Apple Mail i vise accounta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Mail i vise accounta

27.05.2009 | 10:58
Koristim Mail za postu i imam nekoliko accounta za razlicite email adrese.

S obzirom da mi je email primaran nacin komunikacije, Mail app je non stop pokrenut i ikona u Docku mi pokazuje broj novih poruka.

Tu mi nastaje problem.

Naime, zbog prirode posla prisiljen sam imati na racunalu jedan mail account (info@) od tvrtke na koji dolaze doslovce stotine mailova svaki dan. Ti mailovi meni sada puno ne znace, ali ih moram imati.

Brojevi mi divljaju u Docku na Mail app radi tog accounta, tako da uopce ne znam st da radim.

Moze li se samo taj odredjeni mail account iskljuciti iz prikazivanja. Nesto kao da posta sa te adrese dolazi ali da me ne obavjestava i sl?

Ima li neko kakvu ideju sta napraviti?

Hvala svima!
27.05.2009 | 11:32
Mislim da Dockstar omogućava ono što tebi treba!
27.05.2009 | 11:37
Mail>Preferences>Accounts>Advanced i isključi opciju: "Include when automatically checking new mail".
27.05.2009 | 15:42
Bravo Riba, prava stvar

Znaci da nisam jedini sa slicnim problemom, cim postoje ovakvi alati

10$ od srca
27.05.2009 | 17:55
Zbilja fora alat! Evo što bi Apple trebao dodati u Mail!
27.05.2009 | 18:53
Osim na taj način, možeš napraviti i filter koji ti sve što stiže u inbox na tu info@ adresu odmah seli u neki folder koji nije Inbox, a u prefsima od Maila kažeš "Dock unread count: Inbox only".
28.05.2009 | 08:56
drlovric je napisao:
Bravo Riba, prava stvar

Znaci da nisam jedini sa slicnim problemom, cim postoje ovakvi alati

10$ od srca

Ako se ne varam ovo je Mail plugin? Samo imaj na umu da ako imas problema sa Mail.app nakon upgradea prva stavr za provjeriti su pluginovi.
28.05.2009 | 09:50
Ne radi za sada nikakve probleme. Super mali utility...

Mislim da ce ga puno ljudi ovdje prepoznati i pocei koristiti svakodnevno.

Hvala Riba na info. Tesko da bi ja nekada nasao ovo, jer nikada nisam cuo ni za tvrtku niti za bilo koji njihov product.

OT: Coda, Transmit itd - SVE U POLA CIJENE, 3 dana neka akcija na Panicu
28.05.2009 | 12:18
Hvala za tip, kupio Unison...vjerojatno ga necu previse koristiti, ali za 12 USD...
28.05.2009 | 14:30
Sve su to zgodni mali alati za smijesne novce. Izgleda da recesija stvarno cini svoje pa tvrtke snizavaju cijene.

Ne mogu se oteti dojmu da bi generalno bilo puno manje piratskog softwera kada bi prozvodjaci korigirali cijene, i onda bi u konacici zaradili vise.

Ja sam imao neku piratsku kopiju Transmita, jer sam nedavno switchao na Mac pa nisam za svaku probu mogao kupovati software. Sada sam kupio licencu za novu verziju za cijenu jedne pizze
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi