filmovi etc..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

filmovi etc..

22.09.2008 | 19:59
Pozdrav drustvo!

Prije nekoh mjesec dana mi je stigao MacBook i do sad nemam nikakvih problema s njim ni niceg da se zalim

Samo me zanima koje vi svi imate playere ili nes takvog za gledanje filmova i tog svega.
jer svako malo mi filmovi imaju drugacije formate.i ne moze ih pokrenut.

mate kakvih preporuka koji player podrzava vecinu?
22.09.2008 | 21:08
Definitivno MPlayer: mplayerosx.sttz.ch/
22.09.2008 | 21:50
Ja bih preporucio VLC.
22.09.2008 | 22:01
Vidiš, razna iskustva !
Meni je ReelBean radio, a i sada bolje od VLC-a i nekih drugih.Moj ti je savjet da probaš više njih i odabereš onoga koji je tebi najbolji.
22.09.2008 | 22:11
VLC je malo bugovit. Na DivXu zna izgubiti konce na nekim filmovima pa na sekundu ode cijela slika u "kockice", ali inače fino radi. Osim njega i Quicktime-a ja ni nemam više ništa (i ne treba mi).
23.09.2008 | 00:21
Ponavljam: MPlayer (mplayerosx.sttz.ch/)
23.09.2008 | 03:35
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.
23.09.2008 | 10:53
dpasaric je napisao:
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.

Potpis! Meni jos nije trebalo nista osim toga ali moram priznati da ne gledam bas nesto previse filmova na Macu
23.09.2008 | 17:48
Super ako imas Maca koji to moze goniti jer QuickTime playeru treba 3x vise CPU-a da vrti film koji Mplayer i VLC vrte bez problema na istom hardveru. Mi siromasni zato moramo koristiti zadnja dva.
04.10.2008 | 11:27
Pa neznam kolko je to točno, imam emac 1.25, 768 mbr i QuickTime + Perion rade fenomenalno.
mogu se jedno požalit na vlc koj je pun buba a u mplayer-u svaki put kad premotam raziđe se zvuk,slika i titlovi.

Riba, nemas valjda lošiji cpu?!
11.10.2008 | 00:15
GREED je napisao:
Riba, nemas valjda lošiji cpu?!

Hehehe, ako se dobro sjećam, strojevi koje pegla su Cube sa 500mhz i POwerbook sa 1GHz. Ispraviti će me ako griješim!
12.10.2008 | 01:02
Cube na 450 Mhz, molit cu lijepo. Powerbook je bio na 1.5 ali je zamijenjan MacBookom Pro, ali taj se koristi samo u nuzdi.
24.10.2008 | 14:27
Bas se ovih dana borim s time: naime ne uspijevam upogoniti QT Pro da mi prikazuje i titlove, a imam i zadnju verziju Pereiana...
Moze li mi netko step-by-step- reci kako se to postize?

PS: Titlovi moraju biti .srt ili vrijedi i .sub? Dakako, istog su naziva kako i XY.avi file, te su u istom folderu.

Hvala!!
24.10.2008 | 20:31
Kao što već rekoh....
24.10.2008 | 22:59
Titlovi moraju biti srt za Perion i istog naziva kao film.
25.10.2008 | 00:08
Titlovi jesu istog naziva i .srt, ali nista se ne dogadja... Taj Pereian se pokrece sam, ili ga treba "mrdnuti"?
Instalirani su zadnji QT i zadnji Pereian. Stroj je Lampa 20" G4 1,25 GHz s Laopardom 10.5.5
25.10.2008 | 11:19
Samo klikneš na film i titlovi ti automacki rade. E sad ja imam QT pro a što se tiče stroja mora radit.
Ima par caka sa samim titlom. Probaj srt otvorit sa Sears.app i vidi dal ti je vrjeme usklađeno.
Otvori i sa texteditom, mora bit otprilike ovako
1
00:01:22,765 --> 00:01:24,312
Hej ti tamo, hoće li?

a ne

2135454-5465421
Hej ti tamo, hoće li?

Preporučujem ti axxo filmove jer se njegovi titlkovi lako pronalaze na www.divx-titlovi.com/

Ak ništa drugo pošalji titl da pogledam.
26.10.2008 | 13:20
na poslu (quad core 2.66) - vlc & qt+perian+flip4mac: vlc za 720p i 1080p .mkv (qt ih prvo kešira, što traje...)

doma (mini c2d 2.33 kao htpc) - plex - www.plexapp.com/
toliko je pouzdan da čak nemam instaliran ni vlc, ni perian, ni qt pro...
26.10.2008 | 14:39
Potpisujem za Plex, pogotovo za full hd filmove...
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2008 | 17:10
Fala za Plex..

Nisam znal za njega, a u principu je to ono što bi nam moglo upotpunit Minija..

Kad jos to spojimo sa činjenicom da sam danas pretumbao dnevnu sobu kao Sorrowfull wife u drugoj kitici istoimene pjesme Nika Pećinka i sad izgledao gotovo kao pravo kino.. crt ekran je izbačen, stavljeno je stakleno platno.. konačnosam izbalansirao volume na zvučnicima..

.. imam par serija koje bih trebao pogledat i svidja mi se bookmark.. idem sad pogledat kak se ponasa sa stvarima na kojima dobri stari G4 štuca..

Ajoj, imam posla, a ja se zafrkavam ovdje.. a pustil sam si FotR extended, kao samo da probam da li se sve cuje/vidi kak spada i eto sad me traži da ubacim drugi DVD.. khm.. oduprijet ću se i idem dalje delat..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO