filmovi etc..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

filmovi etc..

22.09.2008 | 19:59
Pozdrav drustvo!

Prije nekoh mjesec dana mi je stigao MacBook i do sad nemam nikakvih problema s njim ni niceg da se zalim

Samo me zanima koje vi svi imate playere ili nes takvog za gledanje filmova i tog svega.
jer svako malo mi filmovi imaju drugacije formate.i ne moze ih pokrenut.

mate kakvih preporuka koji player podrzava vecinu?
22.09.2008 | 21:08
Definitivno MPlayer: mplayerosx.sttz.ch/
22.09.2008 | 21:50
Ja bih preporucio VLC.
22.09.2008 | 22:01
Vidiš, razna iskustva !
Meni je ReelBean radio, a i sada bolje od VLC-a i nekih drugih.Moj ti je savjet da probaš više njih i odabereš onoga koji je tebi najbolji.
22.09.2008 | 22:11
VLC je malo bugovit. Na DivXu zna izgubiti konce na nekim filmovima pa na sekundu ode cijela slika u "kockice", ali inače fino radi. Osim njega i Quicktime-a ja ni nemam više ništa (i ne treba mi).
23.09.2008 | 00:21
Ponavljam: MPlayer (mplayerosx.sttz.ch/)
23.09.2008 | 03:35
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.
23.09.2008 | 10:53
dpasaric je napisao:
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.

Potpis! Meni jos nije trebalo nista osim toga ali moram priznati da ne gledam bas nesto previse filmova na Macu
23.09.2008 | 17:48
Super ako imas Maca koji to moze goniti jer QuickTime playeru treba 3x vise CPU-a da vrti film koji Mplayer i VLC vrte bez problema na istom hardveru. Mi siromasni zato moramo koristiti zadnja dva.
04.10.2008 | 11:27
Pa neznam kolko je to točno, imam emac 1.25, 768 mbr i QuickTime + Perion rade fenomenalno.
mogu se jedno požalit na vlc koj je pun buba a u mplayer-u svaki put kad premotam raziđe se zvuk,slika i titlovi.

Riba, nemas valjda lošiji cpu?!
11.10.2008 | 00:15
GREED je napisao:
Riba, nemas valjda lošiji cpu?!

Hehehe, ako se dobro sjećam, strojevi koje pegla su Cube sa 500mhz i POwerbook sa 1GHz. Ispraviti će me ako griješim!
12.10.2008 | 01:02
Cube na 450 Mhz, molit cu lijepo. Powerbook je bio na 1.5 ali je zamijenjan MacBookom Pro, ali taj se koristi samo u nuzdi.
24.10.2008 | 14:27
Bas se ovih dana borim s time: naime ne uspijevam upogoniti QT Pro da mi prikazuje i titlove, a imam i zadnju verziju Pereiana...
Moze li mi netko step-by-step- reci kako se to postize?

PS: Titlovi moraju biti .srt ili vrijedi i .sub? Dakako, istog su naziva kako i XY.avi file, te su u istom folderu.

Hvala!!
24.10.2008 | 20:31
Kao što već rekoh....
24.10.2008 | 22:59
Titlovi moraju biti srt za Perion i istog naziva kao film.
25.10.2008 | 00:08
Titlovi jesu istog naziva i .srt, ali nista se ne dogadja... Taj Pereian se pokrece sam, ili ga treba "mrdnuti"?
Instalirani su zadnji QT i zadnji Pereian. Stroj je Lampa 20" G4 1,25 GHz s Laopardom 10.5.5
25.10.2008 | 11:19
Samo klikneš na film i titlovi ti automacki rade. E sad ja imam QT pro a što se tiče stroja mora radit.
Ima par caka sa samim titlom. Probaj srt otvorit sa Sears.app i vidi dal ti je vrjeme usklađeno.
Otvori i sa texteditom, mora bit otprilike ovako
1
00:01:22,765 --> 00:01:24,312
Hej ti tamo, hoće li?

a ne

2135454-5465421
Hej ti tamo, hoće li?

Preporučujem ti axxo filmove jer se njegovi titlkovi lako pronalaze na www.divx-titlovi.com/

Ak ništa drugo pošalji titl da pogledam.
26.10.2008 | 13:20
na poslu (quad core 2.66) - vlc & qt+perian+flip4mac: vlc za 720p i 1080p .mkv (qt ih prvo kešira, što traje...)

doma (mini c2d 2.33 kao htpc) - plex - www.plexapp.com/
toliko je pouzdan da čak nemam instaliran ni vlc, ni perian, ni qt pro...
26.10.2008 | 14:39
Potpisujem za Plex, pogotovo za full hd filmove...
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2008 | 17:10
Fala za Plex..

Nisam znal za njega, a u principu je to ono što bi nam moglo upotpunit Minija..

Kad jos to spojimo sa činjenicom da sam danas pretumbao dnevnu sobu kao Sorrowfull wife u drugoj kitici istoimene pjesme Nika Pećinka i sad izgledao gotovo kao pravo kino.. crt ekran je izbačen, stavljeno je stakleno platno.. konačnosam izbalansirao volume na zvučnicima..

.. imam par serija koje bih trebao pogledat i svidja mi se bookmark.. idem sad pogledat kak se ponasa sa stvarima na kojima dobri stari G4 štuca..

Ajoj, imam posla, a ja se zafrkavam ovdje.. a pustil sam si FotR extended, kao samo da probam da li se sve cuje/vidi kak spada i eto sad me traži da ubacim drugi DVD.. khm.. oduprijet ću se i idem dalje delat..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 29 minuta
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO