sinkronizacija datoteka sa serverom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sinkronizacija datoteka sa serverom

01.02.2009 | 12:45
Dakle,

imam MacBook Pro sa Leom 10.5.6. U firmi imam username i password za file server (na domeni) koji sam već zapamtio na Mac keyringu.

Kad je Mac u firmi spojen na mrežu, mogu normalno otvoriti svoj osobni mrežni folder (ja to radim iz Findera, Command-K, pa ručno upišem UNC smb://server/folder) i po njemu čitati i pisati.

Treba mi, dakle, softver koji može sam, isključivo na moj zahtjev (ništa automatski) napraviti sinkronizaciju tog mog mrežnog foldera i njegove slike na disku MacBooka. Znači, kad ujutro dođem u ured, nađe datoteke na kojima sam radio sinoć kod kuće i prebaci ih na mrežni folder (i pri tom pregazi one stare na mrežnom folderu, ako takve postoje). Kad popodne idem iz ureda, nađe datoteke na mrežnom folderu koje su izmijenjene tokom dana (jer sam ja radio na njima sa stolnog PC-a ili mi ih je netko drugi tamo stavio) i prebaci ih na disk Macbooka (i pri tom opet pregazi stare verzije).

Treba mi to, točno to, samo to, i ništa više, ali mi treba da to radi točno, brzo i pouzdano. Cijena je manje bitna (iako nije nebitna).

Mislim da se sam server vrti na Linuxu, ali to ne bi trebalo imati veze, zar ne?

Može li mi tko što preporučiti?
01.02.2009 | 14:16
Na svu sreću uspio sam ostvariti stanje u kojem ne nosim datoteke s posla doma i obrnuto. Jedino što obavljam doma su mailovi. No, negdje u malom mozgu mi je softver ChronoSync koji sam sreo na jednom Mac software DVD-u i ako se dobro sjećam radio je ovo što tebi treba.
01.02.2009 | 15:23
Transmit FTP clinet izmedju ostaloga nudi slicnu opciju:

Transmit can synchronize a folder in Your Stuff with a folder in Their Stuff, or vice-versa.

Connect to the server containing the folder you wish to synchronize.

Navigate in both Your Stuff and Their Stuff to the folders that you wish to synchronize.

Choose Transfer > Synchronize...

Choose Upload if you want newer files in Your Stuff to be sent to Their Stuff. Choose Download if you want newer files in Their Stuff to be sent to Your Stuff.

Choose the synchronization method you would like. Update mode will transfer new or changed files. Update mode will never delete any files. Mirror mode should be used with caution as it will delete any files in the destination folder that are not also present in the source folder.

...no vjerujem da mozes naci fleksibilnije i "besplatnije" rjesenje...ransmit ocigledno ne moze napraviti u istom koraku sunhronizaciju u oba smjera ako ti je to potrebno.
01.02.2009 | 18:07
Veći je problem to što (pretpostavljam) Transmit koristi FTP protokol (port 21), a ne SMB protokol (Microsoft file sharing), a ovaj folder mi nije dostupan putem FTP-a, samo putem SMB.

Na ChronoSync sam nasurfao na versiontrackeru. Zanima me da li ovdje ime netko pozitivna iskustva s takvim softverom, pa da ne isprobavam baš sve redom (ima 3-4 alata, svi cca isto koštaju, svi deklarativno imaju iste osobine, a garant nisu svi isti ).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 59 minuta
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO