolje od iCal pa ti ne znam ništa predložiti. Ali ako kažeš što ti točno nije jasno i što ti nema logike, možda je problem jednostavno rješiv...
31.05.2009 | 15:27
Si probao Sunbird (Mozilla)? OK je, a s dodacima (addons) se može skrojiti PIM po želji i potrebama...
31.05.2009 | 16:38
Postoje tone tzv. GTD aplikacija, prosurfaj na tu temu, možda ti baš to treba...
31.05.2009 | 18:30
Ja u tu svrhu koristim The Hit List www.potionfactory.com/thehitlist/
Isprobaj i vidi odgovara li ti. Meni se u startu tih 50 dolara činilo mrvicu previše, no kako ga dosta koristim i vrlo sam zadovoljan nije mi žao ni centa.
31.05.2009 | 18:50
Tnx svima za odgovore.

Mozda se nisam dovoljno dobro izrazio...

Poanta cijele price je da ja trebam software (podsjetnik) za stvari, za obveze koje trebam odraditi a ne za sastanke!

iCal mi je cijeli fokusiran na appointments i kao takav meni ne odgovara.

Ja ne radim u korporacijskom okruzenju pa da mi je problem uskladiti neki sastanak kada smo svi slobodni i tome slicno...

Mani je bitno da me podsjeti ovakve stvari:

da svakog 15-og u mjesecu placam lizing
da u slijedeci cetvrtak trebam naruciti neke stvari za brod
da posaljem klijentu racun 22-og
da svakog cetvrtka saljem email u lucku kapetaniju
da svakih 90 dana moram voziti nesto servis
da OPET ne zaboravim na godisnjicu braka

Znaci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

@DrAle

Bacicu pogled na The Hit List, ne izgleda mi lose. Hvala ti!
31.05.2009 | 19:03
drlovric je napisao:
Tnx svima za odgovore.
naci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

@DrAle

Bacicu pogled na The Hit List, ne izgleda mi lose. Hvala ti!

Kada ga isprobaš javi odgovara li ti. Baš me zanima.
Pozdrav
31.05.2009 | 19:42
Koliko vidim ovo je jos beta verzija The Hit List

Stvarno mi se ne daje 50 buksa sa soft koji jos nije zavrsen, a zaboravio sam napisati ranije da mi je integracija sa iPhoneom vose nego dobrodosla.

Izbor je pao na "Things", poskupa igracka (kada uracunas 10$ i za iPhone verziju) pa zato valjda i vrijedi

Javim dojmove dok malo probam "Stvari"

Hvala svima anyway!
31.05.2009 | 21:05

Mani je bitno da me podsjeti ovakve stvari:

da svakog 15-og u mjesecu placam lizing
da u slijedeci cetvrtak trebam naruciti neke stvari za brod
da posaljem klijentu racun 22-og
da svakog cetvrtka saljem email u lucku kapetaniju
da svakih 90 dana moram voziti nesto servis
da OPET ne zaboravim na godisnjicu braka

Znaci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

Ja koristim iCal (u paketu s ajfonom) kako za sastanke (kod kojih je bitno fiksno vrijeme) tako i za obveze koje se definiraju baš ovako kako si naveo. I iCal taj posao obavlja uredno. Ako ću biti picajzla (a hoću!), fali mi nešto što sam imao na Palmu: da događaje mogu definirati i malo labavije tipa "zadnji dan u mjesecu" - što iCal (trenutno) ne može. Često želim nešto ugurati u zadnji dan mjeseca pa to onda moram definirati datumski, 28og, kako bih bio siguran da će se pojaviti u kalendaru za svih 12 mjeseci. To mu je jedini "pravi" nedostatak za navedene potrebe, a rješenje svega ostalog je zapravo u "all-day" flagu nakon kojeg event više ne pila sa vremenom od-do i uredno se preseli u header kalendara, tamo gdje se listaju all-day eventi. Na raspolaganju ti je repeat, alarmi kakvi god poželiš... da nisi samo promašio neke od tih opcija?
31.05.2009 | 21:06
1. normalno izevdivo pod repeat odaberes every month kayes all day i izaberes na koji nacin, i kada da te obavjestava.
2. ne razumijem kako je ovo problem sa iCalom
3. opet
4. isto kao prvo
5. kao prvo ali odaberes custom/pa daily/pa 90 ... voila
6. yearly

Ili ja nikako nisam skuzio kaj trebas?
Naprosto to kaj dozivljavas da iCal dozivljava kao sastanke ... ti tretiraj kao obaveze i to je to.

EDIT: evo vec je djipi napisao
01.06.2009 | 09:19
Hmmmm izgleda to iCal ipak moze odradjivati

Bice da ga jednostavno nisam dovoljno proucio, ali meni jednostavno nije legao. Nemam pojma zasto :/

Probao sam u njemu malo raditi sa TO-DO listama i jako se razocarao vidjenim, pa sam zato odmah trazio komercijalnu alternativu vodeci se Windows nacinom razmisljanja - programi koji dolaze sa OS obicno ne vrijede nista

Mozda sam malo preuranio sa izjavama da iCal nije dobar bez da sam mu dao postenu sansu, tj. naucio ga.

Medjutim nasao sam Things (culturedcode.com/things/) koji kicka ass

Bas mi je super, lijep, usminkan, fensi-smensi i radi bas ono sto meni treba. I ima inacicu za iPhone (dodatnih 50kn).

Nije jeftina igracka (250kn) ali mi se na prvu odmah svidio i pisu ljudi da ga tvrtka dosta cesto "apdejta", znaci aktivan je proizvod.

Kada imate u zivotu puuuuuuuno stvari za obavljati onda smatram da je ipak isplativa investicija
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 44 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO